Et kõik ära rääkida, pean alustama sellest, et hõbedane Saab jooksis peale suure turbo ja kange softi paigaldamist laiali, kestis ainult 1 päev

. Kolvis mõra ja keskmisest rõngast tükk väljas. Kiskusin laiali siis ja vahetasin kolvi ära aga kokku saades ei käinud õigesti mootor. Siis viskas nii üle, et tegin juppideks ja lubasin endale, et ei osta ühtegi Saabi omale kunagi... kuniks müüki ilmus üks Aero

. Hõbedasest oli väga kahju sest kere poolest oli ta üsna normis, lisaks sellele meeldib PRE-FL sedaan kõige rohkem. Rääkides siis "uuest" masinast siis on tegemist 2003a Detsembris tehasest välja tulnud isendiga, millel 184kw. Värvi poole pealt on ta minu jaoks üsna huvitav Espresso-Black Metallic, mis erineva valguse käes on nagu kameeleon

. Eelmine omanik pidas autot 2014a algusest saadik ja sai üsna kohe teha mootoriremonti. Paberite järgi vahetati ketikomplekt, saaled, kolvid, rõngad ja muu pudipadi, tehti seda läbisõidul 380k. Hetkel on siis kellale jõudnud number 487k, mis on minu jaoks muljetavaldav bensuka kohta

. Esimese asjana auto omanikuks saades tegin õlivahetuse, vahetasin ka kütusefiltri mis oli korralikult umbes juba.
Mida pimedamaks õhtud läksid, seda rohkem oli aru saada, et Saabi esituled on täielik saast

. Kiskusin tuled lahti ja selline vaatepilt avanes reflektorilt:
Pole ka ime, et valgustus oli alla igasuguse arvestuse. Õnneks vedeles mul kunagi Hiinast tellitud 3" projektorid, mille sobitasin originaal Valeo luupide asemele. Pimedas on nüüd lausa lust sõita
Eelnevalt katsetasin tulede poleerimist ka:
Sõbraga viskasime eelmise Saabi pealt ka gaasiseadme ringi, mis teeb sõidu meeldivalt odavaks. Maadelnud olen ka veidi lünkliku minekuga, vahetasin CPSI, proovisin erinevaid DI-kassette, mõõtsin kütuserõhku, vahetasin pihusteid ning lõikasin ka umbes katalüsaatorid küljest ära. Muutus see, et mootorituld ei vilguta enam aga minek on ikka selline vahepeal mõtisklev. Lähiajal panen uued küünlad peale 0.9mm vahega, ehk see muudab midagi.