Nimelt elan kortermajas mille ees on ka sellele majale kuuluv tõkkepuuga parkimisplats (ei ole linna maa ja ei ole ka tasulise parkimise ala). Aga probleem selles, et keegi on oma vana Golfi siia seisma jätnud niisama (juba väga mitu aastat). Siin on niigi vähe kohti ja talviti on selle ühe koha mõttetu kinnihoidmine veel suuremaks probleemiks, sest ei saa korralikult lumekoristust teha. Omanik ei ole keegi sellest majast, aga kui kunagi üritati teda politsei teel kätte saada, siis auto äraviimisest keeldus ja ei teinud väljagi. Auto on täiesti räämas, rehvid tühjad, kõik uksed lahti, interjöörist pooled asjad pihta pandud ja nii.
Tahaks nagu sellest võõrast risust lahti saada, aga kas selleks ka mingit seaduslikku õigust oleks? Omavoliliselt võõrast autot ju vanarauda ei vii. Usun et seda ei tohi isegi puutuda omavoliliselt, mis sest et omanik huvi ei tunne, aga mine tea mis pärast öelda võib.
Kuna tasulise parkimise ala see ka ei ole ja LIIKLUST ei takista, siis ei saa ju linn ka teisaldada seda?
On üldse midagi teha sellises olukorras?:( Mõtlesin et ajaks enne seda talve selle jura lõpuks ühelepoole.
Küsin nõu parkimise teemal
Ühistul või ühisusel peaks olema õigus maja juurde kuuluvat maad kasutada ja lasta vanaraud jalust ära viia. Ilmselt on vajalik omanikule eelnevalt teatada sellest. Kui korteriühistute liit ei nõusta, siis äkki sealt - http://juura.ee/gw.php/board - saad nõu küsida.
Maaomanik võib lasta sõiduki teisaldada, konks on ainult selles, et teisaldamise ja parkimise kulu peab maaomanik ise kinni maksma ja võib selle pärast kohtu kaudu auto omanikult sisse nõuda. Teine variant on kohtu kaudu nõuda, et omanik ise auto minema viiks, aga kohtukulud pead ise katma ja võid pärast auto omanikult sisse nõuda. Asjaolusid arvestades suht kehv seis, legaalselt asja ajades pead igal juhul kõigepealt hulga pappi kulutama ja autoomaniku ignorantsust arvestades võib kohtuprotsess päris pikaks venida.
Kui sul autoomaniku kontaktandmed õnnestub saada, võid ju kõigepealt proovida uuesti rääkida ja öelda, et kui ta vabatahtlikult autot ära ei vii, nõuad seda kohtu kaudu ja sel juhul peab ta ka kohtukulud maksma, aga kuna paistab et tegemist ei ole mõistliku inimeseda, siis ei pruugi sellest abi olla.
Kui sul autoomaniku kontaktandmed õnnestub saada, võid ju kõigepealt proovida uuesti rääkida ja öelda, et kui ta vabatahtlikult autot ära ei vii, nõuad seda kohtu kaudu ja sel juhul peab ta ka kohtukulud maksma, aga kuna paistab et tegemist ei ole mõistliku inimeseda, siis ei pruugi sellest abi olla.
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
http://www.maaleht.ee/news/tarbija/eksp ... d=64426262
niiet põhimõtteliselt pange märgid üles, kuidas ja kes tohib parkida. Peale seda on võimalus selle käraka äravedu nõuda.
Vastab advokaadibüroo Sirk ja Saareväli vandeadvokaat Maano Saareväli:
Liiklusseaduse § 92 kohaselt võib sõiduki teisalda, kui sõiduk on pargitud:
1) nii, et see on ohtlik teistele liiklejatele või häirib oluliselt liiklust;
2) nii, et see kahjustab teed või haljasala;
3) selleks keelatud kohas nii, et see segab tee, haljasala, hoonete või rajatiste hooldustöid;
4) puudega inimese sõiduki parkimiskohale liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõiduki parkimiskaardita;
5) kõnniteel, ohutussaarel või eraldusribal, välja arvatud liikluskorraldusvahendiga tähistatud parkimiskohtades;
6) õue ja teega külgneva ala sissesõidul, samuti garaaži kasutamist takistav sõiduk garaaži sissesõidul;
7) teisaldamist tähistava liiklusmärgiga märgistatud alale õigusvastaselt;
8) ühissõidukirajale.
Sõiduki teisaldamise õigus on politseiasutusel ja kohalikul omavalitsusel.
Eratee omanikul on õigus nõuda sõiduki teisaldamist politseiasutuselt või kohalikult omavalitsuselt.
Teie poolt kirjeldatud olukord, kus Teie maja territooriumil pargib võõras sõiduk, ei anna alust sõiduki teisaldamiseks. Lisage parkimist keelavale liiklusmärgile teisaldamise kohta lisatahvel ning parkimiseks lubatud sõiduki identifitseerimise kord ning seejärel on parkimisluba mitteomava sõiduki teisaldamine lubatav.
niiet põhimõtteliselt pange märgid üles, kuidas ja kes tohib parkida. Peale seda on võimalus selle käraka äravedu nõuda.
