Millist vaha eelistada

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
IFF
Saabiklubi liige

Väljas juba suur Kevad ning suvi ukse ees, oleks vaja oma sõiduk kenasti läikima lüüa. Sattusin aga mõtlema, et millist vaha kasutada ning kas neil on üldse olulist vahet? (Nagunii on seepärast küsingi)

Küsimus tekkis siin pigem kas kasutada mingi tooniga (Kuigi minu auto värvi toonile lähimat leida on ka vist paras kunst) vahat või siis kõige tavalisemat värvitut ning veel, et millise firma oma? Nii, et kodanikud jagage oma kogemusi. ;)
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

ikka värvilist vaha.
vaha värv võib olla auto värvist tumedam.
siis jäävad kõik kriimud peitu, muidu valget vaha kasutades tulevad esile.
ise musta autot vahatades sain ikka täielikud mustad neegrikäed! aga tulemus tuli hea!;)

Lisatud failid
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
Sumps

Ise juba pikemat aega sihukest vaha kasutanud nagu E1 Nanowax. Ütleks, et vägagi hää asi. Ainult kaks miinust antud tootel - Hind (suht kallis) ja minu meelest hinna suhtes on pealpüsimisaeg natuke väike, aga selles võib olla süüdi ka minu maniakaalne pesemine - ei salli absoluutselt musta autot, ehk pestud saab väga tihedalt. Aga muidu on ülimalt kerge poleerida ja peale kanda (spets lapid pakendis kaasas), samuti ei tekita poleerimisel tavaliselt tekkivat n.ö vahatolmu. Samuti jätab rehvid ja ka musta värvi plastik detailid mõnusalt tumedaks.
teager

Algselt postitas: Sumps
Ise juba pikemat aega sihukest vaha kasutanud nagu E1 Nanowax. Ütleks, et vägagi hää asi. Ainult kaks miinust antud tootel - Hind (suht kallis) ja minu meelest hinna suhtes on pealpüsimisaeg natuke väike, aga selles võib olla süüdi ka minu maniakaalne pesemine - ei salli absoluutselt musta autot, ehk pestud saab väga tihedalt. Aga muidu on ülimalt kerge poleerida ja peale kanda (spets lapid pakendis kaasas), samuti ei tekita poleerimisel tavaliselt tekkivat n.ö vahatolmu. Samuti jätab rehvid ja ka musta värvi plastik detailid mõnusalt tumedaks.

Streetrace'l on sellekohane teema olemas - Nanowax
Kasutajate kogemus on väidetavalt uskumatu.

Müügil pidavat olema ainult Stokkeris

Peab vist kah proovima seda :P

terv, teager
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: Mõned Aerod ja kui Hemi on lahke siis Klassik

Kasutasin toonivat vaha. Eriti hästi toonis ta musta plasti, nüüd pool aastat hiljem võiks öelda et lõpuks on plast ometi mustaks läinud. Hea et vahepeal oli talv: sool, liiv, mingid jõhkrad pesula leotid suutsid lõpuks jagu tast saada. Õigemini tooniv vaha asendus mingi tundmatust ainest koosneva ülimalt ebadekoratiivse kihiga. Pean mainima et tooniv vaha omab ilmselget effekti kui tegemist pisikriimude ja täketega. On olemas ka mingit abrasiivse toimega vaha, st. see mögin hõõrub veidi värvi maha mis ladestub kriimu või auku.

