Saabi ostmise lävel olen olnud 2007. aastast ja samuti ka 2009. aastal kuid toona osutusid valituks ikka teist marki autod ja eks neid Saabi kurikuulsaid mootoriprobleeme sai ka varem peljatud. Sel korral oli siht selgem leida endale 9-3 või 9-5 Aero või häda pärast ka 1,9 tdi. Kuna diislitel osutusid mitmetel sisselaskekollektorid katkisteks langes lõpuks ka diisel sõelalt.
Ka sel korral olin lootusetus 4 kuulises otsingus leida korralikku ja sobivat Saabi juba valmis ostma Seat Leoni, aga õnneks või kahjuks jõuti minust 1 päev varem ette enne kui oleksin saanud minna Tallinna toda autot ostma.
Septembris sai siis ostetud alltoodud auto ühest autoaiast. Auto ilmus sinna müüki päev enne ostu. Mis esmatutuvusel kohe meeldis oli Aero varustus, lemmik kahte tooni nahksisu ja must värv. Lisaboonusena veendusin värvikihi mõõtjaga kohe ka, et auto on avariivaba kuigi poleeritud. Järgmine päev sai siis tehtud proovisõit ja tehnokontroll ja kõik tundus ok ja nii saigi see ära ostetud. Kanalilt oli küll hermeetiku jälgede tõttu näha, et käigukast on millalgi olnud maha võetud....
Rõõmu autost polnud kuigi kauaks, täpsemalt sajakonnaks kilomeetriks, sest järgmine päev läks automaatkast avariirežiimi ja sõit viis esindusse diagnosti, kus diagnoositi kasti mehhaaniline rike

Läbisõiduks on hetkel 137 tuh km ja hooldusraamatu ja salongi sisemise kulumise järgi julgen seda isegi uskuda. Tundub, et enne Eestisse toomist on auto ca aasta kasti rikkega seisnud. Kohe läks vahetusse:
*mootoriõli koos filtriga, panin sisse Mobil 1 0w-30
*jahutusvedelik
*Carringis lasin paigaldada kastiõlile eraldi jahutusradika, et kastiõli ja jahutusvedelik enam iial seguneda ei saaks
Vahepeal olen paigaldanud vasakule jalale kummist toe, kuna ei taha tekstiilmatti määrida. Lisaks ostsin esindusest teise võtme juurde ning eBayst sai senisele võtmele soetatud uus kest ja teise võtme jaoks ka uus mehhaanilise võtme toorik. Talveks ostsin valmis 16 tolli plekkveljed ja 205/55R16 rehvid.
Vigu olen nii palju tuvastanud, et juhiukse kõlar teeb vaid mingit arusaamatut prõginat ja üks tagumine uks ei taha alati lukustuda ja siis kuvab SID "locking system failure" teadet.
Mõni pilt ka