Olukord selline, et vaene riigiametnik (see olen mina) mõlgutab mõtteid ja unistab oma majast. Tallinna-lähedaste (kuni 20 km) kruntide kalliduse tõttu uut maja ehitada ei jaksaks - jääks poolikuks, vana restaureerida nagu võiks, kuid aeganõudev ja tülikas. Valmimise kiiruse poole pealt jäid silma mõned moodulmajade pakkumised (sissekolimise kiirus oluline, kuna peret ei saa kuuse alla jätta).
Kõige sümpaatsema mulje jättis selle firma Charmante pakett.
Kas keegi foorumlastest oskab midagi moodulmajadest rääkida või äkki keegi koguni omab mõnda ?
Kes teab midagi moodulmajadest ?
Firma nimega "MATEK" teeb kokkupandavaid puitraamsõrestikuga maju,töötasin seal 93-2000. Tootmine asub Pärnus,kuna toodang suunatud Roots,Norra jne,siis hinnad meile kole krõbedad,aga uurida ju võib!
Ja päris huvitav oli eelmine nädal vaadata,kudas tehti mitmekorruselist ja mitme korteriga ridamaja,kus sees valmis vannitoad, kapid,kraanid ja köögimööblid,ainult lina puudus laualt!
www.matek.ee
Ja päris huvitav oli eelmine nädal vaadata,kudas tehti mitmekorruselist ja mitme korteriga ridamaja,kus sees valmis vannitoad, kapid,kraanid ja köögimööblid,ainult lina puudus laualt!
www.matek.ee
Puidust toodete valmistamine eritellimisel: http://www.isoptera.ee/
Tehasest valmis tükk on valmis tükk,sisse mida iganes,kas värv või tapeet ja välimine ots kah valmis,laudis jne.,sees soojustus ja elektri kaablid ja toosi augud. Tõstad muudkui tükid ritta,katus peale ja valma!
Puidust toodete valmistamine eritellimisel: http://www.isoptera.ee/
Tartus kodumajatehas teeb ka selliseid laevakonteineri suurusid tükke, kui kogu siseviimistlus tehtud. Aga need ka krõbeda hinnaga.
Koduturule tootvad firmad teevad enamasti puitkarkassil seinapaneele, mis siis vundamendile püsti lükatakse. Tunduvalt odavam tehnoloogia.
Koduturule tootvad firmad teevad enamasti puitkarkassil seinapaneele, mis siis vundamendile püsti lükatakse. Tunduvalt odavam tehnoloogia.
No aga kuhu te unustate penoplastist* majad, minu suurim üllatus teeäärest leida. Laod plokid kokku ja betoon sisse. Tapeedi paned nööpnõeltega üles
Vanad egiptlased annaks otsad, kui tänapäeva "ehituskunstiga" tutvuksid...
--
* nad ise üritavad seda vahtpolüstüreenina maha müüa.

--
* nad ise üritavad seda vahtpolüstüreenina maha müüa.
Mina ehitan neid, Lihulas. OÜ Viiking Projekt. Aga meil sama lugu mis matek-iga, praeguseni oleme tootnud ainult Taani üldiselt on plaan ka Eestisse tegema hakata aga noh, see on jäänud tänaseni suht mõtete mõlgutamiseks. Majad mida teeme on puit karkass kõik muu on valitav.
arno: see on vaht-polüesterool, kui ma õigesti mäletan 
Üks asi, mille võin kohe ja täie kindlusega välja tuua, on nende nö. valmismajade tugevusarvutused. Sarikad tehakse liiga nõrgast materjalist, ei pea lumele vastu. See talv just jooksis meediast läbi ja ka mitmed tuttavad rääkisid, et katus on tehtud vale nurgaga, lumi ei jookse maha ning sarikamaterjal on valesti valitud. Tulemuseks sisse vajunud katus.

Üks asi, mille võin kohe ja täie kindlusega välja tuua, on nende nö. valmismajade tugevusarvutused. Sarikad tehakse liiga nõrgast materjalist, ei pea lumele vastu. See talv just jooksis meediast läbi ja ka mitmed tuttavad rääkisid, et katus on tehtud vale nurgaga, lumi ei jookse maha ning sarikamaterjal on valesti valitud. Tulemuseks sisse vajunud katus.
