Elektrilised kokkuklapitavad peeglid automaatseks.

Teemad elektroonikast...
Vasta
avelito

Nimelt jälle tulnud tahtmine auto kallal leiutama hakata. Pikka aega olen juba mõelnud, et miks ma suuremates parklates parkides pean peeglite kokkulaskmiseks seda tobedat nuppu vajutama, parem oleks ju, kui nad ise ennast kokku laseks.

Joonised, skeemid olemas, kuid ei oska kuidagi süsteemi välja mõelda, kuidas nad automaatseks saaks teha. Kas kesklukuga kokku ühendades oleks see võimalik. a´la et kesklukk peale, ja peeglid jooksevad kokku, kesklukk maha ja peeglid jälle laiali. Samas võiks endiselt jääda see nupuga juhtimise süsteem samuti toimima.

Mõtteid, nõuandeid kellelgi ?
Kasutaja avatar
Hypno

Kesklukuga siduda pole ehk hea mõte. Kui sa sõidu ajal soovid uksi lukku panna siis peeglid jooksevad ju kokku. Pigem siduda signaga ja kui soovid nuppu alles jätta siis pane paralleelselt.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Milleks sõiduajal uksi lukustada?
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Milleks sõiduajal uksi lukustada?

Majanduslangus, tehakse samamoodi nagu GTA-s. Pead fooritaga kinni...

E: Võis siis, et lapsed autost plehku ei paneks. Mingitel autodel lähvad uksed automaatselt lukku kui kiirus kasvab enam kui 50km/h vms.
S9K
Leidur Leo

Me ei ela ameerikas :)
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

OT: Meil ei ole eriti popp uksi sõidu ajal lukustada aga keskeuroopas küll. Põhjenduseks tuuakse et nii on turvalisem.
EDIT: Automaatne uste lukustamine on 9-5 puhul progetav techiga.

Aga peegliteema on huvitav. Hetkel häirib rohkem, et peeglid liiguvad ainult siis kui süüde on sees.Mul pole nupu näppimise vastu midagi, lappan peeglid kokku ainult poes käies aga jube tüütu on et tuleb oodata kuni peeglite mootor on oma töö teinud ja alles siis saab süüte välja keerata. Tööl on õnneks parkla kaugeimas otsas tavaliselt 3 auto jagu ruumi.
napoleon
Auto:

Btw, see uste sõidu ajal lukustamine pole mingi paranoia, on meilgi juhtunud, et foori taga seistes haaratakse naistel kõrvalistmele pandud käekott ja pannakse jooksu jms. Vahel panen ka ise sõidu ajal uksed lukku ja seda kahel põhjusel:
- läpakas on mul enamasti kõrvalistmel või tagaistmel, kellelgi võib selle vastu ebaterve huvi tekkida

- umbes 10a tagasi juhtus kord selline loll lugu, et mingi purjus tegelane ronis tagaistmele... aru ma ei saa, mis ta tahtis, agressivne otseselt ei olnud, aga ei tahtnud ka kuidagi aru saada, et ta vales kohas on. Teine juhus oli üks aastavahetus, kui soomlaste seltskond autosse ronis ja ei saanud kuidagi aru, et see takso pole.
S9K
Leidur Leo

Suurlinna rõõmud :D Igasugu huvitavaid juhtumisi. On ju alarmidel ka võimalus nupu vajutamise kordi erinevalt progeda. Üks vajutus avab kõik uksed, kaks vajutust klapib peeglid kokku.
MangustGrupp

Algselt postitas: napoleon
Btw, see uste sõidu ajal lukustamine pole mingi paranoia, on meilgi juhtunud, et foori taga seistes haaratakse naistel kõrvalistmele pandud käekott ja pannakse jooksu jms. Vahel panen ka ise sõidu ajal uksed lukku ja seda kahel põhjusel:
- läpakas on mul enamasti kõrvalistmel või tagaistmel, kellelgi võib selle vastu ebaterve huvi tekkida

- umbes 10a tagasi juhtus kord selline loll lugu, et mingi purjus tegelane ronis tagaistmele... aru ma ei saa, mis ta tahtis, agressivne otseselt ei olnud, aga ei tahtnud ka kuidagi aru saada, et ta vales kohas on. Teine juhus oli üks aastavahetus, kui soomlaste seltskond autosse ronis ja ei saanud kuidagi aru, et see takso pole.

+1 samuti panen uksed kinni et mingi segane ei tuleks sisse. tuleb arvestada majanduslangus ning seda et paljudel võib muud ei jääta kui varastada autod, kottid jms. vähemalt öösel kuskil maantel ootades kui rong läheb tee läbi on ohutum küll kinnises autos istuda =)
Factor

Aga sa tee siis üldse nii, et kui süüde väljas ja kesklukk peale, siis alles lähevad peeglid kokku, samas nupuga lülituse jätad alles.
Vabandage neiu, mis kell on.... mul seisab
Kasutaja avatar
Hypno

Veidi OT:

Kas neid elektrilisi peegleid saab ka käsitsi kokku lappida? Nt kui peeglid normaalasendis ja keegi läheb puusaga vastu, mis parklates suhtkoht tavaline, kas peegel liigub? V. on oht mootor peeti keerata?
Kasutaja avatar
Skybound

Saab küll. Endal on mul juhipoolne peetis, aga kõrvalistuja oma käib ilusti nii mootoriga kui käsitsi.
"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson
H.K

Peeglid kõige mõistlikum siduda signaga. Uksed lukku ning peeglid kokku, uksed lahti ja peeglid laiali.

Eeee, kas see ei olegi siis 9-5tel tavaline, et uksed ise lukku lähevad kui hoog kuskil 10-15km/h.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Algselt postitas: H.K

Eeee, kas see ei olegi siis 9-5tel tavaline, et uksed ise lukku lähevad kui hoog kuskil 10-15km/h.

Techiga seatav.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Kui nad automaatselt lukku lähevad, kas ka pärast mingit moodi lahti tulevad? Või peab seisma jäädes ise avama?
Sry OT
Kasutaja avatar
Rästas

Peeglite lahtivoltimise pärast ei pea muretsema - vähemalt uuel 9-3 lähevad peeglid automaatselt laiali, kui kiirus ületab 20 km/h.
Vasta