9-5 diisel pereautoks

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
Vasta
allesroheline

tere,

seni olen vuranud ringi teiste markidega, aga saabid on alati tundunud sümpaatsed. hetkel plaanis pereauto vahetus. tingimusteks diisel ja automaatkast.

mõned variandid, mis ise välja vaatasin:

1 http://www.auto24.ee/used/1029127
2 http://www.auto24.ee/used/973238
3 http://www.auto24.ee/used/956140
4 http://www.auto24.ee/used/1031610

on kellelgi täpsemat infot mõne eeltoodud masina kohta?

ilmselgelt tekib osade läbisõidu osas kahtlusi. samuti huvitaks, millised 2005 vs 2007 mudelite olulisemad eripärad peale hinna muidugi. kui jagub mõni hea soovitus enne kui ostuks läheb, siis ka see teretulnud.

tänud ette!
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Pole ühtegi neist vaatamas käinud kuid ise kalduks rohkem 1.9 poole. Sellel neid ulme haigusi ikka vähem, 2.2 võib pere eelarvest suht tihti oma osa nõuda. Lugejate autode alt leiad paar näidet, üks eredam siin:
http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=7769
epsum

Mina valiks ka 1.9 , aga ostes Eestist odavat, musta värvi universaalsaabi, mis juhtub olema diisel ja automaat, kahtlane hooldusraamat ja ebaveenev eelmise omaniku ajalugu võid sattuda Rootsi takso peale. Mida rootsist saad kilohinnaga kokku osta (sõitnud 500-700kkm, ja rootsi hind 2-3k eurot.) Hoolimata sellest, et tegemist hea autoga, tahab selline isend ikkagi rohkem hooldust kui tavaauto ja lagunema hakkavad detailid, mida tavakasutuse käigus ei teagi, et nad autol küljes on.
allesroheline

suur tänu eelkõnelejatele heade vihete eest. rantto ägeda lingi kohta - kas diislid kipuvad saabil üleüldse probleemsemad olema või see suveka 2,2 selline "kullatükk"?
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige

suur tänu eelkõnelejatele heade vihete eest. rantto ägeda lingi kohta - kas diislid kipuvad saabil üleüldse probleemsemad olema või see suveka 2,2 selline "kullatükk"?

See 2.2 on paras seiklus, oli mul ka kunagi sama mootoriga masin. Selle kohta saad lugeda siit: http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=3718
Eks pead ise otsustama, hetkel kulgen 9-3 SC 1.9 diisliga Kütusekulu on eeskujulik, edasi ka liigub 9-5 on aga omajagu raskem ja suurem.
epsum

Eks see 2.2 ole ka rohkem sihuke vedamise värk - me pere endine 2.2 tid (85kW, 9-3 küljes) on 380tkm läbi sõitnud ja vahetatud mootoridetailid on veepump (2x), turbo (1x), generaator (tingituna turbo suremisest), kütusepump ja pihustikomplekt. ei ole 13 aasta kohta just väga suur kulum...
Kasutaja avatar
Rauno

Ise liigun juba neljandat aastat 2002a. 2.2 TID SAAB'iga ja laguneb sama palju nagu teised sama klassi masinad.

Kui välimus on ka kriteeriumiks, siis soovitan vaadata kindlasti Vector varustusastmega masinaid.

Ma pole kindel kas hinnad ongi nii madalale kukkunud, aga kahtlen kas tõesti saab korraliku 9-5 aastast 2005 alates alla 6000 euri.

Autoaiast SAABi ostmine on korralik risk. Pigem soovitaks, et hoia foorumil silm peal ehk leiad siit kindla ajalooga masina või võta paar vaba päeva ja too ise.
Kasutaja avatar
turuplats
Auto: 2 x Saab 9-5 1.9
Kontakt:

Eelmine auto oli 2.2 88kw automaat diisel. Ju sõidan vähe kuid probleeme nagu eriti ette ei tulnud. Ahju lasin korda teha, oli talvel hea. Mäletan kui sain selle siis sõita oli ikka väga hea, kahjuks rekka jäi teepeale ette ja läks maha kandmisele.

Nüüd vuran ringi 1.9 110kw upgradetud 129kw peale. Maantee 5-6 linnas 9-12L sajale. Vector pakett, kõik lisad peale katuseluugi.
Remontida vaja pigem sellised kuluasju mida meie kaunid siledad teed põhjustavad. Sõitnud sellega aasta algusest, kurta nagu ei oska.