No päris nii see ei ole, meil vähemalt pole veel ükski katus alla andnud ja kasutatakse ainult tugevus sertifeeritud materjali, majad töödatakse joonestajate ja arhitektide poolt välja täpselt nagu tavalised majad seega peaksid probleemid olema samad mis mis iganes tüüp projektil, pealegi on olemas ka tootja poolne garantii.
Ma kunagi arvasin ka, et penoplastmaja on üks paras s..anikerdis ja ise ei tahaks sellises elada. Käisin seda asja prantsusmaal tudeerimas ja kui sealne insener asja seletas, siis minu nägemus muutus ikka päris palju.
* Penoplastmaja on kuulikindel, kui keegi tahab veenduda, siis on mul mingi videolõik sellest, samas tellist kõmmutades 2 korda samasse kohta on seal auk sees, betoonil väike täke sees. (ei midagi isiklikku Nastix, lihtsalt hea teada)
Penoplast, vähemalt see ei põle aktiivselt, s.t. ta sulab, eritades õhku 5 x vähem CO-d kui puit, ja kandva konstroktioonina toimib betoon, seega lämbumisoht väike, vahelagi ka kaela ei kuku.
* Ta on hingav materjal, samas sundventilatsioon peab olema kõikidel uutel ehitistel.
Jutt käis ühe konkreetse firma toodetest, teistest firmadest ei tea rääkida
Tegelt on veel palju eeliseid, aga see ei ole selle foorumi teema.
Vajadusel on 15 päeva pärast plokid, vahelaepaneelid ja katusepaneelid Sul hoovi peal, 3-kordse maja katuseallapanek võtab 2-l mehel 10 päeva. Leian ka arhitekti ja inseneri kui vaja.
U2U
* Penoplastmaja on kuulikindel, kui keegi tahab veenduda, siis on mul mingi videolõik sellest, samas tellist kõmmutades 2 korda samasse kohta on seal auk sees, betoonil väike täke sees. (ei midagi isiklikku Nastix, lihtsalt hea teada)
Penoplast, vähemalt see ei põle aktiivselt, s.t. ta sulab, eritades õhku 5 x vähem CO-d kui puit, ja kandva konstroktioonina toimib betoon, seega lämbumisoht väike, vahelagi ka kaela ei kuku.
* Ta on hingav materjal, samas sundventilatsioon peab olema kõikidel uutel ehitistel.
Jutt käis ühe konkreetse firma toodetest, teistest firmadest ei tea rääkida
Tegelt on veel palju eeliseid, aga see ei ole selle foorumi teema.
Vajadusel on 15 päeva pärast plokid, vahelaepaneelid ja katusepaneelid Sul hoovi peal, 3-kordse maja katuseallapanek võtab 2-l mehel 10 päeva. Leian ka arhitekti ja inseneri kui vaja.
U2U
keegi tark mees võiks sis öelda ka seda , et kui näituseks kodulehel on, et hind alates 460 000.- (näiteks) siis mida see "alates" seal tähendab ja millised lisakulud kõik selle juurde käivad ? et stiilis- kui krunt olemas ja tahan näit. 500 000 maja, siis kõik muud kommunikatsioonid sinna juurde pluss töörahad pluss hunnik küsimärke võrdub lõpptulemusena u. miljoni krooniga ? ehk keegi teab 

Vivo Majad seal kirjas mida erinevad paketid sisaldavad. Enamustel kodukatel hinnad ja sisu olemas. Aga kui palju miski liitumine maksab seda on vist raske öelda. Kindlasti oskab mõni foorumi kasutaja võrdluseks hindu tuua.Algselt postitas: cilpkonn
keegi tark mees võiks sis öelda ka seda , et kui näituseks kodulehel on, et hind alates 460 000.- (näiteks) siis mida see "alates" seal tähendab ja millised lisakulud kõik selle juurde käivad ? et stiilis- kui krunt olemas ja tahan näit. 500 000 maja, siis kõik muud kommunikatsioonid sinna juurde pluss töörahad pluss hunnik küsimärke võrdub lõpptulemusena u. miljoni krooniga ? ehk keegi teab![]()

to cilpkonn: See 460 000-ndene on baaspakett, mis ei sisalda katust ega vundamenti. Edasi tuleb juba firmasse minna ja vastavalt individuaalsetele soovidele lasta teha hinnapakkumine. Hind sõltub ju paljuski kasutatavatest materialidest ning sellest, kui palju tööd endale teha jätad. Homme käin firmast läbi ja uurin täpsemalt, eks pärast annan postitusse kah teada.
