Temp.seier kukkus nulli

Vasta
Joonas

Mõnda aega juba mootori temperatuuri seier maanteel sõites minimaalselt alla norm taseme - vedelikku vähe pole ning olin valmistumas termostaati vahetama. Täna aga poole sõidu pealt kukkus mootori temperatuuri näidik lambist nulli asendisse. Jätsin siis 1km pärast mootori korra seisma pärast uuesti käivitamist seier ärkas taas, nagu kõik oleks OK.
Mõtlesin, et kaen kapoti alt seda vedelikku igaks juhuks, teine paisupaagis suht jahe! Kas peabki nii olema? (Kuskilt jäi Ivometsa jutt silma, et nii ongi kui vastavat tüüpi paisupaak ja süsteem). Kas 9-5`l siis ongi norm temp. juures paisupaagis olev vedelik jahe?

Tegelikult siis kaks lolli küsimust ka:
1. Kas sellise probleemiga võiks pikemalt sõita (nii 600 km)?

2. Kas 24.12. on Troost juhuslikult mingi aeg avatud? :red:
Eleri

Oleme kohal 26.12. alustagem termostaadist
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
egoist

mul sama mure!!!! 02a 9-5, anna siis teada kust viga otsida;)
Trionic
Saabiguru

Osuti järsult nulli lendamine ei viita küll termostaadile,vaid elektrilisele veale.
Temp.andur,selle juhtmed-pistik,lisaks mootori juhtmestiku peapistik,mille klemmide fiksaatorid aeg-ajalt järgi annavad,põhjustades ühendustes katkestusi.
Aga nagu Eleri mainis- alustagem termostaadist.
IS-D
Auto:

Samalaadne nähtus endalgi, kuid seda ainult maanteel suurel kiirusel sõites ja miinus kraadidel. Siis osuti 0 lähedal.Kui väiksemat teedpidi kuskil 70 tuuris lasta või seisma jääda mõneks ajaks seisva mootoriga, siis osuti ilusti omale kohale. Ehk peab papi radikale ette panema?
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Vaheta termostaat esmalt ära. Sul on termostaat lahti jäänud. Vaikse hooga sõites, ei jahutata jahutusvedeliku nii intensiivselt ja temperatuur on soojem. Kui maanteel sõita siis toimub intensiivne jahutamine ja temperatuur ongi null. Poleks uskunud, et keegi tänapäeval veel papi peale mõtleb.
Kasutaja avatar
Ainar
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

Mul oli sama lugu. Temp andur vahetati ära ja korras.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Trionic
Osuti järsult nulli lendamine ei viita küll termostaadile,vaid elektrilisele veale.
Temp.andur,selle juhtmed-pistik,lisaks mootori juhtmestiku peapistik,mille klemmide fiksaatorid aeg-ajalt järgi annavad,põhjustades ühendustes katkestusi.
Aga nagu Eleri mainis- alustagem termostaadist.

Alustagem algusest .... termostaat agatuseks ja näis mis edasi SAAB :thumb:
Vasta