Tere,
Ärge pahandage, kui küsimus rumal, aga endal pole olnud ühelgi masinal tarvidust geneka probleemidega tegeleda, seega olen selles küsimuses võhik.
Lugesin analoogseid teemasid, kuid päris selget vastust ei saanud.
Autoks 9-5 2.2tid
Mure selles, et täna hakkas alla 2000 põõretel põlema akutuli koos hoiatus-hüüumärgiga, üle 2000 põõretel tuli kustub.
Koos hoiatustulega kõigub ka salongi ja välistulede valgustugevus.
Kas suuretõenäosusega hakkab generaator töölepingut lõpetama?
Ega vana aku või suur niiskus või selliseid sümptomeid tekitada?
Enda algeliste teadmistega teadsin, et geneka põhiveaks harjade kulumine ning nende vahetus ei tohiks väga kallis olla, kuid mõned teemad, mis siinses foorumis läbi vaatasin väitsid, et harjade kulumine vähem tõenäoline ning pigem analoogsete sümptomite veaks olla mingi muu "vidin" genekas. Samas mainiti ka, et parandada pole mõtet, vaid pigem osta uus.
Palun öelge millest peaksin alustama, kas ma suudan koduste vahenditega tuvastada kas vea põhjuseks on genekas, kui on, siis kas veaks harjad või mõni muu "vidin", ning lõpetuseks kas mul on mõtet hakata genekat parandama või pigem osta uus (rahalises mõttes kumb otstarbekam).
Tänud vastajatele!
Vigase geneka põhjustatud ABS, Brake, ning Airbag hoiatustuled.
Omast kogemusest: Su kirjelduse järgi ütleks et geneka harjad ja kohevarsti põleb sul see akutuli ka kõrgematel pööretel..
Lasid taastada või panid uue?
Vaatasin, et mingi CTA uue geneka saaks 110 eur eest kätte, taastamise hindu ei ole suutnud laupäevasel päeval uurida.
Aga ikkagi, ennem uue ostmist tahaks kindel olla, et mul ikka viga genekas, kuidas ma saaksin selle koduste vahenditega selgeks?
Harjade vahetus ei ole kallis ega tülikas töö. Genekas maha, lahti, harjad välja ja uued asemele.
Uued harjad peaks saama autole margi järgi tellida (kui neid just poodides kohapeal ei ole)
Samas räägin Golfi kogemustest, saabi geneka kallale pole kunagi pidanud minema.
Uued harjad peaks saama autole margi järgi tellida (kui neid just poodides kohapeal ei ole)
Samas räägin Golfi kogemustest, saabi geneka kallale pole kunagi pidanud minema.
Kes sõidab?
Katus sõidab!
Aga kui katust pole...
Katus sõidab!
Aga kui katust pole...
Algatuseks võta tester kui on ja mõõda laadimisvoolu erinevatel pööretel, vaata ka geneka ühendused ning akuklemmide )oksiid).
Vabalt võib olla ka vigane pingerelee#
Kui midagi ei aita siis genekas maha ja esmalt remonti .
Tartus olen saanud hakkama ca 30 eur i ste summadega pisimurede puhul.
Mida kiiremini reageerid seda odavamalt saad kuna kollektor võib ära põleda lühikeste harjade puhul.
Hea koht mida soovitan Betooni tn raudtee ülesõidu juures.
Vabalt võib olla ka vigane pingerelee#
Kui midagi ei aita siis genekas maha ja esmalt remonti .
Tartus olen saanud hakkama ca 30 eur i ste summadega pisimurede puhul.
Mida kiiremini reageerid seda odavamalt saad kuna kollektor võib ära põleda lühikeste harjade puhul.
Hea koht mida soovitan Betooni tn raudtee ülesõidu juures.
Omast kogemusest: Su kirjelduse järgi ütleks et geneka harjad ja kohevarsti põleb sul see akutuli ka kõrgematel pööretel..
Lasid taastada või panid uue?
Vaatasin, et mingi CTA uue geneka saaks 110 eur eest kätte, taastamise hindu ei ole suutnud laupäevasel päeval uurida.
Aga ikkagi, ennem uue ostmist tahaks kindel olla, et mul ikka viga genekas, kuidas ma saaksin selle koduste vahenditega selgeks?
Vahetasin harjad ise ära, küll aga oli tegemist ühe teise automargiga kus juurdepääs sellele oli oluliselt lihtsam võrreldes Saabiga.
Kogenud Aeronaut. 

Betooni tn plaanisingi minna.
Homme ostan uue testri, siis saan juhuks sellega üle kontrollida.
Nüüd aga järgmine anomaalia, nimelt täna keset sõitu kustus akutuli ning samal ajal süttisid ABS, airbag ja Brake ning seejuures kukkus nulli kütusenäidik.
Ühendasin korra akuklemmi lahti ning peale seda hakkas kütusenäidik uuesti tööle, kuid põlesid jätkuvalt eelnimetatud hoiatustuled, akutuld enam jätkuvalt ei kuvanud.
Kas on võimalik, et vigane genekas lõhkus miskit veel ära või ongi see kõik hoopis millegi muu süü?
Panin aku laadija taha ning kui usaldada laadija näidikut, siis oli aku praktiliselt täis arvestades seda et genekas enamus ajast viimastel päevadel teoreetiliselt poleks tohtinud laadida
[size=-2]Tegin muudatuse ka teema pealkirjas[/size]
Homme ostan uue testri, siis saan juhuks sellega üle kontrollida.
Nüüd aga järgmine anomaalia, nimelt täna keset sõitu kustus akutuli ning samal ajal süttisid ABS, airbag ja Brake ning seejuures kukkus nulli kütusenäidik.
Ühendasin korra akuklemmi lahti ning peale seda hakkas kütusenäidik uuesti tööle, kuid põlesid jätkuvalt eelnimetatud hoiatustuled, akutuld enam jätkuvalt ei kuvanud.
Kas on võimalik, et vigane genekas lõhkus miskit veel ära või ongi see kõik hoopis millegi muu süü?
Panin aku laadija taha ning kui usaldada laadija näidikut, siis oli aku praktiliselt täis arvestades seda et genekas enamus ajast viimastel päevadel teoreetiliselt poleks tohtinud laadida
[size=-2]Tegin muudatuse ka teema pealkirjas[/size]
Endal kogemus üht teist marki autoga ka sarnane, kõigepealt hakkas laadimistuli põlema, mida nõrgemaks laadimine/tühjemaks aku sai seda rohkem igasugu asju armatuuris põlema hakkas, kõigepealt ABS ,siis Airbag, Aut.kast avariireziimi, jne kartsin ka, et miski suurem jama, kui sai genekal uued harjad peale ja laadimine korda oli kõik jälle tip top
Endal kogemus üht teist marki autoga ka sarnane, kõigepealt hakkas laadimistuli põlema, mida nõrgemaks laadimine/tühjemaks aku sai seda rohkem igasugu asju armatuuris põlema hakkas, kõigepealt ABS ,siis Airbag, Aut.kast avariireziimi, jne kartsin ka, et miski suurem jama, kui sai genekal uued harjad peale ja laadimine korda oli kõik jälle tip top
Teema lõpetuseks, et ka minul kadusid peale geneka pingerelee vahetust kõik hoiatustuled.
Süttimise põhjuseks oli ülelaadimine, mille tagajärjel põlesid läbi ka mõlemad lähitule pirnid.