Tegu peaks olema sama autoga: www.saabiklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=8461, aga ehk on uut teemat väärt.
Saabi otsa sattusin täiesti juhuslikult. Veel 2 nädalat tagasi ei teadnud Saabidest midagi peale selle, et Rootsi auto ja tehas oli vahepeal kinni. Teise auto vajadus oli tingitud perelisast, kuna Legacy sedaan on lootusetult väikseks jäämas kõikide vankrite ja kärude jaoks. Seetõttu hakkasin otsima universaali. Muud kriteeriumid: nelikvedu, manuaal, korraliku minekuga mootor, läbisõit alla 150 000 km ja uuem kui 2007.a. + mahutab korraga ära kergkäru ja lapsevankri (ilma osadeks võtmata).
Kuna olen muidu Subaru-usku, siis olid kandidaadid nr. 1 ja 2 Legacy ja Outback (3.0L mootoriga), aga kuna pikema aja jooksul vaatamas käidud ja tehnilisest kontrollist läbi lastud eksemplarid olid kõik ära ruunatud, muidu kehvas seisus või avariilised, siis hakkasin kaaluma ka muid variante. Ülalmainitud kriteeriumide järgi tuli auto24 otsingus välja ka üks Aero XWD 2.8L V6, mida käisin paar korda vaatamas ja ka lühikesel proovisõidul. Auto jättis igati hea mulje ja endalegi ootamatult olen nüüd Saabi omanik.
Sõita olen jõudnud mõnesaja kilomeetri jagu ning senise kogemuse põhjal on tegu väga hea juhitavuse, kiirenduse ning kurviläbimisomadustega autoga. Püsib ikka üsna liimitult tee küljes. Sportvedrustus on muidugi parajalt jäik ja koostöös 235/40/18 rehvidega saab peaaegu kõik teekonarused läbi kogeda

Subaruga harjununa olen natuke skeptiline XWD suhtes, aga ilmselt enne talve tulekut nelikveo võimekusest täit sotti ei saa.
Kokkuvõttes loodan, et esimene Saabi kogemus on pikemas perspektiivis positiivne.

Pilte ei ole veel kahjuks jõudnud teha, aga tegu on sama eksemplariga nagu siin kuulutuse pildil.