Suvekokkutulek 2007: järelkajad

Ühised tegemised
Vasta
ill
Saabiklubi liige

Algselt postitas: roomlane
Kas Ill'i NG900 oli ainus vabalthingav Trionicu 850 kõrval?

Trionicul on nüüd nitro, seega minu oma oli ainus vabalthingav :)
Jürgen

Kohe pildid minu poolt, üritus oli ikka väga mega:head:.
http://fotoalbum.ee/photos/aero/sets/130483
Siia hakkavad vaikselt pildid laekuma.:eureka:
iroman
T-viirus+

Kõigepealt suured tänud korraldajatele ja kogu saabühiskonnale,minu jaoks enneolematu kogemus:notworthy::notworthy::notworthy: Igati tasemel üritus,väga lahe seltskond.Üks asi on foorumis kükitamine,hoopis midagi muud on laivis suhtlemine.
Nüüd sõidust.Mainitagu alustuseks,et mootorisport on Tõsine Väljaheide (serious schidt) ja seda igas mõttes."Mis ei tapa,see teeb tugevamaks" omandab selles kontekstis täiesti uue tähenduse;) olgu see siis auto-,või piloodi füüsiline eksistents.
Mina olen omad järeldused teinud.Põhimõtteliselt VÄGA ESMAST testi miilisõidu lõppkiiruse formaadis teha...?Noh,isegi sellisel promeneerival kujul(lõpptulemus ju siiski mitte kõige viletsam;) ) on ikkagi enesetapukatse:nono:iseasi on stock konditsioonis sõitmine.Anyway,autosport on ettearvamatu,tulvil üllatusi ala.Kavas oli (tehnika pelamise juhul) teha kasvavas sekventsis 3 katset,neist viimane täiskaalujälgimise ja teibiaerodünaamika klassikalisi traditsioone järgides.Kui ma stardijärjekorras ootasin,sain aru et, päris sihukest "kummisoojendus" safeti car 150km/h venimist teha ei ole väga kohane.Kuigi oleks pidanud.Aga noh elus ma olen,auto vist ka mingil määral:cool:Tänud Torque'le,kes kolm õhtupoolikut veetis ka minu auto kallal(lisaks oma "Simply" Red'ile),Iisak-Trionic tandemile ,TFK-le minu köie otsa võtmise valmiduse ja muidu "if you need somebody to talk to",ehk moraalse toe eest.Uued sõbrad,palju uusi tuttavaid;kolme punaAERO "alaklubi" iseeneslik teke...Torque,Muuseas,Iroman trio. et-et-et ühesõnaga kahesõnaga "ilgelt sheff" üritus!
kasparius
Overboost addict

Üritus oli ootustepäraselt kõva.
Kiltsil arvasin suutvat 210, aga peale esimest katset sain aru, et siit võib ikka rohkem tulla. Nii läkski. 220 oli meeldiv. Lagi oli 1,3bar ja hoidis viiendaga 1,2.
Viimane katse 208, tingitud kütuse vähesest kogusest paagis.
Väidan, et tuul mängis olulist rolli lennuvälja keskosas, kus kohati oli väga tugev külgtuul.
Toredasti üllatas Cyberi auto lõppkiirus.
Torque viimane katse oli 400m 167kmh:headbang:, see on juba madal 14sek 400m peal. Tubli! Eks mitsu peab puhuma ka kui ikka 1,5bar peak on.
Oleks väga tahtnud teada kas Iff oleks üle 220kmh saanud. Usun, et jah.
KM, või 400m olen väga käpp proovima. Võtke kampa.:drive:
Kui huvi ikka on siis võin uurida vajalikud aparaadid teostuseks.
Väga lahe koht oli ööbimiseks. Ruumi laialt ja saunad, möllud. Sain isiklikult tuttavaks väga paljudega, kellega foorumis mula aetud. Tänud härradele, kes pumpa laenasid madratsile.
Suur tänu korraldajatele, kaasaaitajatele.
Cyber, huvitav kuidas sul üks päev vahele jäi, pyhap hommikul olid sa küll väga virk ja kraps.... :D

EDIT: Väga kahju et og9-3 aero (originaalaero)Kasutaja PULK, ei tulnud kohale. Tahtsin võrrelda stage 1 ja originaal.
Sent from my Monte Carlo using B236
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Tegin arvutused:

torque - 310hj
IFF - 285hj
sebastian - 250hj
jupats - 212hj
VT - 240hj (ei osalenud, kuid arvutus Trionicu dünotamisest kui VT-l veel T25 föön peal oli)

Pole need numbrid täpsed midagi, hinnangulised vastavalt kalkulaatorile: http://www.tqhq.ee/dir.php?id=62
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Jupats siis kirjutab(sebastiani nime alla):

See 212hj paistab hetkel kahtlane. Ei usu, et mitsu ning õhufilter nüüd 26hj juurde kohe annaks. Eriti veel kui turbo seier punasessegi sõitmisel kordagi ei läinud:S. Aga nii see kalkulaator väidab.
Kasutaja avatar
melka
Auto: Saab 9-5 NG Aero, Saab 9-5 Aero, Saab 9000 Aero, Saab 9000

