Kusjuures. Hämmastav. Absoluutne enamus kommentaaridest ei ole rahul uute mudelitega, käib miski nutt ja hala. Mis te arvate, kui palju saabe ostetaks kui mudelivalikus oleks ikka veel 85ndama aasta kerega 9000 ja classic 900? Teiseks, suvalise auto salong ega juhikoht ei saa meenutada lennuki kabiini - pakun välja, et suvalisel saabi lennukil ja autol ei ole kabiinist vahetatavaid lüliteid - nuppe - kange. Lisaks veel , vaadake natuke laiemalt maailma - mis toimub üleüldse autotööstuses - oleks saab jäänud jonnakalt oma kuuekümnendatel aastatel väljatöötatud disainilahenduste juurde, oleks meil ainult õhata, et näed, oli kunagi selline auto. Saab on alati olnud liiga odav selleks, et saada puhastverd rariteediks ( nagu näiteks Bristol, kah lennukiehitaja, kes vabast ajast siiani autosid ehitab - hämmastavalt koledaid ja luksuslikke, muideks), vaid on ikkagi olnud eripärane ja seejuures kättesaadav massiauto. Ehk koostöö GM'iga viis sinnamaale, et juba 80ndate lõpus taheti suurendada turuosa, sest saab-scania ei jaksanud maksta kasumlikust veoautotootmisest kahjumlikku sõiduautotootmist.
Kuid praeguseks on toimunud see, et mitmed mu tuttavad ( 3 vähemalt) on endale hankinud 9-3'd.. sest disain (nii seest kui väljast) on veel piisavalt eripärane et meenutada saabi, aga samas piisavalt tavaline et mitte hirmutada eemale tundlikku ostjat, kes radikaalset (=koledat, nende mõistes) välimust hinnata ei oska - ei taha. Tavaautode tootjatest on minu meelest maailmas kaks autotootjat suutnud säilitada oma vana imagot, ning eduliselt hoida järjepidevust oma toodete disainis, need on MB ja Saab. BMW kukkus imho sealt rivist välja selle viimase kolmese, viiese ja seitsmesega.
Aga samas saabi müük kasvab - seda olukorras, kus GM'i tütred päris tõsistes hädades on. Ja uut 9-5'e võib vana omegaga sassi ajada ainult tõesti piltide peal.
Lisaks - kui ma istun saabi (vahet pole, kas 9-3, 900, või 9000'sse), siis kõik nupud asetsevad seal, kust ma neid alateadlikult esimesena otsin ja käituvad loogiliselt , ma iga kord muutun tigedaks, kui pean sõitma almera ja patroliga, millel asuvad käigukangid vale koha peal . ja näiteks kojamehenupud käituvad nii, et ma kunagi ei suuda esimese korraga soovitud programmi tööle lülitada).
Remargiks - ka veel - mul tuli paar aastat tagasi heldimuspisar silma, kui leidsin '01 aasta volvo v70'l täpselt samasuguse kandilised suunatulekangid nagu minu kunagisel '78 volvo 240'l

Aga volvo ka hukka läind oma uutmistega.