Kasvatuslik apsakas ;)

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Tundub, et teatud osa kasvatustööd järeltuleva sugupõlvega on läinud vett vedama - hoolimata minu selgitustööst SAABide headuse kohapealt suutis mu pojuke endale 19. sünnipäevaks emapoolselt vanaemalt välja rääkida VW Golf II :red:

Ilmselt osutus poiss saabismipisikule vähevastuvõtlikuks, oletan, et nakatumispunkti oli juba varem hõivanud emalt saadud golfismikepike. ;)

Ma suutsin vähemast niipalju ära hoida, et ta ei muretsend seda Tallinna ühest autoaiast, vaid siitsamast Tartust ühest Golfifännide perekonnast. Seega on tal nüüd 1987.a 1,8 l DOCH mootoriga kolmeukseline Golf, nahksisu ja hunniku elektrilisadega. :)
Ja pojuke ise üsna õnnejunnis :D :drive:

Seoses juhtunuga - ehk teab keegi kust saada Golf II remondi ja hoolduse käsiraamatut? Kuna tal lisaks enda omale ka ema masinaga tegemist tuleb teha tahaks talle selle tõhusaks abivahendiks kinkida...
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Kasutaja avatar
aljoga
klassiker
Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB

kolf II on eestlaste lemmikmark, sellele peaks kergelt remondimanuaale saama. proovi nt laupäeval raadi autoturule minna, seal osad müüvad erinevaid manuaale ja kui kohapeal ei ole, on vist võimalik isegi tellida. lisaks võid oma pojukese suunata EVWK lehele.
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Algselt postitas: aljoga
kolf II on eestlaste lemmikmark, sellele peaks kergelt remondimanuaale saama.

Millegipärast on tunne, et saabnetis on meil seda infi tunduvalt rohkem ja nt cl 900 käsiraamatut siit on lihtsam saada, kui VW klubi foorumist Golf II oma. Regasin ennast sinna ja kolme päeva jooksul vaid üks otsene failipakkumine :(
proovi nt laupäeval raadi autoturule minna, seal osad müüvad erinevaid manuaale ...

Peab vist minema ja vaatama...
ja kui kohapeal ei ole, on vist võimalik isegi tellida.
Seda küll ilus ja põhjalik Bentley oma 50-60$ + transa :( , samas ka cl 900 oma olemas samas hinnaklassis (minu jaoks pisut palju hetkel) :(
lisaks võid oma pojukese suunata EVWK lehele.

Juba suunatud, sealt ta selle auto leidiski, minu pisukese abiga, kui olin veendund, et (veel) temast saabisti ei saa :P
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

sa pole olnud järelikult õige eeskuju......
ja remondid ka liiga tihti oma saabi ja kõik ikkagi laguneb.
......ja kohe uut golfi remontima?? maeisaaaru?
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
IFF
Saabiklubi liige

Ega jah vanem saab pole ju ometi popp ning kes jõuab uuemat seotada. See eest nii kui golf'iga kohaliku bussipeatuse või poe ette kaarutad sulavad naised nagu või. :(

mis teha massikultuur on selline
Iga ratas veab and then some!
part
Küülikuaretaja

ei ole midagi - kolf II on hea kart, võtab vähe bena ja läheb edasi kah, juppi liigub, muffigi ei maksa, sulandub massi . mul oli favoriitsides veel hiljuti hea link, kus oli mingi täitsa hea hainsi versiooni pdf, kust sain palju kolfi-tarkust, aga olen selle lingi nüüdseks ära prykanud... tolmuta netis, küll leiad, ise mingi 300-400 eest osta pole mõtet, ja mingit "Tähekese"-paksust supermanuaali, kus õpetab uksehingi õlitama ja kummirõhke kontrolima, pole kah eriti mõtet ostma hakata
stennadi

volkari fännidele kasulik link
volkswagen.msk.ru
see link räägib enda eest ;)
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Algselt postitas: stennadi
volkari fännidele kasulik link
volkswagen.msk.ru
see link räägib enda eest ;)

Sain selle lingi juba ka VW klubi foorumi kaudu. Tundub tõesti kasulik - asjalik Golf II juhend html-s täitsa olemas :)
epsum

