Mõtlesin, et lihtsalt uurin mida saabirahvas talvega peale hakkab. Kuna endal auto läheb esimest korda talvele vastu, siis varsti on plaanis uued talverehvid osta. Küsimus tekkis aga, mis veljele?
Kuidas ise talvel sõidate ja kui palju talv originaal valuvelge kahjustab?
Autoks on 9-3SS 04 Aero
Kas sõidad talvel ka valuveljega või keerad plekid alla
Mina hetkel otsin plekist velgi. 16" ei ole nagu eriti saada (kasutatud). Eelmised talvepapud said otsa.. Sellega seoses siis uued..
Ning vaevalt talv nendele originaalvelgedele midagi teeb. Pigem teeb ikka see sool, mis tee peale kaetakse.
Ning vaevalt talv nendele originaalvelgedele midagi teeb. Pigem teeb ikka see sool, mis tee peale kaetakse.
Enda kogemus ütleb, et kõige ohtlikum on veljele sügav lumi ja libedus ehk ühe velje sõitsin libedaga vastu äärekivi sälgu sisse ja teisega sügavas lumes vastu teravat kivi. Nüüd jooksevad mõlemad pihta saanud veljed taga.
Tundub, et endal ka 16 plekid lähevad see talv alla, 17" valukad jäävad järgmist suve ootama.
Vot kui mul oleks uus masin, siis ma ehk kaaluks enne talve plekist velgede allapanekut, aga noh praegu, auto on koos olemasolevate valukatega päris mitu head aastat vana, üldse ei ole teema. Ikka need samad veljed vuravad 365 päeva aastas 

Suvel 16" valu ja talvel 16"plekk.
Ma arvan, et sa ei sõida ühe autoga nii kaua, et suudaksid ära oodata kui sool hakkab valuveljele mõjuma. Mina arvan, et sool hakkab ennem mõjuma plekkveljele, sest valuvelje pesed alati puhtaks aga kas ilukilbi tagant plekkvelge ka? Valuvelje hirm on pigem jah juba väljatoodud mehaanilised vigastused.
Ma arvan, et sa ei sõida ühe autoga nii kaua, et suudaksid ära oodata kui sool hakkab valuveljele mõjuma. Mina arvan, et sool hakkab ennem mõjuma plekkveljele, sest valuvelje pesed alati puhtaks aga kas ilukilbi tagant plekkvelge ka? Valuvelje hirm on pigem jah juba väljatoodud mehaanilised vigastused.
Sama siin sama 16`valu 365 päeva aastas, aga kas keegi oskab mingid ained soovitada mis nagu kaitsex velge soola vöi mustuse eest
näiteks?

Algselt postitas: Stealth
Ilmselt tuleb siis minu autole talvel 17" valu+ lamell+sagedasemad pesulaskäigud
Sama siin ja teist talve siis...
Enne esimest talve üritasin 16" plekki leida, aga kahjuks tulemusteta ja nii saigi kasutaja Skybound tollasest müügikuulutusest kinni haaratud.
-
aero veljed 17" nii talvel nii suvel, uskuge mulle, kui need on soitnud terve ukraina l2bi, p2ris korraliku kiirusega labi augud ja taesti terved 100% sirged, siis eestis ei saagi probleemiks olla
poorata tuleb vaid ettevaatlikult