Mnjaa aru ma ei saa miks ma kohale ei võinud tulla, :angry: ise sisuliselt kohalik inimene (40 km) Kogu aeg vaikselt lugenud ja jälginud seda teemat. Nojah võib olla oli põhjus selles et enamus rahvast tunneb üksteist, kes rohkem, kes vähem.Suht rumal arvamus eks :? Mina praktiliselt ei tunne aga kedagi. Aga tõenäoliselt ei saagi sedasi eemal olles kedagi tundma
Automaaler. OÜ Timberston (Sikkens, Düna, Lesonal)
kasparius
Overboost addict

Algselt postitas: sebastian
Tegin arvutused:

torque - 310hj
IFF - 285hj
sebastian - 250hj
jupats - 212hj
VT - 240hj (ei osalenud, kuid arvutus Trionicu dünotamisest kui VT-l veel T25 föön peal oli)

Pole need numbrid täpsed midagi, hinnangulised vastavalt kalkulaatorile: http://www.tqhq.ee/dir.php?id=62
Khmm ma just tegin oma auto ja kasutaja torque auto arvutused ka samal ajal kui sina :)
minu auto reaalne võistluskaal sel hetkel pakub 245hp @wheels. BS ütlen ma seepeale.
EDIT: Tühimass miinus täispaagi kütuse mass, pluss paagis olev küte, pluss juhi mass.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Hommikul oli surr laua peal. Jubedalt haises. Ma ei võta tappes ka seda suhu.:mad:
Kasutaja avatar
Jaanus
Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16

tõlkige mulle ka ära mis "surr-st" te räägite :P
ill
Saabiklubi liige

Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Hommikul oli surr laua peal. Jubedalt haises. Ma ei võta tappes ka seda suhu.:mad:

Öö otsa seisis lahtiselt laua peal, ju oli halvaks läind :drink::D
Kasutaja avatar
heikiw

Algselt postitas: ill
Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND

Öö otsa seisis lahtiselt laua peal, ju oli halvaks läind :drink::D

Surr nagu väga vana vein läheb seismisega ainult paremaks:headbang:
romza

Algselt postitas: Jaanus

Jamm-jamm:
Pilt
romza
kasparius
Overboost addict

torquele meeldis see niiväga, et ta jäi lausa selle kõrvale tuttu hommikul kell 8. hihi.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Algselt postitas: kasparius
EDIT: Tühimass miinus täispaagi kütuse mass, pluss paagis olev küte, pluss juhi mass.
Auto massiks mis panid? Kas 1600kg on loogiline? Siis tuleks 265hj ju sul...või pakud auto kaaluks oluliselt rohkem?
kasparius
Overboost addict

1460 passis, miinus 60l kütust ca 60kg(tegelt vähem). pluss mina 70kg.
Loodan käia Tallinna dynos ennem KM võistlust... keegi võiks kampa lüüa, saaks soodukat, aga jah see oleks eraldi teema.
Eleri

www.wikipedia.org Surströmming, Head lugemist!
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
Kasutaja avatar
Jaanus
Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16

Aitäh, mul läks süda pahaks....
Ma vist ei oska seda värki hinnata :red:
Algselt postitas: Eleri

www.wikipedia.org Surströmming, Head lugemist!
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Kütus ei ole tühimassis sees. Tühimass on ilma varuratta, bensiini ning ilma lisavarustuseta auto mass. Ehk siis mass, mis on vahetult peale tehasest väljumist.
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: eston21

tomatisupi retsepti tahaks ka teada. nii head suppi pole varem söönud

Tegelikult on see suppi retsept juba siit läbi käinud.

http://saabnet.ee/foorum/viewthread.php ... 5#pid19455

Mis puutub konkreetselt valmis sepistatud suppi, siis oli natukene palju puljongit ning tiba vähe vürtsikas. :headbang:

Edit: Ahjaa suppi oli tagasihoidlikud 60 liitrit.
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Niikuinii on see BS arvutamine. Krt. voofer maas, 50kg bituumenit lisaks, enda eluskaal, tuul e. unknown õhutakistus... ma ei-tea-mis-veel. Düno annaks täpsema tulemuse.
Iseasi kas seda täpset ongi niiväga vaja, kui endal mitte midagi rauas veel muudetud pole :mad:
romza

Hehh, isegi hommikul sõin ma kausi suppi veel ära ja vist jäi päris palju veel järele.
Hea kraam oli igatahes.
romza
kasparius
Overboost addict

Minu autol on kaasas sertifikaat,(hetkel kui auto väljus tehasest) kus on kirjas,varustus konkreetsel autol ja spetsifikatsioon. Selle auto mass on ilma varuratta, bensiini ja muude vedeliketa 1360kg. Passis 1460. 100kg on vedelikud ja varuratas. Lõpetame OT!
Lõppudelõpuks peab kaalul ära käima.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Cyber, huvitav kuidas sul üks päev vahele jäi, pyhap hommikul olid sa küll väga virk ja kraps.... :D
Päev ei jäänudki... öö jäi..:) Magama ei jõudnudki millegipärast.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
timutit

Rahul!!!

Panen pilti ka.Osade piltide(9tk.) foto24 saatmine ebaõnnestus ja pärast 2-tunnilist jamamist sai villand.Ja üldsegi jäin ise rahule vaid ühe pildiga ja see läks üles.Midagi seal ehk siiski on.Aga asjast aimu saamiseks peab suurelt vaatama.
http://www.foto24.ee/album/22348
:beer::beer::beer::beer::beer::beer:
Vasta