Õlialast nõu vajaka...
Autol on tegemist ikka nö. kuiva siduriga, mitte nagu mootorrattastel. Ehk siis käigukasti õil ei mõjuta sidurit otseselt. Teiseks käigukastiõlid on ju kõik suurte viskoossusnumbrtega nt. 80w90, 75w90 jne. Ju see Ranttol ikka õige õli oli. Aga automaatkasti õli kasutamisest manuaalkastis ma ei olnud enne kuulnud. See on vedelam, kui nö. tavaline?
Automaatkastis mootoriõli? Hmm....Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Automaatkasti õli on nii öelda sama, kui mitte isegi päris sama mis sul roolivõimu pumba potsikus. Tonnisel puhta tavaline mootori õli kastis.
Mul ikka sinna ATF'i valatud.
Jänkikastides(manuaalid) on ATF väga levinud.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
- rantto
- Saabiklubi liige
- Auto: Mälestused
Natuke veel täpsustan. Seda õli lisati viimane kord kui sai pooltelje puks(asub käigukastis) ära vahetatud ja õli lisati 0,5L. Kuna varasemain arved käepärast pole siis ei tea mis õli sinna varem lisatud on.
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Kus vahetasid, et kodanikud lambist vale õli sisse lajatasid? Äkki peaks lausa ühe õlivahetuse ette võtma...
Algselt postitas: rantto
Natuke veel täpsustan. Seda õli lisati viimane kord kui sai pooltelje puks(asub käigukastis) ära vahetatud ja õli lisati 0,5L. Kuna varasemain arved käepärast pole siis ei tea mis õli sinna varem lisatud on.
ma kahtlustan, et see polnud õli, mida käigukasti valati, vaid mingi määre, millega mingeid liigendeid määriti. Koguse järgi võiks küll nii olla.Algselt postitas: Cyber
Kus vahetasid, et kodanikud lambist vale õli sisse lajatasid? Äkki peaks lausa ühe õlivahetuse ette võtma...Algselt postitas: rantto
- Cyber
- Kontakt:
Kui on arvel ikkagi 75w80 GL3+ siis on see üsna selge märk..
Ei ole tegu mingi tavotiga.

Algselt postitas: suur
ma kahtlustan, et see polnud õli, mida käigukasti valati, vaid mingi määre, millega mingeid liigendeid määriti. Koguse järgi võiks küll nii olla.
okei, pistsin õlimargi otsingusse ja sain sellise vastuse:Algselt postitas: Cyber
Kui on arvel ikkagi 75w80 GL3+ siis on see üsna selge märk..Ei ole tegu mingi tavotiga.
Algselt postitas: suur
ma kahtlustan, et see polnud õli, mida käigukasti valati, vaid mingi määre, millega mingeid liigendeid määriti. Koguse järgi võiks küll nii olla.
http://www.motorexoil.ee/index.php?page=420
- Cyber
- Kontakt:
jusht... sama markeering, mis mootoriõli puhul.
Algselt postitas: ml
Väga isuäratav, kalla või omale sisse. Aga mida numbrid tähendavad, miks nii suured? Kas 75W80 kajastab tegelikku viskoossust, mida harjunud mootoriõlide puhul nägema?
-
- Auto: Viimati oli OG 9-3 automaat 1999 aastast
Oli siin üks küsimus Erimelli õlidest - Tartu kandi inimeselt õige küsimus, kuna pood siinsamas ja hinnad head.
Tuttav on seda kasutanud Mitsul, Saabide kohta ei tea, aga juhul, kui võtan ise õlivahetuse ette, siis panen Erimelli 5w/40 sisse ja näeb mis saab.
Super Light 24 SAE 5W40
ACEA A3/B3/B4, API SL/CF (API SH-EC), MB229.1, VW 502.00/505.00, Porsche, BMW Longlife 100% sünteetiline õli bensiini- ja kergematele diiselmootoritele.
1L pudel 87.00 EEK
5L kanister 408.00 EEK
Muuseas, ma ei ole näinud kuskil müügilistides automaatkasti õlifiltrit. Kas see tähendab, et seda pole või seda, et sobib näiteks mootoriõli filter?
Tuttav on seda kasutanud Mitsul, Saabide kohta ei tea, aga juhul, kui võtan ise õlivahetuse ette, siis panen Erimelli 5w/40 sisse ja näeb mis saab.
Super Light 24 SAE 5W40
ACEA A3/B3/B4, API SL/CF (API SH-EC), MB229.1, VW 502.00/505.00, Porsche, BMW Longlife 100% sünteetiline õli bensiini- ja kergematele diiselmootoritele.
1L pudel 87.00 EEK
5L kanister 408.00 EEK
Muuseas, ma ei ole näinud kuskil müügilistides automaatkasti õlifiltrit. Kas see tähendab, et seda pole või seda, et sobib näiteks mootoriõli filter?
Leidsin selle teema ja uurin asja siit.
Nimlt viimasel ajal olen märganud AutoLehest reklaamides nö. sooduskupongi ASR Autoteenindusest, milles pakutakse Shell Helix Plus 5w-40 sünteetilist õli hinnaga 99.- liitri eest. Kas antud õli on üldse kasutatav turbomootoris? On ehk kogemusi kellegil jagada. Või lihtsalt arvamusi Shelli õlidest?
Tänan vastamast.
Nimlt viimasel ajal olen märganud AutoLehest reklaamides nö. sooduskupongi ASR Autoteenindusest, milles pakutakse Shell Helix Plus 5w-40 sünteetilist õli hinnaga 99.- liitri eest. Kas antud õli on üldse kasutatav turbomootoris? On ehk kogemusi kellegil jagada. Või lihtsalt arvamusi Shelli õlidest?
Tänan vastamast.
-
Olen laskund paar viimast aastat kogu aeg sisse panna Shell Helix Ultra 5w-40. Jutu järgi Shelli üks kõvematest õlidest. Hinnaklass samuti selline, et samas võiks juba Mobil1 või Castrolit vist ka panna. Lihtsalt teenenduses kus käin on kogu aeg seda maski täissüntidest pakutud. Peseb igatahes jube hästi see õli, seda on näha.
Kellelgi veel midagi öelda Shelli õlide kohta?
Autoks 9-5 2.0t
Kellelgi veel midagi öelda Shelli õlide kohta?
Autoks 9-5 2.0t
Algselt postitas: Vitautas
Leidsin selle teema ja uurin asja siit.
Tänan vastamast.