Politsei reid Tartus

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
y2k87

Huvitav kuidas nad teevad kindlaks kas mu autol on ette nähtud varurehv või mitte???
Ei peab vist laupäeva hommikuks ikka linna jääma :head:
konks222
Auto: SAAB 9-5 2,0 141KW SAAB 9-5 AERO 184KW sed. SAAB 9-5 AERO 184KW univ.

Kas see asi nüüd ikka nii hull ka on. Meil on see eriüksus tihe külaline,kui sa ikka midagi ei riku niisama ta ikkaka ei ke..i.
suvekas

Ma arvan ka, et asi on pigem statistilist laadi aga roolijoodikutele ja +10 üle sõitjatele, kindlasti ei halastata.,
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
muuseas

muideks - arenenud riikides +20 peale politsei veel ei liiguta, meil aga miilits hakkab kohe rapsima :P
Renault Espace '07 2,2 102kW Pilt
suvekas

Algselt postitas: muuseas
muideks - arenenud riikides +20 peale politsei veel ei liiguta, meil aga miilits hakkab kohe rapsima :P

Ikka.:mad:
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
kjah

Pilt
will

Algselt postitas: suvekas
Kuna ise olen selle reidiga seotud ja arvatavasti patrullime Kõrvekülas ja Räpina mnt. siis niipalju saan öelda, et asi hakkab reede kell 21.00 pihta ja läbi saab see laup.15.00. Tõesti pole mõtet sellel ajal sõita alkoholijoobes,samuti pole mõtet kaasa vedada narkootikume (kuna narkokoerad on ka osalised) siis pole mõtet lõhkeaineid vedada, (samuti koerad) auto peab olema täiesti korras ja olemas peavad olema tõkiskingad, tulekustuti,varurehv, ja vastavalt, siis kellele auto kuulub ka esmaabi pakk ja ohukolmnurk.
Reid põhimõtteliselt hõlmab ikka väljuvaid teid aga jupo ja kapo patrullivad ka linnas sees, eriti Tartu vangla ümbruses.
Rekkajuhte kaalutakse Elva mnt. ja toll teostab liikuvalt erimärgistatud diiselkütuse otsimist sõidukitest.
Sai vist kõik kirja, kui midagi veel meenub või kellelgi tekkis küsimusi, siis saan täpsemalt järgi uurida.

Ok-saan aru, et õppuse sildi all tahetakse tõkiskingade puudumise eest raha küsida vms aga minu isiklik arvamus-TEHKE KRT TÖÖD. Lõpetage see tõkiskingade, tulekustutite jms eest inimeste peetimine ära.:gun:
will

Algselt postitas: suvekas
Ma arvan ka, et asi on pigem statistilist laadi aga roolijoodikutele ja +10 üle sõitjatele, kindlasti ei halastata.,

Jah-see jäi lisamata-+10km/h ületajate peetimine ka veel lisaks:wall:
Ausalt-kulla härrased Lõuna prefist-mul on Teile paar soovitust:
1. Ärge piinake koeri
2. Kuidas edeneb teie kolleegi joobes ja inimvigastusega löõppenud avarii uurimine-ehk tegelege sellega
3. Lõpetage inimeste peetimine (varuratas, tõkiskingad, tulekustuti-millal sellest kasu on olnud?)
4. Ärge koguge preemia raha vaid AIDAKE JA SUUNAKE INIMESI
5. ärge tulistage südalinnas!!!
6. Kui te neid eelnevaid soove ei täida siis ootaks, et te oma kolleegidesse suhtuksite täpselt samuti nagu tava inimestesse, kuid oh seda silmakirjalikkust.

P.S mujal arenenud riikides on lubatud ka 0,5 promilli ning lööge või mind risti-järgin seda tava ka EV ning isegi mitte ei häbene seda.
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Aga ma ei saa aru, et kas on keeruline autosse muretseda sellised lihtsad asjad nagu tulekustuti, tõkiskingad, ohukolmnurk. Pärast ei pea muretsema, et politsei trahvi teeb, kuna need on puudu.
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: vmaster
Aga ma ei saa aru, et kas on keeruline autosse muretseda sellised lihtsad asjad nagu tulekustuti, tõkiskingad, ohukolmnurk. Pärast ei pea muretsema, et politsei trahvi teeb, kuna need on puudu.

Ei olegi raske. Mina näen pigem, et nende kontrollimine on törts ajaraiskamine. Selleks on meil olemas TÜV.
Iga ratas veab and then some!
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Mul on jäänud mulje, et mõningatel inimestel pole viitsimist sellega üldse tegeleda.

