Praegu on suht õige aeg mõelda talvisele suusapuhkusele. Tuleval talvel veebruaril lõpus, märtsi algul on plaan minna oma autoga seklusi otsima. Suund on Austria, Itaalia, Prantsusmaa või Andorra poole. Hetkel kõik veel bronnimata.
Siit ka küsimus, kas on veel huvilis, et võik ühineda ja mitme Saabiga mägesid vallutada? Kui kellegil on olemas veel mõni hea lahendus või reisisiht ja otsib kompanjone siis U2U-d oodatud.
Varuks sinna ja tagasisõiduks piisavalt aega, tutvuks ilma eluga, reisi pikkus ca 2 nädalat.
Suusa ja lauahuvilised andke märku.
K: Autodega mägedesse suusatama keegi?
-
MangustGrupp
millal planeerid suusatama minna?
muidu endal ning naisel on h22 suusad t2esti olemas, kuid meil on uisustiili jaoks 
Algselt postitas: MangustGrupp
millal planeerid suusatama minna?muidu endal ning naisel on h22 suusad t2esti olemas, kuid meil on uisustiili jaoks
![]()
Teema algataja võiks vist täpsustada, millist sorti suusatamine plaanis on... tõesti ka Alpides harrastatakse murdmaasuusatamist, kuid kas see on eesmärgiks, kahtlen
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
- rantto
- Saabiklubi liige
- Auto: Mälestused
Mina lähen ikka mägesid valluatama, kui murdmaa huvilised soovivad liituda siis olge lahked:)
Pragu kaldun ise Andorra poole sest seal on majutus kõvasti soodsama kui Prantsusmaal + maksuvaba kaubandustsoon. Edasi, tagasi ~6000km
Head plaanid alati tertetulnud.
Pragu kaldun ise Andorra poole sest seal on majutus kõvasti soodsama kui Prantsusmaal + maksuvaba kaubandustsoon. Edasi, tagasi ~6000km
mul kindlasti minna plaanis autoga skandinaavia mäestikku laudama. selle aasta alguses sai käidud Rootsis, ja järgmise aasta alguses plaan minna väheke edasi ja Norra. hetkel tunduvad Alpid hirm kaugel, päris priske eelarve peab vist sellejaoks olema
- rantto
- Saabiklubi liige
Reisifirmast Andorra La Vella ots edasi tagasi+ majutus on ca. 25k 2 inimest. Ise minnes lennukiga Riiast ja hotell otsides on ca. 15k 2 inimest. Autoga minnes vähe odavam või sama sest vahepeal vaja ööbida ka.
slovakkiasse ei taha minna?
ma käisin üksaasta , üks tuttav organiseeris bussi ja kokku läks maksma 3000eeku bussireis ning ööbimine( bussis ei pidanud ööbima ühtegi korda) sinnaminnes ööbisime poolas ja tagasitulles ka.
+lisaks tuli maksta mäepiletid( odavamad kui eesti otepää) iga päev viis sama buss hommikul hotellist mäele ja kell 4 õhtul tõi tagasi . kokku olime viis päeva ja igapäev eri mägi.
ma käisin üksaasta , üks tuttav organiseeris bussi ja kokku läks maksma 3000eeku bussireis ning ööbimine( bussis ei pidanud ööbima ühtegi korda) sinnaminnes ööbisime poolas ja tagasitulles ka.
+lisaks tuli maksta mäepiletid( odavamad kui eesti otepää) iga päev viis sama buss hommikul hotellist mäele ja kell 4 õhtul tõi tagasi . kokku olime viis päeva ja igapäev eri mägi.
Kui lennukiga minna, siis on pagas ju ropult ülekaalus, kui oma varustus kaasas?
Käinud pea 10 aastat järjest igal aastal autoga korra-paar Åre's (Rootsi) ja Trysil'is (Norra), Levi's (Soome) - viimane sobib rohkem jõulureisiks, sest erilist mäge seal ei ole. Käinud ka Šveitsis Zermatt'is ja Itaalias Cervinia's. Mäestiku üks külg kuulub Šveitsile ja teine Itaaliale, st sõidetakse kahe erineva riigi mäepiletitega.
Kõrgeim tipp Maternhorn 4478m. Kuid 3885m peal oli hingamine juba üsna imelik.
Autoreis Alpides on väsitav. Kasutasime nii palju, kui võimalik tasulisi otseteid läbi mägede ehk siis tunneleid.
Kuigi imelised vaated Alpides tasuvad selle automatka ära, läheks järgmisel korral ikkagi lennukiga, see on üsna ränk sõit
Ilusad pildid Dolomiitidest.
Siit saab ka viimase hindadest mingi ülevaate.
Ei ole veel plaane teinud, aga eks peab hakkama vaatama küll.
P.S. Reisikorraldajate, -vahendajate teenuseid kasutanud ei ole, kõik ise planeeritud ja orgunnitud.
