Õlirõhukella ühendamine

Tonnised ja nende mured
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: svenska
Tekkis imelik hääl mootori juurest, selgus et õlikogus oli kuskil pool normist, kui mitte vähem. Selgus et see kiidetud speedpartsi adapter ei pea vastu, nimelt ei pea vastu need poldid mis on ette nähtud üleliigsete aukude sulgemiseks. Mingi aeg sõitsin poolebaaarilise õlirõhuga. Nüüd keere tihendatud lisamaterjaliga. Kasutusjuhendis pole mainitud et tuleb tihendada. Nii vihane tegelt. Pidin ma seda paska lasta panna auto külge... Rohkem kahju kui kasu.

Niisis kui keegi kavatseb seda kasutada siis ärge pange (või laske panna) tihendamata.

Oot, oot miks sa poole baarise rõhuga sõitsid? Mul on küll paks õli aga alla 1 ta ei kuku ning alla 0,8-0,9 ei tohiks isegi tühikäigul kukkuda.
Iga ratas veab and then some!
svenska

Õlipuudumise pärast kukkuski ju rõhk! Selle speedpartsi kräppi pärast... Sellest ma räägingi
IFF
Saabiklubi liige

Õlipuudumise pärast kukkuski ju rõhk! Selle speedpartsi kräppi pärast... Sellest ma räägingi

Ei ma räägin, et kui sa näed, et sul on rõhk 0,5bari, miks sa edasi sõidad?

Selleks ju rõhukell ongi, et näha, kui midaig juhtub, et seisma jääda. :mad:
svenska

kuna peale paigaldamist nägin kuskil netis mingit kriitikat autogauge kellade vastu siis mõtlesingi et kell peksab segast. Aga seda küll ei uskunud et tuntud rootsi firma toode osutub süüdlaseks. niipalju siis speedpartsi kvaliteedist.
Trionic
Saabiguru

Tekkis imelik hääl mootori juurest, selgus et õlikogus oli kuskil pool normist, kui mitte vähem. Selgus et see kiidetud speedpartsi adapter ei pea vastu, nimelt ei pea vastu need poldid mis on ette nähtud üleliigsete aukude sulgemiseks. Mingi aeg sõitsin poolebaaarilise õlirõhuga. Nüüd keere tihendatud lisamaterjaliga. Kasutusjuhendis pole mainitud et tuleb tihendada. Nii vihane tegelt. Pidin ma seda paska lasta panna auto külge... Rohkem kahju kui kasu.

Niisis kui keegi kavatseb seda kräppi kasutada siis ärge pange (või laske panna) tihendamata.
Iga Natukenegi mõtelda suutev indiviid peaks ju selle peale tulema,et üks keermestatud koost EI SAA olla hermeetiline,kui pole kasutet tihendamiseks abivahendid.Pean silmas koostu paigaldajat. Tootel enesel pole midagi puudulikku.
Trionic
Saabiguru

Ja Speedpartsi võid julgelt rahule jätta.
Nemad ei tooda ühtegi artiklit,vaid ainult pakendavad-markeerivad neid tooteid,mida oma brändi nime all tarnivad.
Autogauge tooted toimivad suurepäraselt lubatud toleransi piires.

Kui koostu,või detaili paigaldaja ei jaga täpselt,millega ta koostades tegeleb,pole selles süüdi ei pakendaja,-tootja,ega ka keegi muu,kui ainult koostaja.Seega võid kogu oma "kräpiteooria" paigaldaja kraesse suunata:fight: .
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Kvliteedil pole häda midagi.
Tihendusmaterjali (nt. toruteip) tuleb igal juhul panna. Ka anduri keermele.
Et seda kasutusjuhendis mainitud pole, inetu lugu muidugi.

Õlirõhu kohta on meil siin juttu olnud kümneid kordi. Igal juhul tuleks murelikuks minna, kui vabapööretel näitab rõhku alla 1 baari või üle 2 baari. Töösooja mootoriga. Esimesel juhul on viga ilmselt õlituses ja teisel juhul on rikkis andur ise. Andurid on suht odavad ja viletsalt valmistatud. Vähemalt need, mis odava kellaga kaasas on.

Minul näiteks on juba teine andur ja samamoodi IFFil. Võib juhtuda, et anduri sisetakistus muutub, mistõttu kell näitab mingit väärtust juba siis, kui süüde sees ja mootor veel ei käi. Aja möödudes viga suureneb - lõpuks näitab ca 2 baari seisva mootoriga.

edit: üks asi veel.
Kuna anduri sietakistus on suhteliselt väike, siis võivad näitu mõjutada ka ühendusjuhtmed (nende takistus) või korrodeerunud ühendused.
Andur ise asub suht "sopases" kohas ja klemmid lähevad kähku rooste. Sealt ka vilets ühendus. Ka sellisel juhul näitab kell kohe mingit survet ~0,1...0,2 baari.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Jälle targem :) Minu masinal on kell paigas ja juhtmed ootel. Adapter anduriga õlivahetust ootamas :beer:
Algselt postitas: Trionic
Iga Natukenegi mõtelda suutev indiviid peaks ju selle peale tulema,et üks keermestatud koost EI SAA olla hermeetiline,kui pole kasutet tihendamiseks abivahendid.Pean silmas koostu paigaldajat. Tootel enesel pole midagi puudulikku.

Saab ikka ... Kui on koonuskeermed ;)
svenska

Olidki koonuskeermed! Ei maininud sellest jah algul.
Trionic
Saabiguru

Tsitaat:
Saab ikka ... Kui on koonuskeermed ;)

See sõltub täpsusklassist ja materjalidest,mida kasutatakse,samuti liidese keermesammust.Antud juhul pole tegemist "profiseadmega",seega ei saa nõuda ka mingit erilist täpsust-tihedust.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

üks asi veel, õli vähesus ei alanda rõhku seal. See peab ikka täiesti tühi olema selleks, kui ikka varras näitab veel õli, siis ei tohiks see rõhk küll kuhugi 0.5 kanti langeda.

Kahjuks pean mainima, et ka mina pean oma anduri välja vahetama. Autogauge kellaga kaasas olnu töötab vaid sõidu ajal. Tühikäigul näitab, nagu Sebastian mainis ca 2bar-i...:wtf: Aegajalt küll sähvatab tal ja näitab õigesti, aga üldiselt näitab õieti vaid üle 2bar rõhul...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Cyber
üks asi veel, õli vähesus ei alanda rõhku seal. See peab ikka täiesti tühi olema selleks, kui ikka varras näitab veel õli, siis ei tohiks see rõhk küll kuhugi 0.5 kanti langeda.

Kahjuks pean mainima, et ka mina pean oma anduri välja vahetama. Autogauge kellaga kaasas olnu töötab vaid sõidu ajal. Tühikäigul näitab, nagu Sebastian mainis ca 2bar-i...:wtf: Aegajalt küll sähvatab tal ja näitab õigesti, aga üldiselt näitab õieti vaid üle 2bar rõhul...

Minul oli suhteliselt sama juhtum. uus kell maksis 105.- vist. Kuid ei sobinud 1:1'le
Vasta