küsimus abs kohta. 9000 aerol

Tonnised ja nende mured
Vasta
ravia

abs tuli põleb. abs ei tööta ka.muidu pidurid väga head. vaatasin kaitsmed, need korras. kas võib olla et mingi suurem kala sees? kuulsin tutavalt ,et temal ka abs ei toimi ja et remont ja uued osad -maksavad kuskil 30000 eek. ei tea aga mina seda küll ei tahaks uskuda. 95a aero !
TFK

Ilmselt mõni ABS-i andur surnud. Võta tester ja mõõda andurite takistused ära samal ajal oleks hea kui keegi rooli liigutaks kui takistused erinevad siis andur läbi omadega.
Uue anduri hind jahh päris soolane kuid kasutatud töökorras andurit võid küsida HR Timuti käest,kontakti leiad kasutaja profiilist.
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Piisab sellest kui üks anduritest ei tööta. Tüki hind oli aasta tagasi Anti juures ca 2000.-
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Enamasti on vigane mõne ratta ABS andur või katkine anduri kaabel. Kui asud Tallinnas, siis rända Troost Autosse, seal pannakse autole TECH2 külge ja kohe ka selgub kus viga.
Isegi kui ainult üks neljast andurist ei tööta, läheb ABS tuli põlema ja süsteem ei toimi.

(edit...teised jõudsid ette :) )
ravia

kahju, ma olen ida eestis.siin saabi jõmme ma ei teagi. kas ma ise saaksin neid mingi valemiga kontrollida? ja ja päris kange hind anduril. mõelda kui kõik on tuksis?!
TFK

Algselt postitas: ravia
andurid ja kus need asuvad? kas rataste juures ? v
Just andur kinnitub täpsemalt käändtelje külge ja saab informatsiooni pooltelje otsa peal olevast hammasvöö liikumisest.
Edit: Kõik 4 ei ole tavaliselt läbi reeglina on läbi esimeste rataste omad.
olaviv

ABS andurite testimine on üsna lihtne - võtad ABS'i ploki (ehk aju) pistiku lahti ja seal kndurite klemmide pealt mõõdad testriga takistust. Vaja teada mis klemmid mis andurile vastavad. Ma hetkel ei leia viidet aga kusagil netis on olemas, googel abiks.
Seal http://www.thesaabsite.com/images/abscoderetreve.jpg räägitakse, et ka nn. vilgukoodidega saab ABS'i veakoodi kätte, mina ei ole suutnud siiani seda tarkust rakendada - tekstis mainitud diagnostic plug'i asukohta mina tuvastada ei suuda.
Kasutaja avatar
rts

SAAB 9000 Haynesi manual kirjutab, et anduri takistus on vahemikus 800 kuni 1400 oomi ja anduri ja hammasratta vahel peab olema 0.65 mm.
ravia

tea kas neid parandada on ka võimalik.või on nii et kui läbi siis läbi?
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Parandada neid ei saa, hea kui tervelt üldse pesast välja tuleb. Võib veel olla, et hammasratas on roostesodi täis ja andur ei saa õigeid impulsse. Sel juhul aitab lihtsalt puhastamine.
Koodide järgi on andurid igal rattal erinevad, ilmselt andurid ise küll ühesugused, erinevus aga kaablites.
Kui uue anduri leiad, siis pead teadma, milliselt rattalt võetud või millisele ette nähtud.
Trionic
Saabiguru

Kõik andurid on erinevad,omavahel ei asendu.Ühe silla omad on "peegelpildis" ning silla kaupa ka erinevad.
Suvaline tänapäevane diagnostikaskänner loeb 95.a. tonnise ABS`i koode.
Vasta