EDIT: Kommunikatsioonidega liitumiste hinnad sõltuvad sellest, kui kaugel el.-vesi krundi piirist on. Praeguse seisuga on nii, et keskeltläbi maksab Tallinnast kuni 20 km kaugusel asuv ca 1500-2000 ruudune krunt koos liitumistega 800 000 krooni. Hindu muidugi igasuguseid ja sõltuvad iseärasustest.
EDIT: Kommunikatsioonidega liitumiste hinnad sõltuvad sellest, kui kaugel el.-vesi krundi piirist on. Praeguse seisuga on nii, et keskeltläbi maksab Tallinnast kuni 20 km kaugusel asuv ca 1500-2000 ruudune krunt koos liitumistega 800 000 krooni. Hindu muidugi igasuguseid ja sõltuvad iseärasustest.
EDIT: Kommunikatsioonidega liitumiste hinnad sõltuvad sellest, kui kaugel el.-vesi krundi piirist on. Praeguse seisuga on nii, et keskeltläbi maksab Tallinnast kuni 20 km kaugusel asuv ca 1500-2000 ruudune krunt koos liitumistega 800 000 krooni. Hindu muidugi igasuguseid ja sõltuvad iseärasustest. [/quote]
Meil aeg ajalt liigub siin ka kinnisvara maaklereid see oleks teema neile
Meil aeg ajalt liigub siin ka kinnisvara maaklereid see oleks teema neile

Algselt postitas: NastixEDIT: Kommunikatsioonidega liitumiste hinnad sõltuvad sellest, kui kaugel el.-vesi krundi piirist on. Praeguse seisuga on nii, et keskeltläbi maksab Tallinnast kuni 20 km kaugusel asuv ca 1500-2000 ruudune krunt koos liitumistega 800 000 krooni. Hindu muidugi igasuguseid ja sõltuvad iseärasustest.
Krt, ja mina müüsin oktoobris Vääna-Jõesuus 2000 ruuduse 450-ga, nüüd ei jõua ära kiruda et ei oodanud.

Mart900: ega ma muidu ei räägiks, kui poleks kuulnud asjast. Ja see ei pruugi tingimata olla teie poolt produtseeritud maja. Aga ilmselt mängib rolli siin minu loll kinnisidee, et maja peab olema kivist 
Tegelikult need kokku vajuvad katused ei old mõeldud ainult moodulmajade puhul... tegelt oli see suunatud üldisele tänapäeva ehituskvaliteedile ja projekteerimisoskustele. A see selleks. See läheb teemast välja.
Ei kommentaari keegi mu postitust palun, muidu saan jälle foorumijumalatelt noomida teemavälise läbu organiseerimises.

Tegelikult need kokku vajuvad katused ei old mõeldud ainult moodulmajade puhul... tegelt oli see suunatud üldisele tänapäeva ehituskvaliteedile ja projekteerimisoskustele. A see selleks. See läheb teemast välja.
Ei kommentaari keegi mu postitust palun, muidu saan jälle foorumijumalatelt noomida teemavälise läbu organiseerimises.
Algselt postitas: miku
Mart900: ega ma muidu ei räägiks, kui poleks kuulnud asjast. Ja see ei pruugi tingimata olla teie poolt produtseeritud maja. Aga ilmselt mängib rolli siin minu loll kinnisidee, et maja peab olema kivist
Tõesti ei taha läbustada aga ....... Tuleks hea meelega kivi maja vaatama.

Väike update teemale. Olin vahepeal peaaegu ostmas vana restaureerimist vajavat talumaja, kuid viimasel hetkel siiski loobusin. Krundi sain tolle hetke kohta väga hea hinnaga Kiisale.