Kas ka see suvi riskin toonivat vaha kasutada - ei tea. Ma ei suuda nii täpselt nühkida et plast pihta ei saaks. Samas ei või ette teada, autopesu on üks paremaid vahendeid peavalu ja muu sarnase ravimiseks :)
Kasutaja avatar
Sumps

Nojah, isegi lugenud seda teemat Sr.org´ist , aga noh, uskumatuks ma seda küll nimetada ei tahaks - NII väga super asjaga tegemist ei ole. Lihtsalt hea ja mugav vaha. Stokkerites ainult jah müügil. Ja muidu julgen igati soovitada ka teisi E1 tooteid.
zill

mina juba eelmisest aastast kasutan turtlewax musta tooniga vaha.
ja päris kenaks jätab, sain ka kaasa huulepulga taolise vahapulga millega kriimustusi ja kivi täkkeid saab siluda. teeb oma töö normaalselt ära.
kui ilm kenaks läheb tuleb vaha ilusti peale panna ja siis pole muud kui :drive:
hängin parklasse ja tšillin poes :P
Saku PEOREKKA hooldaja:)
Nastix

Kas sellel nanowax'il on ka erinevaid toone või on tegemist värvitu vahaga ?
Stokkeri lehelt nagu ei leidnud selle kohta midagi.
teager

Algselt postitas: Nastix
Kas sellel nanowax'il on ka erinevaid toone või on tegemist värvitu vahaga ?
Stokkeri lehelt nagu ei leidnud selle kohta midagi.

Tootja enda leht ka ei anna vastust - ilmselt siis toonitu
Eagle One - Nanowax

terv, teager
teager

Et nüüdseks mõlemad Aero'd Nanowax'iga ületehtud, väike hinnang tootele.

Klassikul ei saanud üldse aru, kas asi tepsis või mitte, enne seda sai spets poleerpastadega asi ikka nii läikima võetud, et vaha toime ei paistnud välja

Täna pesin tonnise ära ning kasutasin ka Nanowaxi. Ja nüüd saab objektiivsemalt hinnangut anda. Tulemust kõige paremini iseloomustab lause - I've had better. Ehk siis imevahendit tast ei ole.

Üritan plussid ja miinused kirja panna:

+ Kerge pealekanda, lihtsalt hõõru laiali, oota natuke ning teise lapiga hõõrud maha muu
+ Mahahõõrudes ei jäta vahajääke, mida peab "ära puhuma"
+ Ei värvi kummitihendeid valgeks/muud värvi, vaid teeb nad ilusti rasvaseks, nagu õlitaks ning pärast lapiga ülekäimist ilusa musta jälje. Nagu oleks tegelikult loodudki nende taastamiseks
+ Pakendis on kaasas spetsiaalne svamm ning mikrokiust lapike; mingite kodukootud lapikestega seda tööd ei tee

- Väga rasvane on ning liialdada ei ole mõtet, muidu hakkab svamm seda igale poole laiali pritsima
- Tulemus läike poolest "alla Harju keskmise" - eelmine aasta proovitud mingit suvalist Motipi vaha a'la 50 eeku - nühkimist rohkem - tulemus tublisti parem
- Ei ole libisemise efekti. Hea vahatamise tulemus on see, et viskad puhta lapi kapotile ning ta libiseb sealt alla. Nanowax'iga ma ei suutnud seda saavutada...
- Kindlasti hind: Stokkeris 365 eeku, natuke foorumeid pidi taga ajada rahvast, siis endale sai 300 eeguga muretsetud

Kas ma kasutan seda veel? Eks ikka - pudel vaja ju tühjaks saada :cool:
Kas ma ostan seda veel? Kahtlen sügavalt - mulle tähtis rohkem lõpptulemus, kui töö hulk, mis ma sinna alla panen

Soovitus - kes laiski inimene, viitsib ca pool tundi vahatamise peale kulutada - proovi Nanowaxi.
Kui aga tulemus tähtsam kui vaev, siis jätka katsetamist edasi!!!

terv, teager

P.S Loodan, et kodanikud Nanowax'i edasimüüjad ja muud pooldajad nüüd mulle kambakat ei tee Pilt
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: Mõned Aerod ja kui Hemi on lahke siis Klassik

Tubli Teager loomkatsete avalikustamise eest.

OT!
Poodides on saadaval miskised apastraadid poleerimise tarbeks. Et mingit pehmet ümmargust lapikest keerutatakse. Händimännis vist suisa alla 300 kronu hinnaks. Kas selline apastraat on raharaisk või mitte?

