Kust laenutada poleerimismasinat (TLN)?

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
Vasta
Kasutaja avatar
vallikas

Tahan poleerimismasinaga tööd proovida, vaatan kas saan ise kapotiga midagi tehtud, äkki tuleb julgus muidki asju kerega ette võtta.

Kust saab poleerimismasina Tallinnas laenutada nädalavahetuseks, või on kellelgi laenata, mitte väga kõrge tasu eest?
Kasutaja avatar
Motorhead
Auto:

Kui varem ei ole teinud, soovitaks kapotti käsitsi teha.
Masinaga läheb esimesel korral üsna kindlalt ebaühtlaseks ja suur pind paistab välja.
Masinaga võiks alustada näiteks ustest altpoolt küljeliistu.
Kapoti võiks viimaseks jätta.
Masinat ei ole hetkel kahjuks pakkuda, sest see läks omapead jalutama. :freak:
Kasutaja avatar
vallikas

:notworthy: Ma katuse tegin käsitsi, mingi kiht nagu jäi lapi külge, aga kui kaks korda pesta, kuivatada, poleerida, pesta ja vahatada, siis käed kukuvad küljest ära :(

Mõtlesin lisaks tulekojameeste lahtinokkimisele lisaks proovida poleerimismasina ära, et kas tuleb selline tunne sisse, et võiks ka väikest värviparandust omapäi teha. Vesiliivapaberi, pahtli ja spreivärvi olen juba ära proovinud.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Neid peaks tööriistalaenutustest ka saama. Järve keskuse taga on üks näiteks.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
virtuality

Ehk mingid tööriistalaenutused tegelevad sellega?
Lisaks veel pasta ja vaha..

Kogu auto üle poleerida võtab ca 30-40 min + lisatööd vaha, klaasid. Jõudu ja edu ses asjas.
Muidugi võid alati lasta tööd teha neil kes igapäev sellega tegelevad.
Aga eks isetegemisrõõm loeb ka midagi ja kapott hea pind alustuseks...
Eeldan, et autoks seesama 900, siis eriline tähelepanu esiklaasi servas olevatele plastliistudele! Liistud ei armasta eriti pöörlevaid esemeid. :freak:
svenska

Võin anda nädalavahetuseks. Kuid pastat pead ise muretsema. Masinal on paar erinevat padja ka olemas (homme tööl vaatan täpsemalt).
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Ettevaatust ka liigsele kuumusele. Kõige parem on teha seda garaasis kus on jahe. Minul poleeriti nii, et shvamm märjaks (vesi), pastat pisut peale, nühiti käsitsi auto peale korra laiali ja siis masinaga edasi, vahepeal kasteti jällegi vette, et kuumaks ei läheks.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

ja muidugi ärge ennem unustage muid asju kinni katta, sest pastat pritsib ikka kõvasti igale poole ja pä'rast raske neid täppe kõikjalt eemaldada.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
vallikas

ivomets - ehk et õigesti terve auto ära poleerida, oleks targem hoopis maalriteibiga plastik-, kummiosad ja klaas kinni tõmmata? See teipimine ise võtaks kena tunni tegelikult :freak:

{EDIT: ise mõtlesin tegelikult, et kui masinaga, siis kisuks ikka liistud külgedelt maha ja kapotilt eemaldaks pesupritsungid jne...}

svenska, aitäh, homme siis suhtleme sel teemal, mul on mingi vahend olemas, lapikuluga olen arvestanud, aga masinat osta ei tahaks.

Lähen siis nühin seni käsitsi seda kapotti :D
mellow

lisan enda probleemi äkki siia teemasse. mul nimelt selline jama, auto seisis mitu päeva päikseliste ilmadega õues suurte kaskede all ja üks suur pärnapuu oli ka seal. täna siis vaba päev ja otsustasin auto ära pesta, sest autol oli silmnähtavalt mingi hall kiht peal, tegemist musta värvi autoga. kodus ma mitu tundi jaurasin, aga ei saanud koduste vahenditega seda jama sealt maha. läksin siis autopesulasse, ainus vaba aeg oli Pärnus Pärli pesulas. seal siis leotati natuke ja pigieemaldajaga tehti. tulemus oli parem küll kui ise tehtud kodus, aga kapotile, katusele, pagasnikule ja esiklaasile jäi ikka mingi kiht peale. ta ei ole küll hall, aga käeseljaga üle lastes on tunda, et asi ei ole sile on kare ja lähemalt vaadates on näha selliseid hästi väikseid halle täpikesi. küljed sai enam vähem libedaks. esiklaasil on seestpoolt vaadates hall täpiline kiht peal ja praegu just pesulast koju sõites päike paistis otse eest ja väga ebamugav ning piiratud väljavaade oli. pesulast öeldi, et tegemist kas õietolmuga või vaiguga ja peab seda millegagi sisse nüüd määrima ja leotama ning peale seda mingi kettaga üle käima ja vaha peale, et ainult nii saab asja uuesti libedaks. täitsa jube kohe. nagu ma aru sain ei ole tegemist poleerimisega. kas tõesti pean nüüd sellise tee ette võtma või on mingeid vahendeid millega saaks seda jama lahti leotada, eriti häirib esiklaasil ega seda klaasi kettaga ei tehta, seda ikka vist leotatakse millegagi. äkki annate nõu, millega ma leotama pean. ja Pärnu inimesed, kas seal Lennuki tn. Raekülas see mees veel tegutseb, kes autosid poleerib ja vahatab. sain kunagi sama probleemi korral oma musta värvi audile sealt lahenduse. väga hea tulemus oli. sõitsin praegu sealt mõõda ja vaatasin garaazi lükandustelt olid reklaamsildid maas, kas ta tegutseb veel? andke tarka nõu palun...
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

