eile siis üritasin olla korralik liikleja ning peatusin enne sebrat... kuid paraku ei märganud seda üks Mazda6 ja sõitis minu Saab´le (900) tagant sisse. kolakas oli niivõrd kõva,et mul lendas isegi telefon hoidjast välja ja täna kael natute annab tunda. Huvitav on aga asjaolu,et Mazdal oli esistange suht katki (vasakult poolt ripakil ja mõranendud) , kuid Saabil pole väliselt mitte midagi viga va see ,et tolm tuli maha (stange alumises osas imepisike lohk ka). Igaks juhuks lähen kindlustuse poolt soovitatud firmasse ja lasen auto üle vaadata.
Huvitav kas see oli juhus või ongi Saabide tagastange täisrauast kuna midagi ei andnud järele? ja kas see on turvaline kui auto oleks nagu rauast?
Ise sõitsin pool tundi tagasi oma masinaga läbi kellegi vanaproua aia ja kasvuhoone Ja kah masin täiesti ühes tükis, kuigi litakas oli päris kõva. Saabneti uuest numbrialusest kahju, alles üleeile sain külge kruvitud
Mul juhtus suvel sarnane loks. Miski toyota lõhkus oma esistange, minu auto tagumisele stangele jäi ainult toyota numbrimärgi peegeldus
Muidugi peidetud tagajärgi ei tea, nädal hiljem käis auto Troostis sildasid reguleerimas ja nemad said üksjagu timmida, kusjuures ideaali ei saadudki (jäi lubatud tolerantsidesse). Oleks pärast sillaregulli selga lajatatud, saaks kommenteerida auto kõvadust.
Muidugi uutel autodel tehakse stanged vist meelega haprad, et jalakäijal oleks õnnetuses pääsemislootust.
Mulle aga paar aastat tagasi sõitis eespoolt sisse üks audi 200 rullnokk,
tulemuseks:
minu 9tonnisele uus suunatuli ja esitulekojamehevarda sirgeks painutamine;
audi läks aga mahakandmisele:headbang:
Täiesti USKUMATU päev, minu 7-aastane avariideta karjäär sai väärika punkti. Nimelt päeva teine laks - õnnestus foori all rida vahetades (õigemini vale reavalikut korrigeerida üritades) otsa tagurdada kes-teab-kust-kurat taha ilmunud Fiat Puntole. Pauk korralik - Fiatil bumper sees, tuled lahti, kapott mõlkis jne, Saabil lõi tolmu kaitseraualt lahti... Päris imelik oli kindlustuses korraga kahest avariist teatada, pooletunniste vahedega.
Algselt postitas: fofa
Päris imelik oli kindlustuses korraga kahest avariist teatada, pooletunniste vahedega.
Siin maailmas on olemas inimesed, kes teevad päevas ka vahel mitu avariid, seejuures kontaktivaba avariid. Kui keegi teelt välja sõidab, siis tuleb selliste kuttidega ühendust võtta, nad kinnitavad politseis ja kindlustuses ka, et tema süüdi on, et keeras ette. Mul ühe tuttava tuttaval oli üleeelmisel aastal 54 kontaktivaba avariid, teenis sellega päris hästi.
Minul jälle tonnisega oli selline lugu, et Sadama City Marketi ees oleval ristmikul mõtles rekka sadamast tulles punasega ette keerata. Minu ees liikunud Starmani Peugeot Partner sai enne rekkat pidama ja lasi signaali. Mina aga näppisin samal ajal autostereot ning otse eest paistva päikesega ka midagi suurt näha ei olnud. Sees oli u 40km/h kui Partnerile tagant sisse valasin. Tulemuseks Saabil veidi ära vajunud stange ja pooleldi katkine alumine spoiler, Peugeot sai aga lakoonilise vastuse kindlustusest - auto kere vajab vahetamist.
Peugeoti kärukonks oli tunginud minu stange sisse ning pehme kerega auto hakkas kiirustel kraavi poole kiskuma.
Gonsiori rist kaubamaja juures. Ilus suvehommik. Punane tuli. Kolakas tagantpoolt ja auto nihkumine pool meetrit etepoole. Tagasivaatepeeglist paistev prügimäeaudi100, tuled sees ja iluvõre stangega üheks sulanud. Uksest välja kakerdav nukker autojuht. Roheline tuli. Päikesetõusu sukelduv SAAB 900 '83. Nukralt kaugusse kaduvat SAABi silmadega jälgiv audijuht. Päev algas ilusti.
Mõnda aega tagasi omasin classic 900 Saabi,millel korralik kärukonks taga.Rakvere turul "avastas selle" väga hea läikega e klassi mersu paduvihmas.Kutt tuli kohe raha pakkuma aga minu enda autol ei miskit viga.Mersule oli konks ikka korralikult sisse süganud...Classicu stange ja konks moodustavad võimsa relva....
Kui üle-eelmisel suvel ühe Mondeo stange suutis enne täielikku lagunemist minu Saabiku tagastangele veel mingi vaevumärgatava kriimustuse tekitada, siis Nissan Sunny oma ei suutnud sedagi Õnneks olid mõlema auto omanikud mõistlikud mehed ja saime ilma kindlustust tülitamata asjad klaariks (mõlemal juhul olin mina süüdi ).
hehee.
mingi kuu aega tagasi küttis mustamäe teel toyota keskuse ees mu 9-5le tagant selga mingi ront audi 80. kargasin autost sarvilise pildudes välja, too tüüp oli suht kohkunud olemisega, kuid enda imestuseks avastasin eest täiesti terve, kuigi veidi kriimustatud tagastange. natuke kahju, sest eelmise omaniku ajal oli keegi till stanget kraapinud ja ise sai ka pimedas ja tundmatuskohas kivi otsa tagurdatud. oleks uue stange saanud tasuta. enda vabanduseks, miks ta pidama ei saanud, ütles ta, et jäi vaatama mingit lexuse dsiibinässi seal keskuse ees. ma ei viitsinud temaga seal jännata. andis mulle 3 sotti ja tulin tulema. see vend veel imestas, et kuradi tugev auto. ja läks seda dsiipi lähemalt uurima.
Mul tüdruk mõlkis minu oma silme all peugeot'i külje nii et tagumisest tiivast esi tiivani oli mõlkis. nii et SAAB'l muidugist ullusti polnud, veidike kriimus stange ja tuli. pesukoti remont oli veidike alla 50 kilo. eks ta ole jah kõva autu see SAAB