Hetkel olen kuulnud kahte arvamust:
1) Suurepärane vahend et vääratuse korral värvile põletuskahjustusi teha.
2) Poleeris küll aga kogu pind on ringikujulisi poleerimise jälgi täis. St. teatava nurga alla ei läigi pind üldse mitte ühtlaselt vaid üsna häirivalt.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Teagerile: kui poole tunniga auto vahatatud said, siis käis see kuidagi liig kiirelt. Iff nühkis oma autot mu õue peal miski poolteist-kaks tundi..;)

Qdwinile: Kui poleerimise tulemusena on värv ringe täis, siis on sitt poleerija (isik) ja sitt "nuustik" seal masina otsas. See viimane tõenäolisemalt.

Ahjaa.. Top Gearis oli intervjuu mingi inglise tipptegijaga, kelle klientideks ainult autod nagu Ferrari Enzo jms "superautod". Tema töö maksis 5000£..:P Poleeriti ka, selle käigus mõõdeti ilusti värvikihi paksust ka, et ikka igalt poolt ühtlane saaks...;)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
eston21

teager, räägi, mis spetspastad need hoopis olid, millega sa klassiku läikima lõid. vaja enda sopaloom ka läikima hõõruda enne suve:)
vulkanus
Auto: Saab 99 gle ja hunnik teiste markide esindajaid.

Isiklikult soovitan kõiki 3M profesionaalseid poleerimis ja vahatus tooteid, kui täpsemalt öelda siis on tegemist 3 astmelise poleerimisega. Alguses jäme poleer siis peen ja lõpuks pannakse kõrgläike vaha peale. Tulemus on vapustav, hind on aga ka vapustav kõik poleerid ja vahad ostes ,läheb ikka 1500 + poleerkettad ja puhastuslpid ja tööd jätkub terveks päevaks
NB minul aga jätkub nendest vahenditest kaheks aastaks ja ma ei oma ühte autot.
teager

Algselt postitas: eston21
teager, räägi, mis spetspastad need hoopis olid, millega sa klassiku läikima lõid. vaja enda sopaloom ka läikima hõõruda enne suve:)

Kahjuks ei oska öelda, täiesti anonüümsed karbikesed, peal ainult markeriga kirjas terasuurus. Vennake, kes tegeleb autondusega hankis mulle kuskilt firmast (mis ilmselt tegeleb poleerimisega).
Algselt postitas: Cyber
Teagerile: kui poole tunniga auto vahatatud said, siis käis see kuidagi liig kiirelt. Iff nühkis oma autot mu õue peal miski poolteist-kaks tundi..;)

Tavalist vaha nühin ma ka ikka hea mitu tundi, aga Nanowaxi puhul tegin nii nagu õpetuses kirjas - laiali määrida auto peale, lasta seista natuke aega ning siis teise lapiga jäägid maha. Huvi pärast üritan järgmine kord proovida teda kui tavalist vaha, äkki siis saab parem :freak:
Algselt postitas: qdwin
Poodides on saadaval miskised apastraadid poleerimise tarbeks. Et mingit pehmet ümmargust lapikest keerutatakse. Händimännis vist suisa alla 300 kronu hinnaks. Kas selline apastraat on raharaisk või mitte?

Olen kasutanud mingit aparaati, mis küll ei pöörelnud, vaid kuidagi väristas. Usun, et maksis natuke palju rohkem kui 300 eeku. Ei kasutanud teda vaha sissehõõrumiseks (selle jaoks on ikka vana hea "wax on, wax off" ); kasutasin läikima lõõmiseks. Tema enda mingi default kate oli väga kare, panin froteerätiku talle külge ja tulemus oli super :thumb:

terv, teager
stennadi

Kui juba vahatamisest jutt käib siis kas äkki keegi kirjeldaks seda vahatamise protsessi ?
Ma pole kunagi autot vahatanud. Mida selleks vaja läheb (vahenditest) ja millised on töövõtted.
Kaua see vaha auto peal üldse vastu peab?
andres
Saabiklubi liige

