900 pidurite märgutuli

Autod, mille tootmisel GM-i käsi juba kõvasti mängus on.
Vasta
SeekordJaak
Saabiklubi liige

Tere! ng900 -94 hakkas armatuuris oranz ristiga ring pidevalt põlema. Kuna ta on siiani pärast esimest pidurdamist kustunud, oletan, et tegu on pidurite märguandega.
Kas olen väga valel teel kui saan asjast aru nii, et aeg oleks piduriklotse uuendada, või on veel teisigi tõlgendusvõimalusi? Sellise konkreetse küsimuse heitsin õhku.
Kasutaja avatar
mddr

Oranž ristiga tuli käib ehk hoopis tule-testi kohta: ehk siis tema arvates on
mõni pirnidest läbi. Mul puudub teadmine, milliseid tulesid testitakse ja milliseid
mitte...

Pidurite jaoks on punane tuli, hüüumärk ringi sees.
SeekordJaak
Saabiklubi liige

tänud, vaatan lambid üle! Mu Citroen XM-il oli armatuurlaud igatvärvi märgutulesid täis, nagu diskosaal. Olulisematel lampidel hoidsin ikka silma peal, vähemtähtsatel aitas ignoreerimisest, järgmisel päeval põles juba mõni muu.:freak:
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Piduritulesid testitakse. Testiks ei pea sõitma, ka koha peal vajutades saab selle ära kustutada. Kui aga ikka põlema jääb siis ilmselt mingi pirn läbi.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Gunn

NG testib minu teada piduritulesid ja ka lähitulesid. Pidurite testimise kohta tuleb teade SID-i ekraanile kohe peale käivitamist ("test brake lights") ja sellest ei saa ilma kasvõi korraks pidurit vajutamata üldse lahti. Ma ei tea täpselt, mis kiri katkise piduritule korral ekraanile ilmub (pidurituli pole katki olnud - ilmselt mingi "brake light failure"), aga kui esitule pirn ära minestas tuli kiri "front light failure".
Minu omal ka vahepeal andis piduri hoiatustuli endast märku, aga see on punane ja kiri "brake" on ka juures (spidomeetrist paremal üleval). Lisaks süttis koos sellega alati ka spidomeetri keskel olev hüüumärgiga kolmnurkne punane tuluke.

Aga kui on see väike SID, nagu osadel NG-del on, siis on ehk kuidagi teisiti. :o
Kasutaja avatar
mddr

Algselt postitas: Gunn

Aga kui on see väike SID, nagu osadel NG-del on, siis on ehk kuidagi teisiti. :o

Jah, selle ristiga tulukese olemasolu peakski seda tähendama, et on SID 1 (väike SID).

SID 2 ja 3 ütlevad display peal ise, milline lamp läbi, aga 1 puhul on kogu infoks see, et üks lampidest on läbi.
SeekordJaak
Saabiklubi liige

Järjekordselt oskan oma võhiklikkuse teiste ette tuua. Minu Saabil on see onu Sid küll üsna pisike, ei ütle ta mulle ise midagi ette. Lahendus leidus ümber auto käies: vahetamist vajas üks lähituli. Jälle tiba targem.
Vasta