lennuki tnvl enam seda äri ei aeta
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
mellow

aga kas see mees ei tegutse enam üldse või ajab oma äri kuskil mujal. oskad soovitada Pärnus kes mul teeks sellise töö korralikult ära, ise ei julge kettastega auto kallale minna, ei ole kogemusi ja riistu ning pärast asi hoopis hullem veel.
Kasutaja avatar
virtuality

mellow -
Kunagi juhtus, et auto seisis ca nädal kaskede all. Päike ja tolm jne. Sai mõnusa kleepeka nii klaasid, kui kapott. Ei teinud midagi, kuigi väljavaade oli.. polnudki väljavaadet.
Huvitav, et järgmisel hommikul säras päike ja oli vaik oma asjad kokku korjanud ja mingit märki ei jäänud. :freak:

Kuna asi on juba nö oma ja tasuta käes võid lasta mõne päeva olla.
Poleerimise (k.a. klaasid) jätaks viimaseks võimaluseks.
Kasutaja avatar
vallikas

Oijah, suurest innust sai auto värvi nii lähedalt uuritud kui ei kunagi varem. Tuleb saabile otsa vaadata ja tunnistada, et ei ole ta praegu poleeritav.

Svenska, just selle pärast jätan selle poleerimise ära ka vist, aitäh masinat pakkumast. Lisan kohe oma jutu tõestuseks siis pildinäiteid. Usun, et õpetlikud nii mõnelegi ja samas tahaks kogenumatelt teada, millega mul siis tegu on.
Kasutaja avatar
vallikas

Kuigi enne ei tahtnud uskunud, nüüd olen 100 protsenti kindel, et kapott on üle värvitud. Seal on näha pisikesed mügarikud värvi all, tõenäoliselt siis mingid liivaterad vms värvi alla jäänud. Kapoti servas on näha teibi-äratõmbamise-triip ja muidugi tiivaga eri värvi.

Juhiuks on ka üle värvitud ja teps mitte sama värvi :wall:

Lisatud failid
Kasutaja avatar
vallikas

Milline on siis uksel kirjasolev 198 koodiga sinine värv, see mis kapoti vana sinine all või see lillakas tiib :freak:?

Kapotile muide saab värvile vabalt küünega triibu tõmmata, ma ei tea mis värv see selline on :(

Lisatud failid
Kasutaja avatar
vallikas

Lisaks varasemate omanike avariile kordub siin millegipärast sama värvigamma :gun: Uksealused ei tohiks olla korda tehtud, sest kobrutavad alt.

Lisatud failid
Kasutaja avatar
vallikas

Seda värviparanduspulka mõtlesin siin proovida, aga arvestades kogu kompotti aitaks ainult roostekohtade kordategemine ja kogu auto värvimine....:(

Kas teie 12 aastat vanad NG-d on ka sellised olnud??

Lisatud failid
Kasutaja avatar
vallikas

Ja selle ukse pean kas välja vahetama või siis proovin ise mõlki peksta , pahteldada, värvida....ja siis ostan uue ukse

Lisatud failid
Kasutaja avatar
vallikas

Ja mingi lakikiht on ka külgedel, mis maha koorub nüüd. See ka pole ju mingi originaal asi??

Lisatud failid
Kasutaja avatar
vallikas

Jah, aga tegelikult ta ikkagi meeldib mulle, hoolimata kõigist ta puudustest, vähemalt saab saabi edasi aretada :cool: Ja kui tõesti vastab tõele, et mõni mees värvib ka 6-8000 krooniga auto üle, siis mingi Ice või Sky Blue või oranž ng900 oleks ju täitsa kena :red:
timutit

Algselt postitas: vallikas
Jah, aga tegelikult ta ikkagi meeldib mulle, hoolimata kõigist ta puudustest, vähemalt saab saabi edasi aretada :cool: Ja kui tõesti vastab tõele, et mõni mees värvib ka 6-8000 krooniga auto üle, siis mingi Ice või Sky Blue või oranž ng900 oleks ju täitsa kena :red:
Soe soovitus on selline, et sõida, aga sõida.
Värvmise osas on hinnang piltide järgi selline, et tuleb üleni värvida.Seda alla 15 tuhande on raske leida.Kükametsa kolla võib-olla teeb ka 6-8-ga ära, aga tulemus võib selline olla, et hiljem tuleb ikka al. 15-st ülespoole värvima hakata.
Kasutaja avatar
virtuality

Poleerida võid sellegipoolest, saab tunduvalt parem..
Kasutaja avatar
vallikas

:notworthy: Tänu nõu eest.

Praegu käed huugavad, mitu pesu ja kõvasti vaha sai laiali hõõrutud. Isegi horrorflips'id vahatasin ära :headbang: Näitaks pilti, aga fotoka kaabel jäi maha.

EDIT: Ja loomulikult nüüd sajab :wall:, juba teist korda pärast suurt vahatamist ei õnnestu ühtegi päeva kena puhta autoga kuiva ilmaga sõita ja puhtaks jääda.
saabionu

Pakun Tartus poleerimist norm.hinnaga,vahatamist.Käsitsi pole mõtet jamada.Jube ajakulu ja kehv tulemus.Olen üle 15 aasta sellega tegelenud.Kellel huvi helistagu 5014434
Vasta