Käinud pea 10 aastat järjest igal aastal autoga korra-paar Åre's (Rootsi) ja Trysil'is (Norra), Levi's (Soome) - viimane sobib rohkem jõulureisiks, sest erilist mäge seal ei ole. Käinud ka Šveitsis Zermatt'is ja Itaalias Cervinia's. Mäestiku üks külg kuulub Šveitsile ja teine Itaaliale, st sõidetakse kahe erineva riigi mäepiletitega.
Kõrgeim tipp Maternhorn 4478m. Kuid 3885m peal oli hingamine juba üsna imelik.
Autoreis Alpides on väsitav. Kasutasime nii palju, kui võimalik tasulisi otseteid läbi mägede ehk siis tunneleid.
Kuigi imelised vaated Alpides tasuvad selle automatka ära, läheks järgmisel korral ikkagi lennukiga, see on üsna ränk sõit
Ilusad pildid Dolomiitidest.
Siit saab ka viimase hindadest mingi ülevaate.
Ei ole veel plaane teinud, aga eks peab hakkama vaatama küll.
P.S. Reisikorraldajate, -vahendajate teenuseid kasutanud ei ole, kõik ise planeeritud ja orgunnitud.
Algselt postitas: mortenx
slovakkiasse ei taha minna?
Sellise tripi teeksin mina hea meelega kaasa, seda kannatab veel...
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
Algselt postitas: Sil
mul kindlasti minna plaanis autoga skandinaavia mäestikku laudama. selle aasta alguses sai käidud Rootsis, ja järgmise aasta alguses plaan minna väheke edasi ja Norra. hetkel tunduvad Alpid hirm kaugel, päris priske eelarve peab vist sellejaoks olema
Samas on Alpides nii palju rohkem võimalusi võrreldes skandinaaviaga - päevad pikemad, päike võtab
Mõtlesin siis üks aasta ka lisaks Alpidele skandinaaviasse minekut, kuid lüües numbreid kokku ei näinud mingit pointi ja olin hoopis Alpides nädala rohkem.
Autoga Prantsusmaal, Austrias, Sveitsis käidud ja pole miskit hullu see sõit - kuigi lennukiga on teadagi mõnusam
Mina lähen jaanuari lõpus-veebruari alguses selle orgunniga:
http://www.fr-reisid.ee/
Soovitan
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
- rantto
- Saabiklubi liige
Ise käisin paari aasta eest Itaalias: Livigno, Bormio ja Sveitsis: St Moritz. Eelmisel talvel sai käidud Trysilis ja paar päeva oli seal avastamist edasi oli suht igav. Lund oli vähemalt 1,7m.
Olen silmanud ka sama kohta mida AndrusFJR sihib kui Prantsusmaa hinnad kõige kirvemad:)
Hetkel veel kalukleerin ja planeerin.
Olen silmanud ka sama kohta mida AndrusFJR sihib kui Prantsusmaa hinnad kõige kirvemad:)
Hetkel veel kalukleerin ja planeerin.
Olles ise veetnud palju aega igasugustes mägedes nii algul suuskadega kui ka viimased 7 aastat lauaga (Olles ka teinud mitu taset lauaõpetaja kursuseid) ja kuna mulle endale ka suht meeldib olla talvises looduses siis küll kellelegi prantsusmaad soovitada ei julge.
Kui sa tahad minna mäe otsa lasnamäele siis jah, OK, palun mine prantsusmaale ... aga muul juhul ikka kas Austriasse, kus saaba vägagi attraktiivse hind-kvliteet suhtega toredalt puhata.
Kui rahakott natu paksem siis mine Shweitsi, kus mäed ja metsad tegelikult veel natu ilusamadki aga raha tahetakse ka kindalsti kohe rohkem saada.
Sipelgaz:freak:
Kui sa tahad minna mäe otsa lasnamäele siis jah, OK, palun mine prantsusmaale ... aga muul juhul ikka kas Austriasse, kus saaba vägagi attraktiivse hind-kvliteet suhtega toredalt puhata.
Kui rahakott natu paksem siis mine Shweitsi, kus mäed ja metsad tegelikult veel natu ilusamadki aga raha tahetakse ka kindalsti kohe rohkem saada.
Algselt postitas: rantto
Mina lähen ikka mägesid valluatama, kui murdmaa huvilised soovivad liituda siis olge lahked:)
Kas distansti arvestamisel midagi viltu ei läinud? Kui ma Andorras käisin, sain edasi-tagasi 8175 km. Tõsi, seal sees oli ka Barcelona ots, see lisas ehk 200-300 km. Või on plaanis mingi osa laevaga sõita? Meil läks sinnasõiduks 4 päeva ja 1 öö, ning seda suvel, ikka ropult kaugel on see tegelikult.
Muidu on Andorra kena kant, soovitan! Üldse on see põhja Hispaania piirkond kena loodusega ja (veel) suhteliselt puutumata inimese poolt.
Algselt postitas: sipelgaz
Olles ise veetnud palju aega igasugustes mägedes nii algul suuskadega kui ka viimased 7 aastat lauaga (Olles ka teinud mitu taset lauaõpetaja kursuseid) ja kuna mulle endale ka suht meeldib olla talvises looduses siis küll kellelegi prantsusmaad soovitada ei julge.
