Saab 9-3 2.2 TiD, 1998, saab9-3 (vahetanud omanikku)

Vasta
saab9-3

Panen siis enda SAABi saamis loo ka kirja.
Auto on pärit Luksemburgist ja eestisse tuli eelmise aasta (2006) lõpus. Siis oli auto küll suhteliselt kurvas seisus aga miskipärast hakkas ta ikkagi meeldima ja kuna potentsiaali masinal oli, siis nii ta minu juurde saigi. Ostes oli nimelt esitiib mõlkis, suunatuli puriks . Lisaks oli veel auto suht. räpane. Peale suuremat pesu ja esitiiva vahetust sai rõõmsalt :drive: ülevaatusesse sõidetud. Seal läks kõik libedalt ja ülevaataja veel kiitis, et mootor üldse ei tahma. :). Siis aga ilmnesid veel mõned probleemid. 1. auto ei liikunud nagu SAAB vaid nagu mosse. Probleemiks oli katkine turbo klapi vaakumvoolik. Peale selle asendust jalle :drive:. Kuna vahepeal olid väikesed käivitusprobleemid, lasin ka pihustite surved ära mõõta, need olid normis. Et talvel hommikused koolisõidud mõnusamad oleksid lasin Troostis lisasoojendi ära aktiveerida ja panin ise ühe elektrilise veepumba peale ja töötab nagu kellavärk. Hommikuti auto juurde jõudes on auto juba soe ja sõiduvalmis. :thumb:
Ostes ei töödanud ka kont. Pump oli seest täiesti sodi ja üks al. toru auguga. Aitas Opeli kasut. pump (1500.-) ja tuttav al. keevitaja ja nüüd külmetab mõnusalt.
Veel vaja teha:
-EGR klapp vahetada - TEHTUD
-Soojenduse õhusuunamine ei tööta hästi (mootor ei jäksa keerata, jääb ühes kohas kinni) - TEHTUD!
-Ustesse kõlarid + pigimatid - TEHTUD!
-SIDi vaja natuke turkida (paar triipu puudu)
saab9-3

Täna sai natuke SAABi ehitatud. (või siis ikka rohkeb lammutatud). Plaan oli natuke helitehnikat parandada ja mittetöötav soendussüsteem töökorda viia.
Esiustesse panun kõlarid ja pigimatti:
[IMG]http://img74.imageshack.us/img74/624/uksls1.th.jpg[/IMG]
Mul ei töödanud õhu suuna regulleerimine, kuna samm-mootor ei jaksanud võlli keerata. (tahtis veits määret ja sättimist saada).
Päeva lõpuks pilt suht. masendav. :)
[IMG]http://img74.imageshack.us/img74/2444/seestxg4.th.jpg[/IMG]
saab9-3

Nüüd jälle auto koos ja helikvaliteet ikka hoopis parem, kui enne. Esiustesse panin midbassid ja neid toitma kasutaja Motorhead käest ostetud võimendi. :thumb: Firtritega jagasin osa signaali ka armatuuri kõrgsag. kõlaritesse.
toomasy

Uste kõlarite toitmiseks kasutasid originaal võimu?
saab9-3

ei olnud originaal. Pioneeri 2 x 60W
toomasy

Kui saladus ei ole, siis kuhu võimu panid? Endal ka plaanis ustesse kõlarid panna.
saab9-3

Natuke hiline vastus küll, aga ma panin kõrvalistuja istme alla. Sobis sinna nagu valatud.
saab9-3

Nii, vahepeal sai jälle mootorit turgitud. Ikka kollitas see vana viga: hommukune kehv käivitumine. Seekord olid vaatluse all ketid ja süüte täpsus. Uurisin natuke manuali, treisin vajalikud stopperid ja hakkasin proovima. Selguski, et pump ja nukkvõll olid omavahel paigas, aga pumb ja väntvõll olid natuke mööda. Timmisin siis kõik märgid paika. Peale seda on auto käivitunud igal hommikul (ka päeval ja õhtul) hetkega ja siiani pole kordagi pidanud ketrama. Eks paistab, kui ilmad külmaks lähevad, aga praegu tundub küll et sai päris heaks.

Nüüd tuleb veel hankida uued pidurikettad/klotsid ja natuke pukse esisilda. Homme ülevaatusele, eks selgub võibolla veel midagi.
Kasutaja avatar
tõh

nonii, mees. nüüd tahan küll täpseid juhiseid, et endal ka korda saada.
ja usun, et teisedki traktoriomanikud. ;)

võiksid lausa eraldi teema koos juhistega teha, sest tegu ON levinud probleemiga.
suvekas

Ma oleks ka sellest infost huvitatud, kuigi enamus remondifirmad väidavad, et seal ei ole viga, ei kettides ega millegis muus kui, et klapid on s...a täis ja kui kõik need "misiganes" klapid puhastada, saab käivitamise korda.
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
saab9-3

Minu autol olid need klapid juba korduvalt puhastatud. Minu autol sellest abi polnud. Mõnel kindlasti võib aidata, kui väga mustad on.
saab9-3

Ükspäev sai vahelduseks jälle kapoti all nokitsetud. Viimasel ajal külmadega ei tahtnud hommikul starter väga reipalt mootorit ringi vedada. Tundus nagu aku oleks tühi. Lootuses, et mul alla 2a. vana Varta aku veel õhtal pole, võtsin maha starteri. Starteri sisse piiludes selgus, et muidu praktiliselt kulumismärke pole, aga harja külge oli kogunendud harja tolmu, mille tõttu harja tööpind oli pea 2 korda suurem, kui peaks. Lükkasin üleliigse minema, puhastasin rootori ja panin starteri peale. Hoopis teine tera nüüd autot hommikul külmaga käivitada. Nagu oleks uue, suure aku peale pannud.
Vasta