Õlleankur + loba teemal koduõlu/siider

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Suur, oled koomas juba/endiselt??

Mul on hetkel kapi nurga peal selline asi:

Lisatud failid
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
suur

Algselt postitas: Cyber
Suur, oled koomas juba/endiselt??

Mul on hetkel kapi nurga peal selline asi:
Ei jaksa enam juua! Enamus siiski alles (ja käib edasi:evil:).
Maitselt ei kukkunud jook kõige parem välja. Mina eelistaks koduõllena vähem hapukat ja rohkem magusat lurri. Lapsepõlvest meeles, et koduõlu (õigemini selle vaht) oli magus.
[size=-1]
Krt, vaatan, et foorumi registreerinute arv ulatub peaaegu tuhandeni. Käsi kuidagi ei kipu kirjutama, et tulge proovima :P
20 liitrit õlut vist tuhandega ei jagu :P. Aga mõtted on tõesti sellised, et kuhu ma selle õlle panen[/size]

EDIT. Cyber, ei jää vastusega võlgu. Pisut hägune on, aga kadetse! Muuseas mõned maitsjad on isegi kiitnud (vist viisakusest).

Lisatud failid
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Esimene vasikas peabki aia taha minema!

Mu kunagisele ülemusele tehti kunagi saksas kast õlut välja, kui peremees kuulis, et ometi kord keegi hindab vana head klassikalist (mittemagusat) õlut. Onu oli üsna nördinud, et nooremad, kokakoolast rikutud inimesed arvavad, et ka õlu peab magus olema.
vanasaab

ei saa mainimata jätta, et ka mul märjuke joodav on...kuna tegin ise elus esimest korda, siis arvan et maltoosat vist sai natuke palju aga kuna ankur kõigest 20 liitrit, siis varsti saan uuesti katsetada:beer:

mul kah hägune, aga joodav ja wc vahet jooksma ei aja;)
suur

Muuseas tsiteeriks kalale.ee foorumit pisut. Selle teema ühes postituses siuke jutt:
postitas vobel , 29. detsember 2004 11:52:44
Tln-s, Stockmanni juurest Olümpia poole talludes jääb ette 1 maitseainete keldrpood. Seal müüakse Austraalia maltoosat.2-sorti: pilsner ja tõmmu. Nendega küll naca mängimist ( vahepeal peab kurnama), kuid asi tasub ennast ära - maitselt nagu kvaliteetne poe õlu. Hind on päris soolane võrreldes kohaliku maltoosaga.
Kas keegi teab, kas see poekene veel alles on?
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Peaks olema Piprapood
Piprapood OÜ
Äriregistrikood: 10754757
Liivalaia 43 Tallinn 10145
Telefon 6455021
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

On, ja lisaks õllevalmistamisematerjalidele võib sealt saada ka kõik koduse veinitootmise käimapanekuks :P , igasugu maitseainetest rääkimata.
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Elustaks vahepeal selle teema kah. Mekkisin just ära selle inglise maltoosast (mille pilt seal ülevalpool on) tehtud asja. Täitsa hää rüübe on. Tehti täpselt pakil oleva õpetuse järgi. Tunduvalt selgem, kui Suure pildil olev asi. Eriti kange ei ole, humalane ja kerge magusa järelmaitsega. Vast mingi 4 alkoholiprotsedi ringis tunde järgi..:) Kui kellelegi huvilisele näppu jääb see pakk kusagil, siis võin soovitada..:)

Valmistamiseks tegelikult ankrut vaja polegi. Esimese otsa võib kasvõi ämbris kääritada (oli vist ~5 päeva) ja siis pudelitesse villida (töökaaslase juures litriseid Rocki padruneid leidus..:)). Seal peab teine veel paar nädalat seisma, või kui varem selgeks läheb, siis võib ka varem.

:beer:
Pilt
suur

Njah. Mina panin vahepeal ankrusse NORDIC kalja käima. Päris mõnus jook tuli, ainult et nüüd hakkab servast õlleks kätte minema. Rõdu pääl seistes püsis kaljana, aga paraku keeras ilma miinustesse, mistõttu tuli sooja kööki tõsta. (Pool)õllena ta väga mõnus pole - pisut vesine ja magus. Aga oli väärt proovimist.
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

aiaiai... kes siis kalja ankrusse teeb. Seal on ju kirjas, et pudelid silmini täis ja õhukindlalt kinni. Loomulikult läheb õlleks ära... ankrus ju piisavalt õhku, mis alkoks ära saab käärida.
Kasutaja avatar
MadMan

ajasite mulle ka isu peale :wall:

trükkisin miku juhendi välja ja lähen maale katsetama. kui ma kolmekuningapäevaks saabneti külastanud ei ole, siis... võib karta kõige hullemat. :beer: :drink:
Mart900

Palve mikule: räägi kuidas head tumedat õlut saada, ilma spets maltoosata, mul ankur seisab jõude aga pole aega talinnasse sinna piprapoodi minna. mingi retsept kummitab kuklas mingi kalja pulbriga, osa sellest kõlas vist nii et pane too pulber ahju plaadile ja puista kergelt suhkruga üle ja lase suhkrul ahjus pruunistuda aga edasi ja tagasi enam meelde ei tule.
csn

Rääkides kalja kääritamisest...
Olin kunagi laagris kus oli alco tarvitamine rangelt keelatud. Sai võetud 5 liitrine plast kanku, kali sisse parmi ja suhkrut peale ja superlux. :P:P
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