Olen tegelikult nõus sellega, et ajaraiskamine on see küll.
Kasutaja avatar
kaarel

Tulekustutit peaks kontrollima igal aastal, uue autoga aga pead minema ülevaatusele alles ei-tea-mitme aasta pärast. Parafraseerides tuntud ütlemist: ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kellel oleks meeles igal aastal oma auto tulekustutit kontrolli viia.

Samas olen seisukohal, et viriseda pole mõtet. Seadused on järgimiseks. Kui mingi paragrahv ei meeldi, kasuta oma võimalusi nende muutmiseks - vali endale nt parem esindaja. Selline on demokraatia võlu ja valu.

Tartu Lõunakeskuse Statoilist olid igastahes tulekustutid juba otsa saanud, Aardla-Võru risti jaamast sain uue ostetud. Sealsed teenindajad imestasid, et neil olla tõkiskingad otsa saanud...

Sõitkem mõistlikult ja olgem viisakad ka politseinike vastu - õige hõlma ei hakka keegi!
:beer:
Algselt postitas: IFF

Ei olegi raske. Mina näen pigem, et nende kontrollimine on törts ajaraiskamine. Selleks on meil olemas TÜV.
will

Mul need olemas aga ma ei mõista miks neid inimesi peedistatakse nende puudumisel?
samas pole ise kunagi tõkiskingi ja tulekustutit kasutanud. Ainuke millel on mingi sisu on ohukolmnurk ja apteek 8vahel pea valutab)
will

to kaarel: "Sõitkem mõistlikult ja olgem viisakad ka politseinike vastu - õige hõlma ei hakka keegi!"
Omast kogemusest-hakkavad ja kuidas veel.
Ning nagu öeldakse: aus ülestunnistus suurendab karistust.
Kui mind hakkatakse peetima hakkan neid vastu peetima ja selleks on oi kui palju seaduslikke võimalusi. Õnneks on mul olemas selleks vahendid ning olen kasvõi põhimõtte pärast valmis (ja ka kulutanud) kohtuskäimisele hulga raha.
Kas te olete teadlikud, et 70% kohtus vaidlustatud trahvidest tühistatakse? aga nii see on ning ühe tuttava kohtuniku sõnul on põhjus selles, et politsei ei oska täita neile seadusega pandud kohustusi ning teine põhjus on asjaolus, et isegi kohtunikud saavad aru, et tegemist otsitud põhjusega isikut trahvida.
Kasutaja avatar
smr

Algselt postitas: will
3. Lõpetage inimeste peetimine (varuratas, tõkiskingad, tulekustuti-millal sellest kasu on olnud?)
Siit on näha et riik on õigust liiklusvahendit juhtida ilmselgelt uisapäisa jaganud.
Nastix

Algselt postitas: smr
Siit on näha et riik on õigust liiklusvahendit juhtida ilmselgelt uisapäisa jaganud.

vaata, willile meeldib kasutada kõiki temale seadustest tulenevaid õigusi, kuid täiesti vastupidine toimub temale seadustega pandud kohustuste täitmiste suhtes ;)

Kak novõi russkii!
will

Oot-kuidas Sinu kommentaar haakub minu küsimusega?
Sa ei vasta küsimusele vastusega vaid olematu ja tühja jutuga mida aetakse siis kui argumendid otsas.
Siit ka järgmine küsimus Sulle: Kuidas on omavahel seotud õigus liiklusvahendit juhtida(loe: oskus sõidukit käsitleda) tagavaratta, tõkiskingade ja tulekustuti olemasoluga sõidukis?
will

Algselt postitas: Nastix

vaata, willile meeldib kasutada kõiki temale seadustest tulenevaid õigusi, kuid täiesti vastupidine toimub temale seadustega pandud kohustuste täitmiste suhtes ;)

Kak novõi russkii!

Oot nüüd natuke-ka sina vasta küsimusele-kuidas keegi kannatab, kui ma ei täida kohustust omada sõidukis tõkiskingi või varuratast? Kas Sa ei saa öösel magada?
Ning miks nende puudumisel peab isikuid peedistama? Saan aru, et turvavarustuse mitte kasutamise eest, sõidukiiruse ületamise eest karistatakse, sest esimese eiramisel ehk hukkumisel tood riigile kahju 16 miljonit ja teine tegu võib kujutada otsest ohtu teistele.
Tõkiskingade ja varuratta puudumine neid kriteeriume ei täida.
Mina argumenteerin aga sina kukud lahmima.
Ning jah-ei kavatse ega hakka ka kunagi täitma mõtetuna tunduvaid kohustusi, mille mitte täitmisega ei kujuta ega tekita kellegile ohtlikke olukordi ega loo neid.
P.S Kui soovid arutleda siis tee seda aga ära mine isiklikuks!
Ning erinevalt sinust on mul julgust oma seisukohtade eest seista eriti mis puudutab kohustusse mille eest meie eesrindlikud miilitsad kipuvad määrama karistusi, mis ei ole propotsioonis rikkumisega.
iisak

