oskab keegi öelda kust kohast saab 9000'ndel veojõukontrolli maha võtta?
on selleks mingi lüliti või ei saagi?
aastaks on 93
veojõukontroll
-
- Auto: 9000
jah kuid kus selline lüliti asuda võiks?
kas armatuuris kuksil või veojõukontrolli ploki küljes?
kas armatuuris kuksil või veojõukontrolli ploki küljes?
Vale. saab küll, aga raha kulub oluliselt rohkem. Mingil vene saidil olid skeemid ehitamiseks, aga need ei kehtinud ka kõikidele versioonidele.Algselt postitas: Cyber
kui sul lülitit kirjaga TCS ei ole, siis ei saagi.
Ja siis on veel võimalus ETS asendada tavalisega, aga see tahab ääretult palju raha saada, kuna päris palju tuleb ümber ehitada.
EDIT: TCS lüliti on kusagil armatuuris üks lüliti, kuhu TCS on peale kirjutatud. Võib olla kuskil udutulede läheduses. Või oli istmesoojendusnuppuide läheduses, igatahes vägagi leitav.
Kui nuppu pole, siis peab ümberehitusele mõtlema hakkama.
Ei ole päris vale,mõlemal on õigus.Esimese põlvkonna ETS ei võimalda ka ümberehituse teel TCS`i väljalülitatavaks teha.Järgmine juba võimaldas ja kolmandal versioonil oli tootes juba option olemas.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
Ei.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
- D116
- Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW
Sellest juttu oli http://saabnet.ee/foorum/viewthread.php ... #pid112470
__In Boost We Trust__
Mul tekkis küsimus. Kas tcs-i tegevust kuidagi reguleerida saab? Mul kipub see praegusel aastaajal, mil igal pool libe on, liiga agaralt tegutsema, nii et selle autoga on ohtlik sõita juba. Tahaks, et see aitaks mind vähem.
Niisama ei kipu kummi vilistama. Probleem on selles, et libedaga on mäe peal startimine väga raske. Annan vähem gaasi, ei jaksa üles minna, annan rohkem gaasi, poob tcs mootori ja ikka üles ei lähe.
Lisaks tekkis vana-aasta õhtul väga ärev moment. Sõitsin külavahe teel, kus oli täielik kiilasjää. Ühte järsku kurvi minnes kadus ootamatult auto tagaotsal pidamine. Oleks tahtnud hoida ühtlast vedu, aga kuna auto juba libises, blokeeris tcs selle võimaluse. Õnneks ei juhtunud midagi hullu, kiirus oli väike ja auto jäi siiski tee peale, aga pani mõtlema küll, et kas seda "abimeest" kuidagi taltsutada saab.
Lisaks tekkis vana-aasta õhtul väga ärev moment. Sõitsin külavahe teel, kus oli täielik kiilasjää. Ühte järsku kurvi minnes kadus ootamatult auto tagaotsal pidamine. Oleks tahtnud hoida ühtlast vedu, aga kuna auto juba libises, blokeeris tcs selle võimaluse. Õnneks ei juhtunud midagi hullu, kiirus oli väike ja auto jäi siiski tee peale, aga pani mõtlema küll, et kas seda "abimeest" kuidagi taltsutada saab.
-
- Leidur Leo
- Auto: Maserati Quattroporte
See TCS on tegelikult suht tobe abimees. Tavaliselt sul seda vaja pole, kiiremas olukorras kus ristmikul sõit ja ratas ringi käib on kohe pidurid peal, libeda peal kui rohkelt gaasi andes on võimalik välja tulla ei luba see midagi teha ja istud kinni. Milleks selline asi leiutati? Et müüa rohkem autosi?:eureka: Bitchin little thingy:P
-
- Leidur Leo
- Auto: Maserati Quattroporte
Huvitav mõte, gaasiklappi juhib mootor, eemaldaks mootori ja paneks trossi asemele
, nüüd mis võiks juhtuda peale selle, et Check Engine võib põlema hakata?
Hmmm, pidurid lükkab ikka peale vist? Samas see peaks olema juhitav läbi mingi konkreetse signaali juhtme, can Ya remove thatone also?

Hmmm, pidurid lükkab ikka peale vist? Samas see peaks olema juhitav läbi mingi konkreetse signaali juhtme, can Ya remove thatone also?
natuke OT, aga kas keegi võiks paari lausega selgitada, mida see 9-5 TCS täpselt teeb. Olen oma griffiniga seni vaid ~500km läbinud ja kuna jalg nii raske pole, et see kuival teel sekkuma peaks, siis ei oskagi seisukohta võtta, mida kehvemate teeoludega loota või karta on ja kas mõistlik on sees hoida või välja lülitada.
-
- Saabiklubi liige
- Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
- Kontakt:
Algselt postitas: napoleon
natuke OT, aga kas keegi võiks paari lausega selgitada, mida see 9-5 TCS täpselt teeb. Olen oma griffiniga seni vaid ~500km läbinud ja kuna jalg nii raske pole, et see kuival teel sekkuma peaks, siis ei oskagi seisukohta võtta, mida kehvemate teeoludega loota või karta on ja kas mõistlik on sees hoida või välja lülitada.
Kunagisel 9-5 aerol näitas tcs-i tuluke armatuuris sellistel juhtudel kui kõvemini gaasi andsin ja esirattad seetõttu tühjalt ringi käisid. Mäletan ka olukorda, kus üks ratas sattus lumelörtsi ja siis auto edasi ei liikunud. 9000 Griffini tcs-i ei ole eriti saanud katsetada.
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
OT: ma pakuks välja, et ...Algselt postitas: roomlane
OT, aga mis sensonicust sai?
Algselt postitas: ivomets
samas äkki keegi tahab oma mingi vana mulle vastu pakkuda, olen ka selliset kaubast sobivusel huvit. ng-turbo oleks sobilik, eriti sensonicuga ,;)))
Algselt postitas: roomlaneOT, aga mis sensonicust sai?Algselt postitas: napoleonAlgselt postitas: Cyber
Nii.. nüüd ma siis tean, kuhu Ivometsa Griffin jõudis..![]()
Nii see on:)
Ehk leiad siit mõne vihje, mis saada võis;)
- ivomets
- Vanasaabikala
- Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru
Algselt postitas: roomlaneOT, aga mis sensonicust sai?Algselt postitas: napoleonAlgselt postitas: Cyber
siit leiad teise vihje :
http://www.saabnet.ee/foorum/viewthread.php?tid=10240
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI
Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.

Ehk siis tuli Tartu kanti äraAlgselt postitas: ivometsAlgselt postitas: roomlaneOT, aga mis sensonicust sai?Algselt postitas: napoleonAlgselt postitas: Cyber
siit leiad teise vihje :
http://www.saabnet.ee/foorum/viewthread.php?tid=10240

55581286