Sipelgaz:freak:
Hmmm... huvitav seisukoht ja võrdlus lasnamäega...
Ehk argumenteerid natuke, et saaks aru, mis sul seal prantsusmaal siis ei meeldi?
Ise olen käinud alates aastast 2000 iga talv Prantsusmaal (sekka mõned korrad ka Sveits ja Austria) ja mujale eriti ei taha.
Ilmselt oled sattunud viletsasse majutusse... neid on seinast seina ja tuleb leida normaalne variant. Tõsi, majutuse põhimõtted on Prantsusmaal ja Austrias erinevad. Prantsusmaal reeglina apartemendid, kus elad nagu korteris, teed ise süüa jne, Austrias reeglina pansion tüüpi elamised... nii et maitse asi nagu vanasõna ütleb.
Aga mis puudutab põhitegevust, ehk suusatamist-lauatamist, võibolla mõnele pole see põhitegevus suusareisil
Tegelt võrdlus lasnamäega oli pigem sedalaadi, et kuidas näeb välja suusakuurort ja mida on ümbritseva loodusega tehtud.
Prantsusmaa on ainuke koht, kus ei tunta mittekui mingit hämmingut selle üle, et ehitaks veel paar 10 korruselist betoonblokist maja nüüd siia mäe otsa, olenemata sellest, kas see nüüd sobib siia või mitte.
Elamiskvaliteedi üle ei nurise, ega nurise ka suusatamis-lauatamis kvaliteedi üle
Sipelgaz:thumb:
Prantsusmaa on ainuke koht, kus ei tunta mittekui mingit hämmingut selle üle, et ehitaks veel paar 10 korruselist betoonblokist maja nüüd siia mäe otsa, olenemata sellest, kas see nüüd sobib siia või mitte.
Elamiskvaliteedi üle ei nurise, ega nurise ka suusatamis-lauatamis kvaliteedi üle
Selles mõttes on sul tõesti õigus, Austrias - Sveitsis on arhitektuur maalilisem ja ikka traditsioonilist, Alpide tüüpi.
- rantto
- Saabiklubi liige
Itaalia Dolomiidid on minu valikuks
Kes veel plaanib sama kohta rünnata või ühineda siis infot leiab siit: http://www.dolomitisuperski.com/2160.at ... tab=skimap
Pakkuda 1 koht suusareisile Trysilisse. Hetkel minemas kolm inimest, 1 koht vaba.
Kes ei tea, siis tegemist on heade radadega Norra suusamäega.
u 500 km Stockholmist.
Start on 13. märtsil Tallinnast ja tagasi jõuame 19-ndal. Reisi hind on 3800 EEK (+ mäepilet).
Hind sisaldab: laevapileteid (A-klassi kajutid, st aknaga), sõitu kohale ja tagasi (Saab 9-3SS), majutust neljases majas mäe lõunaküljel Trysilfjell Hytteomrades, maja koristust ja toitu (ehk kõike peale mäepileti). Mäepileti hind on 960 NOK (3 päeva).
Kontakteeruda palun U2U.
Kes ei tea, siis tegemist on heade radadega Norra suusamäega.
u 500 km Stockholmist.
Start on 13. märtsil Tallinnast ja tagasi jõuame 19-ndal. Reisi hind on 3800 EEK (+ mäepilet).
Hind sisaldab: laevapileteid (A-klassi kajutid, st aknaga), sõitu kohale ja tagasi (Saab 9-3SS), majutust neljases majas mäe lõunaküljel Trysilfjell Hytteomrades, maja koristust ja toitu (ehk kõike peale mäepileti). Mäepileti hind on 960 NOK (3 päeva).
Kontakteeruda palun U2U.
- rantto
- Saabiklubi liige
Mäepiletile lisandub veel kiibi maksumus mida ei mäleta ja tagasi ka seda ei osteta nagu mujal maailmas. Sai käidud seal paar astata tagasi lund oli rekord 1,2m vms, praeguseks on ka Spa valmis. Mind ammendas keskus kolmandal päeval, Rästas pakun sulle sama saatust. Alla alpide pole lusti kuigi kauaks, 45 kraadine laskumine oli küll väga rets. Muidu tore koht.
Kiibikaart maksab 45 NOK, mis on olemas ka neljandale. Ma olen Trysilis käinud palju kordi, mul ei ammendu kunagi - võiksin seal elada (looduse poolest). Sellest 45-kraadisest on ka alla lastud. Teine, kes minuga sealt alla tuli, oli lauaga - see tundus küll karm aga tal õnnestus paremini, kui minul suuskadega. Ellu jäin, nagu näha.Algselt postitas: rantto
Mäepiletile lisandub veel kiibi maksumus mida ei mäleta ja tagasi ka seda ei osteta nagu mujal maailmas. Sai käidud seal paar astata tagasi lund oli rekord 1,2m vms, praeguseks on ka Spa valmis. Mind ammendas keskus kolmandal päeval, Rästas pakun sulle sama saatust. Alla alpide pole lusti kuigi kauaks, 45 kraadine laskumine oli küll väga rets. Muidu tore koht.