3D teleka vaatamine

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
mellow

Mida tähendab telekate juures see optimaalne vaatamiskaugus? Plaan soetada 3D smart telekas 42 tolline ja loen infot, et kuni 1,60 m selline optimaalne vaatamiskaugus. Kas siis kaugemalt vaatamisel on 3D effekt kehvem? Endal mõõtsin kodus ära ja vaatamise kaugus tuleb telekal umbes 4 m. Kuidas teil on 3D omanikud, kaugelt vaatate? Poes ei saa seda kaugust adekvaatselt hinnata, 3D pilt on ruumiline ja poes on tavaliselt väga avarad ruumid, mis ei võimalda hinnata pildi headust erinevast kaugusest. Võib olla suht pseudoprobleem, aga kui keegi vaatab, siis andke teada kaugelt vaatate kodus 3D telepilti.
Kasutaja avatar
Six

4 m kauguselt vaatamiseks soovitan kindlasti suuremat telekat kui 42".
46" oleks minimaalne, 55 oleks juba hea.
Pealegi 3D vaatad nagunii bluray pealt (või digitaalsel kujul) ehk full-hd resoga ja siis kehtib telerile reegel - mida suurem, seda parem :)

Kuna enamus aega sa arvatavasti vaatad ikkagi SD-formaadis saateid, siis oleks hea leida kompromiss teleka suuruse ja seeria vahel (seda muidugi juhul, kui eelarve on piiratud).
Ehk siis parem valida natuke väiksem ekraan aga kõrgem seeria kui suurem ekraan ja madalam seeria.
Kõrgemal seerial on üldjuhul kiirem protsessor, parem pildiparandus jne, mis annavad eelise just SD pidi korral.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

eee .. see 1.6m on mingi kamarajura. Minu omal (42") oli küll öeldud, et vähemalt 3 ekraanilaiust on miinimum... mis teeb pea 3 meetrit juba 42" teleka puhul... ja mitte rohkem kui 6 ekraanilaiust...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
mellow

Võtsin kätte ja helistasin paari poodi ja küsisin. Euronics ütles, et 42 tollisel ja 4 m kauguselt on täitsa ok. ja 3D pidigi veidi kaugemalt parema effekti andma. Itek Elektroonika väitis täpset vastupidist, et mida lähemal 3D pildile olla, seda parem tulemus on. OnOffi jutu järgi oleneb väga palju toa suurusest ja kujust kus vaadatakse ning 42 tolli ja 4 m pidi ka nende meelest täitsa ok. olema. Cyber, kaugelt ise vaatad oma 42 tollist ja kas sul on 3D ja kuidas vaadata on? Telku mida soetada plaan on selline http://www.euronics.ee/tootekaart/47583 ... d/42LM669S
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Kolm diagonaali pikkust võiks olla see vaatamise miinimumkaugus.
Seda mitte 3D efekti, vaid just seepärast, et vaataja silm hoomaks ekraanil toimuvat korraga. Piltlikult öeldes, et vaataja silmamunad oleksid telerit vaadates paigal, mitte ei liiguks kogu aeg vastavalt kujutise liikumisele ekraanil. See väsitab silmi!
Vähemalt need, kes päevas mitu tundi teleri ees veedavad, võiks sellest reeglist kinni pidada.
Hea filmi ja efekti elamuse saamiseks võib teler muidugi ka pisut suurem olla.

OT. ka sekka! Heast filmielamusest moodustab realistlik helipilt vähemalt poole!

EDIT: See et "Euronics või ONOFF arvas" tähendab seda, et nii arvas müüja, kes juhtus telefonile vastama. Helistad homme uuesti ja arvamused võivad hoopis teised olla.
See toa kuju mõju jutt 3D pildile on küll lahe mull :D Eks midagi peab ju kokku hämama...
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Mul ei ole tegelikult ühtegi 3D asja, mida vaadata..:) See (ja 2 paari prille) tuli telekaga kaasa, ma ei valinud telekat selle järgi, et ta seal oleks. Ma tahtsin lihtsalt mul olemasoleva raha eest saada 40"-42" LED telekat. igasugu smart ja 3d jms tuli lihtsalt kaasa..:P Kodus jääb niisama vaatamine sinna 3+ meetri kanti. Oleneb millises toolis lebotada.

vähemalt need soovitused user manualist tunduvad täiesti mõistusepärased...

To experience the best 3D effect while you watch 3D programmes:
• Watch the TV away from direct sunlight.
• Sit at a height where the centre of the TV screen is at your eye level.
• Sit at a distance that is at least three times the width (w) of the TV screen. Do not sit more than 6 m away.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Six

Ja enne kui ostma kihutad, vaata, mis hinnaga see teler muudel müüjatel on http://www.hinnavaatlus.ee/products/Kod ... id/208335/

Sama raha eest saaksid mujalt juba sama teleka 47" http://www.hinnavaatlus.ee/products/Kod ... id/208367/

Liiga suurt telekat pole olemas :)
Sellest saad varsti aru, kui uus telekas ostetud...
mart284
Iks-mees
Auto: Saab
Kontakt:

Mul on 46'' ja vaatan ka sealt +-3m pealt. 3D -s on olemas "laenatud" Avatar ja seda oli küll hea vaadata. Samas see prillidega passimine kodus väga ei istu...
Ma ei tea, mis häda mul oli seda 3D jama kokku osta, kuid ka ilma oleks elu ilus olnud:)
mellow

