Väidetavalt ei pea kohustusliku liikluskindlustuse poliis enam kaasas olema. Aga kuidas ma siis uue sääduse järgi pabereid pean täitma? Oletame et süüdlane isegi ei mäleta mis firmaga tal liikluskindlustus tehtud on. Mida ma paberitele peaksin kirjutama? Ja kuhu firmasse mina kui kannataja peaks minema?
Hetkel on auto ilusti ühes tükis aga ei või ette teada... Ja pabereid mina uue seaduse järgi ei oska täita.
Kuidas liiklusõnnetuse pabereid täita kui poliis ei pea enam kaasas olema?
Mul oli sama keiss, poliis kadunud ja tagurdasin teisele saabikule otsa... Helistasin politseinikust õele ja ta ütles mulle numbri. Ma arvan, et sama moodi 110 helistades öeldakse poliisi number.
§ 17. Mootorsõidukijuhilt nõutavad dokumendid
(1) Juhil peavad mootorsõiduki juhtimisel olema kaasas juhiluba või muu juhtimisõigust tõendav dokument, mootorsõiduki registreerimistunnistus ja selle haagise registreerimistunnistus või haagise registreerimistunnistuse koopia, mille on tõendanud selle väljastanud asutus, kohustusliku liikluskindlustuse poliis või tõend kindlustuslepingu sõlmimisest vabastamise kohta ja muud dokumendid, kui seda nõuab seadus.
või on mingi muudatus tulekul?
edit: oligi miskit uut tulnud.. naljakas, sel suvel motikalube tehes öeldi autokoolis veel, et peab kindlustuspoliis ka olema :
(1) Juhil peavad mootorsõiduki juhtimisel olema kaasas juhiluba või muu juhtimisõigust tõendav dokument, mootorsõiduki registreerimistunnistus ja selle haagise registreerimistunnistus või haagise registreerimistunnistuse koopia, mille on tõendanud selle väljastanud asutus, kohustusliku liikluskindlustuse poliis või tõend kindlustuslepingu sõlmimisest vabastamise kohta ja muud dokumendid, kui seda nõuab seadus.
või on mingi muudatus tulekul?
edit: oligi miskit uut tulnud.. naljakas, sel suvel motikalube tehes öeldi autokoolis veel, et peab kindlustuspoliis ka olema :
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Schlaam, võta uuem liiklusseadus..
(veebist riigiteataja.ee-st on kõige parem värskeim variant leida).
(1) Juhil peavad mootorsõiduki juhtimisel olema kaasas juhiluba või muu juhtimisõigust tõendav dokument, mootorsõiduki registreerimistunnistus ja selle haagise registreerimistunnistus või haagise registreerimistunnistuse koopia, mille on tõendanud selle väljastanud asutus ja muud dokumendid, kui seda nõuab seadus.
[RT I 2007, 55, 368 – jõust. 2.11.2007]
(1) Juhil peavad mootorsõiduki juhtimisel olema kaasas juhiluba või muu juhtimisõigust tõendav dokument, mootorsõiduki registreerimistunnistus ja selle haagise registreerimistunnistus või haagise registreerimistunnistuse koopia, mille on tõendanud selle väljastanud asutus ja muud dokumendid, kui seda nõuab seadus.
[RT I 2007, 55, 368 – jõust. 2.11.2007]
-
Mõrtsukjänes
- Saabiklubi liige
Võimalus on helistada näiteks enda kindlustusseltsi ja neile põhjustaja reg. number ette kituda. Nad saavad seal järgi vaadata, kus vastane kindlustatud. Ja sammud tuleb seada siis vastase kindlutusseltsi, poliisi, tehn. passi ja juhiloaga.
Lihtsam on teda ikkagi kaasas kanda kui pärast telefoni teel otsida oma poliisi andmeid. Ma arvan, et kaasas ei pea ta olema selles mõttes, et politseinik ei tee trahvi kui poliisi kaasas pole, sest ta saab arvutist seda kontrollida. Endal on aga kindlasti palju lihtsam kui ta on kaasas.