Võtmel nuppude alused klemmid. (Mikrolülitid)

Vasta
Kasutaja avatar
heikiw

Mul nüüd selline jama, et võtmel-puldil nuppude all asuvad ühendusklemmid hakkasid pudenema.....Täpsemalt: kontakti andvad imeõhukesed kühmuga metallosad hakkasid vahelt ära tulema. Ukse avamise ja sulgemise nuppudel ühel puldil tulid need plekikesed vahelt ära. Kas keegi on neid millalgi lahti võtnud? Mitu plekikest üksteise peal ühe nupu kontakti kohal on? Lähen täna ühe elektrooniku juurde, äkki ta saab peenemate tööriistadega need mul uuesti paika. Õnneks on teine pult olemas. Muidu saaks ju manuaalselt võtmega ka majandada, aga pagasnikut ei saa manuaalselt sulgeda vist.
Kasutaja avatar
andrehh
Auto:

Mikrolüliteid ei ole võimalik parandada, pika kasutuse tõttu kuluvadki need ära ja vahetatakse uute vastu.
Kui vaja, siis saan pakkuda asenduslüliteid : http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthr ... #pid244750
Kasutaja avatar
heikiw

Kas need mikrolülitid asendatakse siis juba mikroskeemil jootmise teel?
Kas on muidu tagasisidet nende toimimise kohta Saab 9-3 SS ja SC pultidel?
Kasutaja avatar
andrehh
Auto:

Vanad lülitid joodetakse trükkplaadilt maha ja asendatakse uutega. Enda puldi nupud (4tk) said vahetatud nüüd juba rohkem kui pool aastat tagasi, siiani toimivad.
Nuppe olen müünud 3-le erinevale kundele.
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Ehitada on tore aga...
Uus võti koos laulatamisega ~45.-
Või siis leia kuskilt kasutatud sisu, tõsta enda võtme sisse ja uuesti laulatada.
Ostsin endale uue võtme, korpuse pärast. Vana võtme sisu on alles, soovi korral saad endale. Tartu.
Kasutaja avatar
andrehh
Auto:

Ehitada on tore aga...
Või siis leia kuskilt kasutatud sisu, tõsta enda võtme sisse ja uuesti laulatada.
Ostsin endale uue võtme, korpuse pärast. Vana võtme sisu on alles, soovi korral saad endale. Tartu.

Vana võtme sisu kasutamine pole paraku võimalik.

Q : Can I buy a used smart key from the internet (Ebay)? (2003-2008 models)

A : NO! Used smart keys are no longer programmable to any other car. Once programmed to a car, they stay married to that that car.
A new smart key must be ordered from your dealer and then programmed into your car.

Allikas : http://www.thesaabsite.com/FAQ--electri ... wered.html
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige

Minu viga siis. Vahepeal on äkki midagi edasi arenenud, et saad võtme tehase seadesse tagasi?
Kasutaja avatar
skyline
Auto: Kia ProCeed GT/ oli Saab 9-3 Aero

Ehitada on tore aga...

See info on veidi vananenud sul, ma sügisel lasin Carringis teha uue võtme koos laulatamisega ja see maksis kui täpselt mäletan 63 eur. Kusjuures see kombo ei sisaldanud veel mehhaanilist võtit, milleks tellisin ise eBayst 10 eur eest tooriku ja lasin veel täiendava raha eest valmis treida. Kokku läheb see täiesti uue komplektse võtme tegemine ikka üsna kalliks.
Igal juhul on odavam sisu remontida ja kestasid vahetada.
Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige

:) Ma ostsin ka võtme samast kohast... mõned kuud tagasi.
Pult koos sisuga, ilma metallist võtmeta.

E: Lukupoest saab replica võtme, sisaldab korpust ja metallist võtit maksab ~40.- Vaja ainult sisu ümber tõsta.
teager

Minu viga siis. Vahepeal on äkki midagi edasi arenenud, et saad võtme tehase seadesse tagasi?
9-3 SS/SC pulti saab kodeerida ainult 1 korra... Vanast ajast on meelde jäänud.

terv, teager
antila

Milleks hakata ilma asjata 63 euri maksma! Andrehh müüb neid lüliteid kommirahaga. Kui endal peenema otsaga jootekolbi ja vahendeid pole, siis võtad sõbra, kellel on. 5 minutit tööd max.
Vahetasin enda varupuldil ka need ära + ebay'st uus korpus (olgu öeldud,et ebays on palju asjalikumaid korpusi olemas, kui need originaalid!) ja rahu mõisas.
Kasutaja avatar
heikiw

No mul iseenesest korpused mõlemad korralikud. Kummine plastik pole venima hakanud. See vist oli rohkem algusepoole pultide häda. Vist see materjal paremaks läinud. Aga lähevad lihtsalt mul mõlemal puldil mikrolülitid vahetamisele, sest kaua need teisedki vastu peavad. Teine pult on mul vähem tööd teinud, süüteluku pesasse istub justkui tihkemalt. Ise kah 3 aasta jooksul kasutanud ainult ühte pulti.
Kasutaja avatar
skyline
Auto: Kia ProCeed GT/ oli Saab 9-3 Aero

Vaatasin komplektse võtme maksumused faktide täpsustuseks järgi:
Võti koos programmeerimisega Carringis 69,10 eur
Lastud treida mehhaaniline võti, toorik eBayst: 10 eur+ töö 15 eur

Ehk siis kõik kokku 94,10 eur. Kroonidesse ei tasu parem arvestadagi....
Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)
Vasta