Traditsioonilise majastiili austajana jäin erinevate pakkumiste vahel pidama Kastelli pakutavale puitkarkass-majale, mille tüübinimetus on Raatiherra 123
Maja kataloogimaksumus oli minu mäletamist mööda vist ca 535 000 krooni, millele lisanduvad transpordi- ja püstituskulud, kokku lisaks ca 163 000. Oma projektile tegin teatud muudatused, nimelt lasin maja pikendada ning tõstsin täielikult ümber sisekujunduse. Pikendamine oli tasuline, sisemuutused ei maksa midagi. Tegu on selles mõttes legomajaga, et väljast on samad mudelild ühesugused, kuid sees võid teha, mis tahad, arvestada tuleb ainult 90 cm fermivahega. Ülalmainitud summa eest tuuakse kohale ilmastikukindel pakett, s.t tuuakse kohale materjal, pannakse kokku karkass ja fermid. Paigaldadakse välimine tuuletõkkekipslaat, paigaldatakse katusekile ning paigaldadakse kogu soojustus (ka vahelagi ja katus) koos aurutõkkekilega. Katusekile kinnitatakse liistudega, materjalina antakse kaasa 1 korruse vaheseina karkassi materjal ning katuseroovitus.
Eestis on minule teadaolevalt 5 Raatiherra123 maja ning neid kõiki olen ka vaatamas käinud ja omanikega suhelnud. Üks põhilisi, mida kiidetakse on suurepärane soojapidavus. Sellest tulenevalt aga vajalik ka korralik ventilatsioon, mida ma nii või teisiti teha plaanisin. Hästi pikalt mõtlesin ka selle üle, millist küttesüsteemi kasutada ning pidama jäin lõpuks siiski maakütte peale (palun siinkohal mitte tekitada vaidlust teemal, kui hea või halb on üks või teine küttesüsteem).
Üks postituse põhjuseid on aga teatav esile kerkinud probleem.
Nimelt ei ole kusagilt võtta ehitusmehi vundamendi valmistamiseks. Sellest tulenevalt küsin, et kas foorumlaste seas või tutvusringkonnas on vastava ala inimesi, kes saaksid ja tahaksid (sobiva hinnapakkumise korral) Oktoobri lõpus vundementi tegema hakata. Augu maasse kaevamise organiseerin ise, vundamendi tegemine näeks välja enam-vähem selliselt:
Valada alusvöö, laduda vastava kõrguseni Fibo plokid ning peale ca 7-10 cm paksune betoonvöö. Eelnevalt tuleks vedada kõik kommunikatsioonid (vesi, kanalisatsioon, elekter jne).
Hästi oluline on töö täpsus, peale betooni lihvimist ei tohi piki- ja külgsuunas kõikumisi olla üle-alla 5 cm, sest vastasel korral ei hakka Kastelli midagi püstitama (kuna ei saa garantiid anda). Seega on vaja teadmistega mehi, kes ka laserit kasutada oskavad (laser vajadusel endal olemas).
EDIT: Kastelli koduleht ei lase otse linkida, tuleks valida vasakult Talot siis Raatiherra ja paremalt kõige ülemine Raatiherra123
Traditsioonilise majastiili austajana jäin erinevate pakkumiste vahel pidama Kastelli pakutavale puitkarkass-majale, mille tüübinimetus on Raatiherra 123
Maja kataloogimaksumus oli minu mäletamist mööda vist ca 535 000 krooni, millele lisanduvad transpordi- ja püstituskulud, kokku lisaks ca 163 000. Oma projektile tegin teatud muudatused, nimelt lasin maja pikendada ning tõstsin täielikult ümber sisekujunduse. Pikendamine oli tasuline, sisemuutused ei maksa midagi. Tegu on selles mõttes legomajaga, et väljast on samad mudelild ühesugused, kuid sees võid teha, mis tahad, arvestada tuleb ainult 90 cm fermivahega. Ülalmainitud summa eest tuuakse kohale ilmastikukindel pakett, s.t tuuakse kohale materjal, pannakse kokku karkass ja fermid. Paigaldadakse välimine tuuletõkkekipslaat, paigaldatakse katusekile ning paigaldadakse kogu soojustus (ka vahelagi ja katus) koos aurutõkkekilega. Katusekile kinnitatakse liistudega, materjalina antakse kaasa 1 korruse vaheseina karkassi materjal ning katuseroovitus.
