Postimehe kommentaariumis läks jälle mingiks fleimiks ära Saab vs Opel teemal. Minu arust on vana 9-5 puhul täiesti põhjendamatu pidev võrdlus Vectraga. Mis neil siis nii palju ühist on?? Selgitage lollile.

Kas rooli taha istudes jääb siis mulje, et istud Opelis? Kas Vectral on mõni interjööridetail sama, nagu 9-5? Materjalid, nupud, layout, vendivõred, displeid, päikesesirmid? Või tänavapildis ajad 9-5 Vectraga segamini? 9-5 on Saab mis Saab, pole võimalik seda millegagi segamini ajada. R4 mootorid on Saabi traditsioonilised turbokad traditsiooniliste 2.0 ja 2.3 töömahtudega, millel on traditsiooniliselt saabilik "tõmme"

Istmetest, ohutusest, kasvõi esituledest ei hakka rääkimagi. Ja teda toodetakse juba 11 aastat Trollhättanis. Millest siis see pidev võrdlus? Platvormi, sillapulkade ja muude silmale nähtamatute detailide jagamine? Ja OK, V6 ja diislid. See on ju tänapäeva korporatiivses autotööstuses loomulik. Minu arust on Audi ja VW palju sarnasemad, kui Saab ja Opel, jagatakse rohkem mootoreid ja muid detaile, väliselt olen isegi kaugelt nende universaalide tagaosasid segamini ajanud. Väga sarnane feeling oli, sõites üle-eelmise põlvkonna A4ga ja hiljem eelmise põlvkonna Passatiga. Materjalivalik, saksapäraselt kõvad tekstiilistmed, nupud-displeid.... Aga millegipärast ei öelda arvustustes, et Audi on tegelikult premiumklassi VW

Või on saabi/oopeli "suures ühisuses" midagi, mis mul on kahe silma vahele jäänud? Äkkii võrreldakse seepärast, kuna 9-5 töökindlus meenutab kohati vana opelit?

"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson