Värske lõhn autosse

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
Vasta
saab9-3

Kas keegi oskab soovitada mingit hea värske lõhna tekitajat autosse? Proovisin mingit lõhnakuuske, aga no ei kannata seda. Samas poed on täis igasugu tuuningu pudelikesi kahtlase vedelikuga, millesse ka eriti usku pole. Tahaks midagi nö. kvaliteetsemat värki, äkki keegi oskab suunata.
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

need kuusekesed ei kõlba sinnasamusessegi. sidruni lõhn kui selline peaks olema neutraalne.. aga okse oopis tuli. ootan ka ise ettepanekuid. :thumb:
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Naha puhastus vahendid lõhnavad hästi. Mulle statoili naha puhastus lapikeste lõhn meeldib hirmsasti :)
andres
Saabiklubi liige

Aga kahjuks see lõhn ei püsi kaua.
Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Naha puhastus vahendid lõhnavad hästi. Mulle statoili naha puhastus lapikeste lõhn meeldib hirmsasti :)
:drive:
6-10

Kasutan mitmendat hooaega Webasto logoga kuusekesi, mida Autoekspert aeg-ajal jagab. Mõikavad meeldiva lõhnaga mõnda aega küll.
Omal ajal sai toaõhku värskendatud tärpentiiniga, aga SAAbi sees ei ole ise seda katsetanud. :wise:
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Laske oma naistel autos lihtsalt istuda, a'la 3-4 h. Ma usun, et 3 korda nädalas istumisest peaks auto päris hästi lõhnama hakkama:P
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Kusilt on silma jäänud, et autopesulad pakuvad samuti salongi lõhnastamist. Sikupilli keskuse all parklas tegutsev pesula pakub sellist võimalust. Vähemalt oli nende hinnakirjas taoline teenus olemas.
teager

Ehk oleks mõteks likvideerida hoopis halva lõhna allikas? Salongi ja pagasiruumi keemiline pesu teha näiteks?

terv, teager
Kasutaja avatar
Hypno

Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Laske oma naistel autos lihtsalt istuda, a'la 3-4 h. Ma usun, et 3 korda nädalas istumisest peaks auto päris hästi lõhnama hakkama:P

Idee toimib! Ise Kasutan:P Iseasi on naine pahalõhnaga autosse istuma panna!
Andreas187
Saabiklubi liige

Suve keskel proovisin Motip'i sidrunilõhnalist salongiõhuvärskendajat (deodorant). Kirjeldus ja kasutamisõpetus siin

Iseenesest selle vana nahksalongi lõhna võttis/varjutas ära, kuid salong tuli tõesti korralikult õhutada, et sees mõistlik olla oleks. Kestis vast natuke rohkem kui kuu, kuid pigem hooldan istmeid tihemini, et salong oleks neutraalse lõhnaga, mitte "misiganes"-lõhnaline.

Üks Liberoni nahahooldusvahend on päris meeldiva lõhnaga. Kuid rohkem kasutan Colourlock Strong'i, mis jätab salongi peaaegu lõhnatuks.
Ja omast kogemusest tean, et laepolstri vahetamine aitab kaasa. Vana lõhnas ikka päris vängelt. Kuid tegemist ka 15a vana autoga.
aednik

Võib vaarikaoksi autosse laiali pilduda? Aga need vist ei lõhna eriti. Kaselehti või hoopis köömneid! Männiokkaid riidest koti sisse ja istme alla panna.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

auto oma lõhn on ikka kõiksede parem: kui tahad vaheldust, siis vaheta autosid. näiteks 9-5 lõhnab hoopis teistmoodi kui saab 96. ja klassik ka omamoodi täiesti neist erinevalt.
ja miskit nagu jääks puudu, kui istud oma autosse ja sealt seest tuleb vastu mingi hiina seebi hais.
ja naistega äkki hoopis see karm värk praeguse kokkuhoiu ja majanduslanguse ajal, et nad juhinduvad äkki printsiibist- ühe deodorandiga saab kuu aega olla pesemata. (Targemad räägivad, et teise kuu kohta ei pidand kehtima.) Võta nyyd kinni mis lõhn peab kaua peal vastu.....
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
saabu
Auto:
Kontakt:

Ei pea naist autosse vangistama,mine parfümeeria poodi lase testrist oma lemmiklõhna seal antava paberilipaka peale ja pane autosse.Kaua see vist ei lõhna.
suur