Will,tõmba nüüd natuke hinge ja võta üks õlu:drink:
Tee omale ükskord selgeks, et seadused on täitmiseks. Kui sulle ei meeldi praegu kehtivad seadused siis palun kandideeri järgmistel riigikogu valimistel. Mul suva kas üksikkandidaadina või mõne partei nimekirjas. Kuna sinu mõtteviisi viljelejaid on siin riigis rohkem kui üks siis ma ei imesta, et püsitades oma valimisplatvormi selliste "rumaluste" tühistamisele saad omale piisava arvu mandaate, et osutuda VALITUKS.
Siis palun väga, võta omale õigus ja kohustus asuda Kolgata teele kehtivate seaduste ümbermuutmiseks "omale meelepäraseks".
Seniks aga hoia madalat profiili ja katsu oma tähelepanu keskendada sellele, et mitte kontrollorganitele mitte silma jääda.

Krt,kus mulle need isehakanud "foorumisisesed maailmaparandajad" ei istu:bs:

PS: Kui sul on midagi öelda minu insoomnia või puuduliku seksuaalelu kohta siis tee seda U2U kaudu. Pole vaja siin foorumis rohkem s...a ventilaatorisse pilduda.
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
Rästas

Nõus, Iisak, seadused on täitmiseks :beer:
Ma toon siia ühe NÄITE, et seadusesilm vist ise ei arva alati nii, või kes teab, mis põhjusel selline puudulikkus tekkis.
Pildil olev "KUTSE" oli pandud/jäetud maa-aluses parklas ühe auto kojamehe vahele.
Auto reg. nr on pildil muudetud (suvaline kombinatsioon), eemaldatud on politseiniku nimi, tel nr ja allkiri.

Et mis siis valesti on. Sedasi ei vormistata ega toimetata kätte ühtegi menetlusdokumenti.
Kutse vormistatakse ja toimetatakse kätte järgmiselt:

VMS § 40. Kutse
(1) Isik kutsutakse menetleja juurde kutsega.
(2) Isikule saadetav kutse sisaldab järgmisi andmeid:
1) füüsilise isiku kutsumise korral tema ees- ja perekonnanimi ning elukoha aadress, juriidilise isiku kutsumise korral tema nimetus ja asukoha aadress;
2) kohtuvälise menetleja kutsumisel kohtuvälise menetleja nimetus ja asukoha aadress;
3) kutsumise põhjus ja kellena isik välja kutsutakse;
4) väärteo kvalifikatsioon ning, kui väärteomenetlus on alustatud isiku suhtes, siis isiku ees- ja perekonnanimi;

VMS § 41. Kutse kättetoimetamise kord
(1) Kutse antakse isikule allkirja vastu kätte käesoleva paragrahvi lõike 2 kohaselt või toimetatakse isikule kätte postiga väljastusteatega tähtkirjana lõike 3 kohaselt või saadetakse elektrooniliselt lõike 4 kohaselt.

KrMS § 165. Kirjaliku kutse kättetoimetamise kord
(1) Kirjaliku kutse võib kätte toimetada teatisele antava allkirja vastu, posti teel väljastusteatega tähtkirjana või elektrooniliselt.

See allolev "kutse" on nagu külalaada loterii aga mitte menetlusdokument. Isiku nime asemele on politseinik kirjutanud auto reg.nr. Autol puudub tsiviilõigusvõime. Märgitud ei ole kutsumise põhjust, kellena isik välja kutsutakse. Rikkumine "kutsel" on pandud toime kogu liiklusseaduse (LS) vastu. Rikkumine tuleb kvalifitseerida liikluseeskirja (LE) §, lg, p järgi, ja vastutus tuleneb LS-st. Kätte seda samuti ei toimetatud.

St politseiga suheldes on kasulik teada oma õigusi ning ka seadusi. Kunagi ei või teada, kui hästi või puudulikult politseinik neid teab :)

Igasugused õppused, õppereidid, koolitused jne tulevad ainult kasuks. Siis on eesmärk pigem inimesi informeerida, noomida, mitte karistada ja ka õigusteadlikkus ning seaduskuulekus kasvab.