See raadi turu see kallim on juba pikemat aega seal, oli veel hinnaga 8500 kui küsisis alet mida ei antud, nüüd jba jupp maad soodsam.
iphonede ja ipadide remont
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige

Viskasin pilgu peale nendele kahele 1.9 diislitele. Sisse ei istunud ja käima ei proovinud. Ei tekkinud seda õiget tunnet, lõhnasid Rootsi takso järgi. Ühel veel naljakas antenn küljes. Antud plats toob enamus masinaid Rootsist.
allesroheline

võibolla on loll küsimus, aga kas Tartus Saabi esindust ei olegi? Viiking Motorsil ei paista olevat igatahes. ma ise liigun pealinna kandis, aga vajadusel läheks kohapeale ja sooviks ametlikus esinduses müügieelse kontrolli teha.
Kasutaja avatar
turuplats
Auto: 2 x Saab 9-5 1.9
Kontakt:

ainult Carring on tartus.
iphonede ja ipadide remont
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige

Näide eelmisest nädalast. Käisin Carringus, lasin teha auto ostueelse kontrolli. Sain paberi mis kinnitab, et läbisõit OK, sillad OK. Diagnostika näitas viga, sild vajab reguleerimist, stangel kriimud. Selleks kulus üks tund.
Samas ostueelne kontroll rõngastega autole. Sain A4 suuruses pabereid 8tk, kõik on detailselt kirjas kus kriim, kus kahjustus. Enamus vedelike tasemed, lekked.
See müügieelne kontroll on seal suht maha visatud raha.
allesroheline

teema endiselt aktuaalne - ega antud isendit ole keegi vaatamas käinud? kuulutuse järgi tähelepanekuid? http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=977724
suvekas

Tegelikult ütleks ka vahepeal sõna sekka ja ei oska midagi halba öelda ka selle 2,2 tid kohta, sest oli ju mul ka 9-3 selle sama mootoriga ja kõik oli ok. ja ka nüüd sõidab uus omanik minu MKI-ga ringi ja pole midagi lagunenud, st. et korralik ostueelne kontroll on vajalik, mina seda ei teinud ja sain omad vitsad kätte, kuid samas kui kõik korda teha, siis sõidurõõmu on 2,2 ikka rohkem, kui 1,9-ga ja tegelikult on ka see õige väljend, et kui tahad saabi, siis ainult bensiinimootoriga ja turboga, diisli võid ka Opeli osta ja seepärast ka mina ei taha oma majapidamisse enam ühtegi diislit ja nüüd naine sõidabki Viki vana (9-3 sc) biopoweriga ja mina vuran 3,0t "griffiniga".
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
Kasutaja avatar
heikiw

Piltide pealt paistavad tagaistmed üsna veninud nahaga olema:( Kui see läbisõit tõesti selline oleks.... 110kw peaks 9-5 edasi liigutama piisava nobedusega. Uuem 1,9 peaks olema lollikindlama mootoriga kui 2,2.
Kasutaja avatar
D116
Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW

Tegelikult ütleks ka vahepeal sõna sekka ja ei oska midagi halba öelda ka selle 2,2 tid kohta, sest oli ju mul ka 9-3 selle sama mootoriga ja kõik oli ok. ja ka nüüd sõidab uus omanik minu MKI-ga ringi ja pole midagi lagunenud, st. et korralik ostueelne kontroll on vajalik, mina seda ei teinud ja sain omad vitsad kätte, kuid samas kui kõik korda teha, siis sõidurõõmu on 2,2 ikka rohkem, kui 1,9-ga ja tegelikult on ka see õige väljend, et kui tahad saabi, siis ainult bensiinimootoriga ja turboga, diisli võid ka Opeli osta ja seepärast ka mina ei taha oma majapidamisse enam ühtegi diislit ja nüüd naine sõidabki Viki vana (9-3 sc) biopoweriga ja mina vuran 3,0t "griffiniga".

Õige viimane Saab on jah Turboga ja OG900, 9000 on juba Fiati platformil. 9-5 ja diisel mootoriga on suht sama mis Opel aga turvalisem ja parema varustusega.
Ise ka tahan suuremat autot, ja et mitte nii kahju Aerost oleks, siis SAAB-Opel ehk GM kasvõi nii.
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
D116
Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW

__In Boost We Trust__
Vasta