10 punkti Ivole metsast :)
Isiklikult pole ka autos ühtegi lõhnakuuske ja muud lõhnastamise vahendit kasutanud. Ei kannata neid.
Samas olen korra teinud ventilatsioonisüsteemi puhastust (igasuguste ventsüsteemis oleva elava olluse, mis ka autosse mingisuguse ebameeldiva aroomi tekitas, tapmist). kasutasin kaubandusest leitavat spesjal ainet, millest ka saabifoorumis juttu olnud. Paraku ei leidnud tollal lõhnatut puhastusainet ja mingi hetk oli auto mingit keemiahaisu täis. Praeguseks see kadunud.
IFF
Saabiklubi liige

Eks korraline hooldus ning salongifiltri vahetus aitab antud õnnetusi vältida. Kuna minu autos veel ei suitsetata ka on alati hea värske õhk.
Iga ratas veab and then some!
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Kui mul tekib tahtmine tekitada autosse värske lõhn, siis piisab kui tagaistme piirkond ära koristada. Samas kui piisavalt kaua oodata, muutub õhk iseenest jälle üsna värskeks. Õnneks tänapäeval kasutatakse erinevaid E-sid piisavalt palju, et olukord ei jõua tavaliselt kriitiliseks minna.

Saab on hea pereauto.
MangustGrupp

Algselt postitas: qdwin
Kui mul tekib tahtmine tekitada autosse värske lõhn, siis piisab kui tagaistme piirkond ära koristada. Samas kui piisavalt kaua oodata, muutub õhk iseenest jälle üsna värskeks. Õnneks tänapäeval kasutatakse erinevaid E-sid piisavalt palju, et olukord ei jõua tavaliselt kriitiliseks minna.

Saab on hea pereauto.

:thumb: sama asi, kogu aeg lammutus tagaistmel :)
Kasutaja avatar
kaarel

Ükskõik, mida lõhnamüüja ka head räägib, mina neid lõhnakuuski ja muid vigureid ei kasuta. Ka mitte kodus ja eriti veel lapse läheduses.

Kõrgenenud astmarisk ja erinevad allergiad on vaid osa kogu jamast, ei, aitäh.

Ennetavate meetoditena võib haisu vastu aidata vedelate piimatoodete tarbimine väljaspool sõidukit, pandipakendi transpordil mitmekordsete kilekottide kasutamine jms.
Tagantjärele on kõik targad. :wise:
napoleon
Auto:

Algselt postitas: qdwin
Kui mul tekib tahtmine tekitada autosse värske lõhn, siis piisab kui tagaistme piirkond ära koristada. Samas kui piisavalt kaua oodata, muutub õhk iseenest jälle üsna värskeks.

Oled sa selles ikka kindel, et oodates hoopis ise mitte-nii-värske õhuga ära ei harju?;)
Kasutaja avatar
jack

Kõigepealt kust kohast võib tulla ebameeldiv lõhn autosse?

1. Ventilatsioonist
2. Põrandavaibast
3. Istmetest
4. Armatuurlaualt ja teistelt plast pildadelt, samuti akendelt

Ebameeldiv lõhn on reeglina mikroobide jääkproduktid, roiskuma läinud toidu või seeneeoste lõhn.

1. Vent.süsteemi koguneb tolmu, mis koos seal oleva niiskusega on mikroobidele mõnusaks elupaigaks.
2. Põrandavaibale koguneb igasugu kõntsa alustades jalgadega sisse toodavast porist lõpetades maha aetud küpsisepuruga. Sealgi elutsevad igasugu mikroobid ja seened rõõmuga. Eriti puudutab see autosid, milledes on vaibast põrandamatid.
3. Istmetesse (eriti riidega kaetud) hõõrutakse nii riiete tolmu kui ka küpsise ja muud toidu puru. Samuti jääb suviti higi istmetesse pidama. Higi teadupärast ei haise, küll aga naha pinnal higist toituvate mikroobide jäägid eritavad ebameeldivat lõhna.
4. Armatuurlauale ja muudele plastpindadele kogunev tolm hakkab mikroobide ja seente (jälle) tulemusena haisema. Samuti aknad, sinna sadeneva rasvase hingeauru külge kleepub tolm mõnuga. piisava paksuse korral on see õhuke kiht jälle mikroobidele mõnusaks elupaigaks.

Ehk siis istmed ja põrandavaip tuleks esimese asjana keemiliselt lasta ära puhastada.
Klaaside ja armatuurlaua puhastamisega saab ise lihtsalt hakkama.
Kusjuures puhastada tuleb mitte õliste vedelikega vaid nt. pesuvahendi ja svammiga. Siis saab mustri vahelt vahu ja svammiga tolmu paremini kätte kui miski lapiga pealt pühkides.

Lõhnakuuski ega muid haisvaid imevigureid küll autosse ei soovita. Lõhnastamisel võiks mõelda pigem lõhnava pesuaine kasutamisele.
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
aednik

5. Vähem tooreid õunu süüa!
Vasta