Lätis palju SAAB´e ehk kuidas paremini pikendada

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Väike parandus pealkirjas. Kõvatage nüüd, ärge ainult kaklema minge..:)

Cayenne teemal, üks tuttav ütles kunagi:
kui inimesel on nii palju raha, et uus porsche poest osta ja inimene tahab endale uut porschet osta ja läheb poodi ja tuleb sealt cayennega välja, siis on ta vähemalt psühhiaatri visiiditasu kokku hoidnud. diagnoos on ostudokumentides kirjas.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
ilmar

no enne 9-5 ostmist sai ka muid mudeleid proovitud ja testitud. ausalt öeldes saabi valides "pikendusele" ei mõelnud. ja kui oleks tahtnudki siis saab oleks ostmata jäänud :freak:
700st pole vaadanud ja ega klass on ka tiba teine. ei saagi neid omavahel võrrelda.
kyll aga A6st ja 523 ja MB230st jäi siiski saab sõelapõhjale tänu oma mitmetele +`le (mida ei hakka siin kirjeldama).

aga eks ma paar aastakest veel sõida ja siis vaatan uuesti ringi :drive:
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

aga paljudele ongi ju "pikendus " oluline.
Olles sellisest väikesest provintsilinnakesest, nagu ma olen, tead ju inimestest palju, ka võõrastest, või ütleme siis nägupidi tuttavatest. Ei ole neil enda elamist ega olemist, ei peret ega lapsi ja auto peab olema "vinge ja viimase peal".
Käivad bensiinijaamas, tangivad 50 või 25 eegu eest endale paar liitrit sisse, tolgendavad keskväljakul, suitsetavad kummi, nii mis kole ja siis on ikka "omast" arust ilged tegijad.

Kurb kuid neid on mööda Eestimaad päris palju.
sheik

...Tundub, et "pikendamine" ongi rohkem selliste provintsilinnade lõbu (Tln-s sumbub see nähtus juba muu saasta sisse ära)...nädala sees pannakse Gyproc-it ja vabal ajal jõlgutakse 10 aastat vana a8 või w124-ga kesklinnas...a la talv läbi näljas, et suveks osta endale 17-tollist kasutatud rehvi...see kõik on selle haige ühiskonna viga, kus valitseb edukultus ja mammonat (missiis, et liisingus ja laenu peal) peetakse edukuse sünonüümiks...

...Enda kogemusest võin öelda, et pikendamise mõttes oli nagu mu vana ng900 kupee etem, kui sellele järgnenud e39 528ia...saabi vaadati ikka rohkem, bumer ei huvitanud kedagi...endalgi oli kuidagi piinlik selles sõita (tõenäoliselt bmw maine pärast eestis).. :P

...Kokkuvõtteks niipalju, et eks varem-hiljem teevad küttehind ja üldised trendid oma töö ning loksub ka eestlaste autopark paika...seni peame aga oma välismaistele tuttavatele seletama, miks ja kuidas sõidavad meil noored inimesed autodega, mis nende kodumaal kuuluvad ülirikaste või seeniorite repertuaari...

Saab Heil!
stennadi

Kui nüüd pikendamisest rääkida siis :
uued ca poole ega rohkem miljonilised auto ei taga teile linnas tähelepanu. Igasugused smersud audiaakaheksad jms kräpp ka maasturid sulanduvad tallinnas teiste omasuguste hulka.
aga vat kui mina esimest korda oma tulipunase VAZ 2102 -ga linna tulin hakkas imelik küll kui inimesed kaelad kõveras järgi vaatasid ja paar tükki isegi lehvitasid.
Nii, et pikendamiseks sobivad siis järgnevad Saabi mudelid:95,96,99 :D
Kasutaja avatar
Garu

Classic sobib vist ka pikendamiseks hästi, eriti kupeemudel. Uuemad saabid on suht tagasihoidlikud. Need kes autodest palju ei jaga, ei pruugi märki vaatamata aru saada et tegemist Saabiga. Minu ema oli millegipärast arvamusel et Saab on odav auto :freak:
bankdoc

Algselt postitas: sheik
...Tundub, et "pikendamine" ongi rohkem selliste provintsilinnade lõbu (Tln-s sumbub see nähtus juba muu saasta sisse ära)...nädala sees pannakse Gyproc-it ja vabal ajal jõlgutakse 10 aastat vana a8 või w124-ga kesklinnas...a la talv läbi näljas, et suveks osta endale 17-tollist kasutatud rehvi...see kõik on selle haige ühiskonna viga, kus valitseb edukultus ja mammonat (missiis, et liisingus ja laenu peal) peetakse edukuse sünonüümiks...

...Enda kogemusest võin öelda, et pikendamise mõttes oli nagu mu vana ng900 kupee etem, kui sellele järgnenud e39 528ia...saabi vaadati ikka rohkem, bumer ei huvitanud kedagi...endalgi oli kuidagi piinlik selles sõita (tõenäoliselt bmw maine pärast eestis).. :P

...Kokkuvõtteks niipalju, et eks varem-hiljem teevad küttehind ja üldised trendid oma töö ning loksub ka eestlaste autopark paika...seni peame aga oma välismaistele tuttavatele seletama, miks ja kuidas sõidavad meil noored inimesed autodega, mis nende kodumaal kuuluvad ülirikaste või seeniorite repertuaari...

Saab Heil!

Selline autokultus on tõesti vist Eesti-Läti (vähem Leedu) fenomen. Poolas-Ungaris on pilt natuke teine, kas paigutavad inimesed oma raha kuhugi mujale kui autodesse või siis ei ole seda mida paigutada. Wartburgid ja Ladad on jätkuvalt tänavapildis ning BMW ja Mercedes on kuritegevuse sünonüümid. Uuematest autodest ruulivad Toyotad ja Hondad, Opeli pisemad mudelid samuti. Mis aga eriti vahva - mu ungarlasest sõbra kinnitusel on SAABi omamine sealkandis viis anda märku oma mittekriminaalse jõukuse olemasolust (ettevõtte juhatuse liikmed ei saa osta baierlast ega mersut, sest siis rahvas arvaks et nad teevad maffiaga koostööd. Seega suunatakse ressursid SAABi ostmiseks). Tõsi, peale paari 9-5 Aero ma eriti palju SAABe Budapestis liikumas ei näinud, aga ju olid siis kõik ülejäänud maale sõitnud;)
Vasta