Algselt postitas: vulkanus
Isiklikult soovitan kõiki 3M profesionaalseid poleerimis ja vahatus tooteid, kui täpsemalt öelda siis on tegemist 3 astmelise poleerimisega. Alguses jäme poleer siis peen ja lõpuks pannakse kõrgläike vaha peale. Tulemus on vapustav, hind on aga ka vapustav kõik poleerid ja vahad ostes ,läheb ikka 1500 + poleerkettad ja puhastuslpid ja tööd jätkub terveks päevaks
NB minul aga jätkub nendest vahenditest kaheks aastaks ja ma ei oma ühte autot.
Juhata kus need pastad müügil on.
:drive:
Kasutaja avatar
Garu

Algselt postitas: stennadi
Kui juba vahatamisest jutt käib siis kas äkki keegi kirjeldaks seda vahatamise protsessi ?
Ma pole kunagi autot vahatanud. Mida selleks vaja läheb (vahenditest) ja millised on töövõtted.
Kaua see vaha auto peal üldse vastu peab?

Pesed auto ära. Kuivatad. Siis määrid lapi abil auto vahaga sisse. Kui vaha on pinnal kuivanud nühid puhta lapiga maha. Nii lihtne ongi.

Ise kasutan Autoglym Super Resin Polish nimelises purgikeses sisalduvat möginat. Pole just kõige odavam aga väga lihtsalt tuleb maha, ei pea jõuga nühkima ja jätab ilusa läike. Nendest mida ma seni proovinud olen on see kõige mugavam kasutada. Ma olen laisk ja ei viitsi vahatamisele palju aega raista, seega minu jaoks tasub veidi kõrgem hind ennast igati ära.
Kasutaja avatar
Garu

See autoglymi vaha on ikka tunduvalt odavam kui see nanowax millest eelnevalt juttu oli. Minuarust mingu 100 eegu ümber oli pudel. Mahahõõrumisel tekkiv ollus on küll valge aga mitte pulbrit meenutav. Pigem sellised veidi suuremad lendlevad osakesed mis lapiga vehkides kohe laiali lendavad. Lapp libiseb vahatatud pinnal väga hästi. Plastosadele ei maksa teda peale määrida, aga väga ära ka ei määri kui lapp veidi vastu läheb.

Kui keegi mulle purgiksese seda nanowaxi niisama annaks siis võiks proovida. Aga kuna praeguse vahaga ka rahul olen, siis ise seda ostma küll ei kipu.
stennadi

Ja millised Eestimaa kaupmehed seda autoglymi vaha pakuvad rahvale ?
Kasutaja avatar
Garu

Ja millised Eestimaa kaupmehed seda autoglymi vaha pakuvad rahvale ?

Mina ostsin Tartust lõunakeskuse Autoringist, ei tea kes Tallinnas seda müüb.
teager

NETI is your friend also :)

Lõuna Auto OÜ - Autoglym maaletooja.

terv, teager

P.S Väike search näitas, et tqhq ning streetrace foorumites kiidetakse seda vaha, ehk järgmine katsetusohver ;)
Kasutaja avatar
Garu

Algselt postitas: teager
P.S Väike search näitas, et tqhq ning streetrace foorumites kiidetakse seda vaha, ehk järgmine katsetusohver ;)

Mina sattusin selle peale lihtsalt seetõttu et pudel nägi stiilne välja. Briti kuningliku perekonna vapid peal ja puha :)
stennadi

Kas vahatamiseks peavad mingid spets lapid ka olema. Ma siin õrnalt olen eelnevataest postidest nii aru saanud
Kasutaja avatar
Garu

Kas vahatamiseks peavad mingid spets lapid ka olema. Ma siin õrnalt olen eelnevataest postidest nii aru saanud

Vana puuvillane T särk on väga hea. Oluline et ebemeid ei aja, käterätikud seetõttu ei sobi. ;)
Vasta