Kui ma veel ralligolfi evisin, siis sai abi ja infot tehnika kohta VWVortexi foorumist aadressil http://forums.vwvortex.com/zeromain?id=1

Aga ülalkirjeldatute vaimustust auto kohta ma küll ei jaga :P.. kapriisne ja raskesti juhitav asjandus võrrelduna jaapanlaste gt mudelitega (m 323 gti, corolla gti, jmt). Aga jah, jupid olid odavad.
suur

epsum kirjutas

Aga ülalkirjeldatute vaimustust auto kohta ma küll ei jaga :P.. kapriisne ja raskesti juhitav asjandus võrrelduna jaapanlaste gt mudelitega (m 323 gti, corolla gti, jmt). Aga jah, jupid olid odavad.

Esimeseks autoks täpselt sobiv. Raskesti juhitav ja kapriisne auto õpetabki ilmselt kõige paremini. Ka remontima.
stennadi

Minu esimene auto oli VAZ 2103 - oli ka raskesti juhitav :D
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Algselt postitas: krss
Milles probleem? See on ju suurepärane valik noorele poisile - jaksab sõita, jaksab remontida ja õpib paratamatult autot tundma :thumb:, mis mõne kvaliteetmargi puhul jääks tegemata. Kui SAAB suureks, ostab omale päris auto:)

Ega probleemi tegelikult olegi ;)
Lõpeks sai isegi sõitma õpitud VW masinatel, alul sõbra Golf I seejärel autokooli Golf II ja siis kolm aastat Iltisega. Pole neil volkaritel häda midagi :head: pealegi sai poiss esmase sõidumõnu just ema Golfiga :P
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Algselt postitas: krss
See on vist nagu alko joomisegagi, et teatud eas on piisav, kui seda on palju. Aga alates mingist hetkest hakatakse hindama ka maitset - tänu sellele me siin klubis ju olemegi!

Seoses maitsega tekkis idee - korraldada suvepäevadel veinide degusteerimine, kusjuures valik võiks tekkida järgmisel meetodil - iga osaleda soovija võtab kaasa ühe pudeli talle meeldivat veini (nt hinnaklassis kuni 75 või 100 kr pudel?) ja siis tehakse pimekatsed. Muidugi valged ja punased ja roosad ning dessertveinid eraldi klassides ;)
Saaks valida näiteks saabneti suveveinid 2005 :P
Pärast proovimist ja hindamist võiks iga osaleja ka rääkida, miks ta just seda veini eelistab, mille kaasa tõi...

äh ... nüüd läksin koledasti teemast välja - kopeerin selle ka suvise kokkutuleku juttude juurde ;)
suur

Algselt postitas: Ryhkija

Seoses maitsega tekkis idee - korraldada suvepäevadel veinide degusteerimine, kusjuures valik võiks tekkida järgmisel meetodil - iga osaleda soovija võtab kaasa ühe pudeli talle meeldivat veini (nt hinnaklassis kuni 75 või 100 kr pudel?) ja siis tehakse pimekatsed.

Mida aeg edasi, seda enam olen kindel, et sel aastal jääb minul kokkutulek vahele...
Aga veinide koha pealt soovitaks hinnatingimusi mitte paika panna. Eks igaüks ise tea mida kaasa võtta. Võibolla üllatab keegi veel umatettü koduveiniga :drink:.
Samas liigub mõte pohmelli suunas, mida õlu-vein-õlu-vein-viin-vein-õlu .... tekitada võib :mad:. Hommikul nii:head: vist naljalt teha ei saa :)

edit: jätkaks ehk selle vestlusega õiges teemas :)
chakal

:P et tulevane noorus ei hakkaks teisi auto marke hiilima tuleks neile varases nooruses muretseda :http://www.blocket.se/view/5336878.htm? ... c=1&city=0
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

:P Nojah, päris vahva mängukas, mõne saabihaige põngerjale ;)

Kui omal kunagi veel mõni peaks tulema, siis tasub täitsa kaalumist ...
(kuigi lasta midagi sarnast kohapeal valmis teha tuleb vist odavam)
Vasta