Lisatud failid
kjah

See preagune Politsei peetimine on täiesti haige. Okei nõme tunnistada aga esimene avaliku korra rikkumine sain 2100 eeku avalikus kohas urineerimise eest pealegi see ei olnud nii avalik koht kõk teavad Tartus raudtee silda sealt 30m eemal. Aga kõige rohkem ajas närvi mind politseinike suhtumine: öeldi et palun tulga autosse aga ärge siia küll kuske jne. mul pole kahjuks tuttavat juristi et seda asja edasi ajada kuigi väga tahaks, sest see EI OLE ENAM ÜLDSE NORMAALNE.
will

To iisak: Mis sulle nüüd sisse läks? Ning ma ei tõmba kunagi tagasi, kui keegi võtab endale õiguse minna isiklikuks. Kui tahad vasta minu püstitatud küsimusele aga ära lahmi.
Ise alles kirjutasid siin foorumis ja olid jube :gun: , et politsei peedib neid, kes sõidavad +10km/h lubatust kiiremini?
Kui nõuded on lollakad ning nende nõuete eiramine ei sea kaaskodanike elu ohtu /tõkiskingade puudumine/ siis selle eest "peetimine" ja maks trahvi tegemine näitab ainult üht.'-meil valitsevat mendi mentaliteeti aga noh eks neist peab ka arusaama-tahavad ju minna tulemuspalga eest Egiptusesse puhkama.
Ning ka sina ei vastanud minu küsimusele vaid läksid isiklukuks. Poleks uskunud.
Ei kavatse ega hakka ka kunagi täitma lollkaid seadusi ega nõudeid /kui need nõuded ei saa ohtu teiste isikute elu ja ohutust-tõkiskingade ja varuratta puudumine ei ohusta teisi isikuid/ ning antud asjade eest vormistatava trahvi vaidlustaks kohe-teades miilitsate osuksi protokolle vormistada siis on umbes 70% tõenäosus, et see trahv tühistatakse.
P.S Mina ei loobi s..a ventilaatorisse vaid esitasin sisulise küsimuse millele veel keegi pole vastanud!
Kui tahad minusuguste vastu võidelda, kes peavad mõtetuks sellise träni puudumise eest trahvida siis mine lpolitseisse tööle aga sinna sa vist minna ei saa-teatud liiklusalaste rikkumiste eest. Vihkan, kui moraali hakkab lugema isik, kes ei oma selleks mingit moraalset õigust
iisak

To iisak: Mis sulle nüüd sisse läks?
Ma olen oma elu jooksul piisavalt aega ja energiat kulutanud selliste "totruste" vastu võideldes. Erinevalt sinust olen ma aga aru saanud dongihootelikust mõttetusest tuuleveskitega võitlemisel.
Kordan veelkord ja hästi selgelt. Tee oma partei ja kandideeri Riigikokku. Kogudes piisava arvu hääli hakka tegema parandusettepanekuid "rumalate seaduste" muutmiseks.
Seniks aga lõpeta foorumites sapi pritsimine.

PS. Isiklikuks (küll mitte minu vastu) muutusid sina oma eelmistes postitustes.
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Minu kunagisel joonestus õpetajal oli üks tabav lause selleks puhuks : "Oleme vaiksemalt poisid!" ;)
Kasutaja avatar
kaarel

Kas samasse, "teisi isikuid mitteohustavate rikkumiste" kategooriasse võiks siis liigitada ka nt turvavöö mittekasutamise, sõpradel pagasnikus reisimise lubamise ja nt erimärgistatud diiselkütuse paaki kallamise?

Usun miskipärast - olles küll mitte jurist - et igal seadusepügalal on olnud mingi point, miks ta kehtib. Jah, seadusi muudetakse vajadusel, aga seni kui nad kehtivad - isegi kui nad on ülinõmedad - tuleks neid täita. Või muretseda endale isiklik kuningriik.

Teine teema on aga see, miks siis ikkagi tõkiskingi nõutakse. Pole väga suur saladus, et paljud autojuhid (sõltumata soost) ei saa ratta vahetamisega hakkama, seega ei peaks nad ka neid kingi kasutama.

EDIT: tjah, see jutt ja eelnevad postitused peaksid olema tegelikult selles teemas, kuid tundub et split ei aidanud. ;)
Kui nõuded on lollakad ning nende nõuete eiramine ei sea kaaskodanike elu ohtu /tõkiskingade puudumine/ siis selle eest "peetimine" ja maks trahvi tegemine näitab ainult üht.'-meil valitsevat mendi mentaliteeti aga noh eks neist peab ka arusaama-tahavad ju minna tulemuspalga eest Egiptusesse puhkama.
Vasta