Algselt postitas: csn
Rääkides kalja kääritamisest...
Olin kunagi laagris kus oli alco tarvitamine rangelt keelatud. Sai võetud 5 liitrine plast kanku, kali sisse parmi ja suhkrut peale ja superlux. :P:P

ega pärlseljal olnud?
sai veel siirupile kah pärmi hulka segatud....:thumb:
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
csn

Ei olnud.. urumarja spordilaagris sai sellised asju tehtud. Aga kurat see lõi põhja alt ära nii mis kole. Aga niitsi :beer:
Trionic
Saabiguru

Aastaid tagasi keeluseaduste aegu üritasin koduveini/siidrit teha,õuntest.
Esimest(seni ka viimast)korda. Ei läinud teine kuidagi käima,jahe oli vist. Lisasin 40l.punsule kilo mett.Ikka ei läinud. Panin 2 kilo lisaks ja ahju lähedale seisma. Aastavahetuseks oli ta kenasti käinud,seisnud laagerdanud jne.
Asusime testima,kaine peaga,kolmekesi. Peale pooleliitrise klaasi tühjendamist oli jube lahe.Peale järgmist kukkus söögilaud vastu nägu:red:
Edasi ei tea midagi,3 jaanuaril selgus,et ka teised patsiendid ei mäleta peale alguse midagi.Uus aasta võttis ise meid vastu ja hang-over oli kohutav.Rohkem pole elus jooke ise tootnud,ega kodukaid ka tarbinud.
Toda veini jõid külaparmud veel ka jaanipäeva paiku.Kes proovis,see kustus.
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

irv ätt trionic. Praskat tegite :P

Ega see peedikas ei lähegi nähtavalt käima, nagu õlu :P Ainuke viis, mismoodi saad teada, kas käib või mitte on see, kui paned õhukindlalt kinni, korgist voolik läbi ja ots veega täidetud hapukoore purki. Ja kui mulksuma hakkab, siis käib.

Aga jah... see oli siis ikka konkreetne praska, mille te maha kääritasite, oleks läbi torude ajand ja 80% metsakohinat saand.
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

mart900: Selle tumeda õllega on nii, et ega ma ei ole kindel, et meie maltoosast seda saabki. Emuleerida saaks asja äkki nii, et paned miski 2-3x rohkem maltoosat, iseloomuliku maitse saad juurde karamellsuhkruga. Kui palju... well, mina prooviks soenduseks 1/3 - 1/2 suhkrust karamellsuhkrut panna. Pigem sinna vähema poole, kuna karamellil on suhteliselt intensiivne maitse.

A kui viitsid mässata ja jännata, siis hardcore vendade jaoks on näiteks selline sait:

http://uk.geocities.com/easyhomebrew/beerrecipes.html

Edu..
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

muide. lisaks siis veel eelpoolpostitatule. Kuna on tekkinud siin miski 'tee-se-itse-alko' teema suht tugevalt... mul on kodus üks täiesti korralik idles olev samakaaparaat :P
Mart900

Tänud eks putitan miskit, kiiruga pilku heites paistsid sealsed retseptid eri komponentidest koosnema mida eestist vist ei saa, aga uurin veel.
Samaka aparaadiga tuleb veel meelde üks rootsi härra leiutis mis mingi nipiga pidi a`la 12 tunniga kanget tootma, kuidagi sai seda ka käitatud aga ikka väga edutult, ju jäi miskit tõlkes kadunuks.
Aga olen joonud oma elus ikka väga head samakat, nn Pirnados ehk pirni viin mida oli mitmeid kordi puhastatud ja ka söega läbi aetud (ehk siis söest läbi aetud)
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: miku
irv ätt trionic. Praskat tegite :P

Ega see peedikas ei lähegi nähtavalt käima, nagu õlu :P Ainuke viis, mismoodi saad teada, kas käib või mitte on see, kui paned õhukindlalt kinni, korgist voolik läbi ja ots veega täidetud hapukoore purki. Ja kui mulksuma hakkab, siis käib.

Aga jah... see oli siis ikka konkreetne praska, mille te maha kääritasite, oleks läbi torude ajand ja 80% metsakohinat saand.
ää jama,mul oli mullitoru peal,tegin kõva eeltööd enne.puhas laagerdatud õunakabernee,nagu prantsuse oma noh tuli(vist)
Kasutaja avatar
MadMan

vaadike käärib nüüd pliidi kõrval. :beer:

sai esikusse jahedamasse tõstetud ja nüüd hoiab rõhku 3 juures.

Lisatud failid
weedman87

sai just oma ankur vanast õllest ka puhtax pestud ja uue panen homikul käim , hetkel keedan vett, olen ühe korra teind ja jäin väga rahule. aga mingi koosviibimise kus mekix õllet võiks küll teha.
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: weedman87
sai just oma ankur vanast õllest ka puhtax pestud ja uue panen homikul käim , hetkel keedan vett, olen ühe korra teind ja jäin väga rahule. aga mingi koosviibimise kus mekix õllet võiks küll teha.

Ähh ajate mulle ka nõnda isu peale veel. Siin nüüd vastu ööd hakka vana peaga patu mõtteid mõtlema. :drink:
Iga ratas veab and then some!
suur

Algselt postitas: IFF
Algselt postitas: weedman87

Ähh ajate mulle ka nõnda isu peale veel. Siin nüüd vastu ööd hakka vana peaga patu mõtteid mõtlema. :drink:
Iff, Sinu allkiri "life starts at 0,1 bar" sobib õlletegemise juurde ka nagu kümnesse :)
Minu kaljalaar läks kah p-sse. Uuel aastal katsun jälle midagi maltoosast valmis vorpida. Ükskord peab hää õlu ka välja tulema.

EDIT. Pidasin silmas ikka 1,0 bari :)
Vasta