Euronicsisse ostma ei torma, see oli lihtsalt näide millist plaan soetada, saan odavamalt, aga hea oli teada, et on võimalik veel odavamalt saada. Pean enda müüjale mainima, äkki saab veel alla kangutada hinda:eureka: Hinnad on küll ikka väga erinevad, olen nädal aega uurinud ja puurinud neid hindu. Mõned on nõus kohe hinda langetama konkurendi tasemele, kui näitan pakkumist, peaasi et neilt ostan ja kuhugi mujale ei lähe. Nüüd juba kiiks peas, et 47 tolli tahan sama telekat:D Jõulumehega veidi nõu pidama...
no1

Ikka Suurem! Täna on 55" sama, mis oli n.ö alguses 32" :)
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Proovisin 42" 3D telekat vaadata 1,5 ja 3 meetri kauguselt. Kaugemale ei saanud, sein tuli vastu - olin külas.
Efektil küll vahet ei märganud. Eks ta rohkem maitseasi ole see vaatamiskaugus.
Ega lähedalt "nina vastu lina" hea pole, aga päris silmi liigutamata ei saa. Nagunii on silmade terav nägemisnurk üsna kitsas.
Keskendud ekraanil ühele tegevusele, pöörad silmad teisele jne. Pilk rändab ringi ikkagi, sellest ei pääse.
Iseasi siis, kui juba pead tuleb pöörata..

Isiklikult arvan, et 3D telekas pole üldse see, milllele peaks hirmasalt panustama. Kuigi paljudes tänapäeva telekates 3D võimalus täitsa olemas.
Alguse vaimustus läheb üsna kähku üle, seda mitmed tuttavad väitnud.
Prillikandjad laovad 2 paari endale ninale? 42" minu meelest siiski liiga pisike asjandus, et saada mõnusat efekti.
1,5m kauguselt peab siis teise filmihuvilisega pead kokku panema?
IQ*
Komakonstaabel

Peatage progress, ma soovin maha minna! Plaksumaisi, palun, ka mitte pakkuda...
SAAB on tegusõna!
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Peatage progress, ma soovin maha minna! Plaksumaisi, palun, ka mitte pakkuda...
Nii harva kui kinos käin, alati on tahtmine mingi kummine koputusvahend kaasa võtta. Juhuks, kui keegi läheduses oma ku..di maisi nosima hakkab.
Seni on kõik rahulikult läinud, ainult see 3D prill ei püsi omal kohal. Ju ninakuju ei vasta standarditele :P
teager

Lugege siit ka - http://www.digitark.ee/?p=3723

terv, teager
mellow

Kas SmartTV on selline ühesugune asi kõigil või on LG ja Samsungil need erinevad?
mellow

Natuke tagasisidet. Telku nüüd kodus. LG 47 tolli ja mudel seesama mida eelpool näitasin LM669S. Meeldib see, et ei ole ekraanil neid ääri, tõsi mingi millimeeter on vist mingi riba mis jookseb. Ilma äärteta teeb telku visuaalselt väiksemaks ja on kenam. Õnneks olid ekraanil spetsiaalsed plastik transpordiribad tõstmiseks ja paigaldamiseks, muidu oleks pidanud ekraanist hoidma. Eriti meeldib valge värvus, esimene telku ka kodus valge. Valge telku välja lülitatult on nagu disaini element kodus. Loomulikult mõlemad puldid on valged ja kaablid ka. Eks ta mingi disaintelku on. 3D vaimustus on kadunud, 20 minutit suudan vaadata, siis pean prillid eest ära võtma ja silmi puhkama. Hoopis palju parem asi on bluray kvaliteet ja HD pilt filmi vaatamisel. Kuradi hea on ikka vaadata filmi tippkvaliteediga, kõik on selge, värvid ja kontrastsus ning mõnusalt suur ekraan. Väike jõuluõlu, hea snäks, mõni suurepärane film ja meeldiv õhtu soojas toas kindlustatud;) Meeldib veel netiühendus ja need smart rakendused mis saadaval on. Netiraadio mängib taustaks päris palju, enamus riike üle maailma on esindatud. Youtube on ka hea asi, saab pult käes diivanil lõsutada ja surfata või ajalehti lugeda ning taustaks oma Youtube listis olevad lemmikud mängima panna. Oma arvutis ja telefonis saab käia telku kaudu. Kõiki asju ei ole veel avastanud ega näppinud. See ei ole enam telekas üksnes telesaadete vaatamiseks, vaid meelelahutuskeskus. Olen jõulutaadile tänulik...
pistyk
Auto: Honda Civic 2.2ctdi 103kw 2009.a.

No palju õnne,peaasi,et hiljem jõuaks ikka diivanilt püsti ka tõusta:beer:
Parem varblane katusel,kui nuga neerus
aednik

Aga kas tavalist DVD mängijat on mõtet veel osta või on enamus filme ikkagi juba Blu-ray peal? Uute mängijate juures ei meeldi see, et neil pole eriti üldse nuppe küljes, opereerimine käib ainult puldiga.:( Pole suurem puldisõber.

Hinges on kahtlus, et ka 'tavaline pesupulber' peseb..
no1

Hetkel veel enamus filme DvD peal. Mõistlik oleks tulevikule mõeldes BluRay mängija võtta(mängib ka DvD plaate). Minuarust. :)
Kasutaja avatar
Six

Kahjuks on nii, et kui oled korra full-hd bluray filmi vaadanud, siis DVD kvaliteet ajab nutu peale.
Ei kipu enam DVD-d vaatama.
Suur osa filme on blurayna uuesti välja antud (ka vanade filmide remastered versioonid).
Lühidalt - igal juhul osta bluray.
Vasta