- NO FEAR
- Säärane Mulk
- Auto: päris mitu...
Tegelt on see täiesti ajuvaba olukord. Mingi vennike tuleb näiteks maale, jätab auto sinna ja seal pean ma ka siis märgid ülesse panema või? Näiteks tuleb metsa seenele ja ei viigi oma romu enam minema. Noh, mida iganes... ja mina kui maaomanik ei tohi seda enne puutuda, kui ma olen metsa märgid ülesse pannud.
- Cyber
- Kontakt:
ei, see segab ilmselt tee või metsa hooldust, niiet tõstukile ja minema...Tegelt on see täiesti ajuvaba olukord. Mingi vennike tuleb näiteks maale, jätab auto sinna ja seal pean ma ka siis märgid ülesse panema või? Näiteks tuleb metsa seenele ja ei viigi oma romu enam minema. Noh, mida iganes... ja mina kui maaomanik ei tohi seda enne puutuda, kui ma olen metsa märgid ülesse pannud.
Teisaldusmärki võib niisama üles panna? Selleks mingit luba pole vaja kui maaomanik nõus on? Kust ma selle märgi üldse saan, kus liiklusmärke müüakse?
Aga sellegipoolest on nii, et kogu ooperi peab alguses ise kinni maksma ja siis hiljem hakata sissenõudmisega tegeleda?
Kasutaja "Six" võimalust oleme kaalunud, aga kui välja peaks tulema, siis on pahandust kui palju.
Aga sellegipoolest on nii, et kogu ooperi peab alguses ise kinni maksma ja siis hiljem hakata sissenõudmisega tegeleda?
Kasutaja "Six" võimalust oleme kaalunud, aga kui välja peaks tulema, siis on pahandust kui palju.
See oht on jah...
Märkide müügi ja paigaldusega tegeleb Signaal AS
Märkide müügi ja paigaldusega tegeleb Signaal AS
Teisaldusmärki võib niisama üles panna? Selleks mingit luba pole vaja kui maaomanik nõus on? Kust ma selle märgi üldse saan, kus liiklusmärke müüakse?
Märgi ülespanekuks peab olema transpordiameti vms luba, niisama ei või panna.
Märgi ülespanekuks peab olema transpordiameti vms luba, niisama ei või panna.
Tervitus naabrimees!
Tegelikult sattusin kunagi nägema kui see masin sinna otseses mõttes lükati.
Auto ilmselt suri foori taga ära ja otsustati see sinna vinnata üle muru.
See auto on seisnud seal vähemalt 5-6 aastat(veel siis kui ma ise sinna parkisin),
ühestükis teda ilmselt seal ära ei saagi.
Üks variant oleks see lihtsalt kuskile mujale (KAUGEMALE) tarida, kus keegi teine (nt linn) sellega
edasi tegutseb
Terv
Que
Tegelikult sattusin kunagi nägema kui see masin sinna otseses mõttes lükati.
Auto ilmselt suri foori taga ära ja otsustati see sinna vinnata üle muru.
See auto on seisnud seal vähemalt 5-6 aastat(veel siis kui ma ise sinna parkisin),
ühestükis teda ilmselt seal ära ei saagi.
Üks variant oleks see lihtsalt kuskile mujale (KAUGEMALE) tarida, kus keegi teine (nt linn) sellega
edasi tegutseb
Terv
Que
Everyday Regular SAAB guy!
- D116
- Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW
Kas ei olnud kunagi, et kui üle 2a samalkohal auto seisab, siis ka võib teisaldada. Kui juba 5-6 aastat seisab informeerige politseid või omavalitsust, praht peab ärakoristama.
__In Boost We Trust__
Juriidiliselt korrektne kirjeldus, nii see ka on.Maaomanik võib lasta sõiduki teisaldada, konks on ainult selles, et teisaldamise ja parkimise kulu peab maaomanik ise kinni maksma ja võib selle pärast kohtu kaudu auto omanikult sisse nõuda. Teine variant on kohtu kaudu nõuda, et omanik ise auto minema viiks, aga kohtukulud pead ise katma ja võid pärast auto omanikult sisse nõuda. Asjaolusid arvestades suht kehv seis, legaalselt asja ajades pead igal juhul kõigepealt hulga pappi kulutama ja autoomaniku ignorantsust arvestades võib kohtuprotsess päris pikaks venida.
- Cyber
- Kontakt:
See on ju tehniline üksikasi. Tuleb minna ja see luba võtta ja ma ei näe küll põhjust miks nad peaks keelduma, kui ühistu tahab oma territooriumil parkimiskorda organiseerida.Märgi ülespanekuks peab olema transpordiameti vms luba, niisama ei või panna.
Eramaal peaks ju olema maaomaniku vaba voli otsustada, kes ja mis tingimustel seal liigelda või parkida tohib, ainuke kitsendus on vist see, et kui eratee on teise kinnistu juurde jõudmiseks ainuke võimalus, siis teise kinnistu omanikul peab lubama seda kasutada.