Sattusin väite otsa, et turboklassiku klapid (ilmsed paljud turbomootorite klapid) on Stellite (ettevõtte nimi, kes sellise materjali koosluse leiutas) kihiga kaetud ja selliseid klappe ei tohikski üldse töödelda (treida, soveldada). Kiht annab klappidele parema kuumatalvuse ja midagi kindlasti veel. Mul nüüd klassikul klapid treitud (tööpinnad uuendatud) ja vajaksid loomulikult ka lihvimist pessa. Kas nüüd põlevad kiirelt sisse või on see veits "over kill" mõtlemine?
Ja kas kodustes tingimustes klapipesade lõikamine õigustab end?
Vähe tehnilisemat küsimust ka siia muu värgi sekka
huvitav tõesti.
mul olid ka ühed kaaned/klapid teha lastud kodustes tingimustes ja vahenditega ja näppude vahel ja nagu toimisid kah, aga kui lasin klapipesad sisse panna ja mõned juhtpuksid, siis seal kohas natukene nagu naerdi välja.... et nagu ei sobinud täpselt ja viltu olid jne....
Pagan, klappe ma poleks puudutanud, oeks pesad üle teinud ja siis tööpinnad ka klappide järgi teha lasknud.
kui omad kaaned kätte sain, siis polnudki sisse solvendanud, et ei peaks nagu, öeldi , kui uued klapid sisse läksid. pagan küll, kus tänapäeval ikka tehnoloogia ja täpismasinad
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.