Eestis on minule teadaolevalt 5 Raatiherra123 maja ning neid kõiki olen ka vaatamas käinud ja omanikega suhelnud. Üks põhilisi, mida kiidetakse on suurepärane soojapidavus. Sellest tulenevalt aga vajalik ka korralik ventilatsioon, mida ma nii või teisiti teha plaanisin. Hästi pikalt mõtlesin ka selle üle, millist küttesüsteemi kasutada ning pidama jäin lõpuks siiski maakütte peale (palun siinkohal mitte tekitada vaidlust teemal, kui hea või halb on üks või teine küttesüsteem).
Üks postituse põhjuseid on aga teatav esile kerkinud probleem.
Nimelt ei ole kusagilt võtta ehitusmehi vundamendi valmistamiseks. Sellest tulenevalt küsin, et kas foorumlaste seas või tutvusringkonnas on vastava ala inimesi, kes saaksid ja tahaksid (sobiva hinnapakkumise korral) Oktoobri lõpus vundementi tegema hakata. Augu maasse kaevamise organiseerin ise, vundamendi tegemine näeks välja enam-vähem selliselt:
Valada alusvöö, laduda vastava kõrguseni Fibo plokid ning peale ca 7-10 cm paksune betoonvöö. Eelnevalt tuleks vedada kõik kommunikatsioonid (vesi, kanalisatsioon, elekter jne).
Hästi oluline on töö täpsus, peale betooni lihvimist ei tohi piki- ja külgsuunas kõikumisi olla üle-alla 5 cm, sest vastasel korral ei hakka Kastelli midagi püstitama (kuna ei saa garantiid anda). Seega on vaja teadmistega mehi, kes ka laserit kasutada oskavad (laser vajadusel endal olemas).
EDIT: Kastelli koduleht ei lase otse linkida, tuleks valida vasakult Talot siis Raatiherra ja paremalt kõige ülemine Raatiherra123
Aga kes oskaks soovitada, anda vihjet klassikalise pöördavatava garaaziukse valmistajale. Tootja asukoht võiks olla Tallinn, Harjumaa, aga ka mujal Eestis (selliste uste pakkujaid on vist väga kasinalt). Ideaalis näeksin kahest ukselehest koosnevat, külgedele avanevat, nurk(karp)rauast kokku keevitatud, mustast metallist ukselehe paksusega a 3 mm, korraliku lukustuse ja tugevate hingedega ust. Lehtmetall oleks ukse sisemisel poolele, nii, et saaks väljast katta voodrilauaga. Uksehinged ei tohi kinnituda mitte seina külge(sisse) vaid oleks siis selle karkassi nö. välimise raami küljes.
Lühidalt: uks peaks olema selline nagu meie isade omaaegsetel garaazidel. Lihtne, töö- ja lollikindel, vastupidav ajale.
Selliseid firmasid kes teeksid peab vist tikutulega otsima.
Tänud ette asjalike vihjete eest !
Lühidalt: uks peaks olema selline nagu meie isade omaaegsetel garaazidel. Lihtne, töö- ja lollikindel, vastupidav ajale.
Selliseid firmasid kes teeksid peab vist tikutulega otsima.
Tänud ette asjalike vihjete eest !
Teeks sellele pidevalt esile tõstetud teemale illustreeritud punkti ja valaks ühtlasi õli tulle teemal "on Saabiga seotud või mitte."
Mõtlesin, et panen üles mõned pildid selle kohta, mida Kastelli elementmaja ostja lõpuks oma raha eest saab. Praeguseks mul küll katus peal ja käivad sisetööd, kuid ajalooalbumi jaoks sai igasugu pilte mehiselt tehtud.
Maja ise toodi kohale rekkaga. Püstitaja tellis ühe upitaja, millega kõik maha tõsteti. Rekkaga toodi kohale kogu maja puitmaterjal (teise korruse fermid, karkassimaterjal, alusvöö, roovitus jpm), välisseinas olev tuuletõkke kipsplaat ning aurutõkke - ja katusekile. Soojustus ja aknad-uksed tuuakse kohale hiljem:
Lisatud failid
Mõtlesin, et panen üles mõned pildid selle kohta, mida Kastelli elementmaja ostja lõpuks oma raha eest saab. Praeguseks mul küll katus peal ja käivad sisetööd, kuid ajalooalbumi jaoks sai igasugu pilte mehiselt tehtud.
Maja ise toodi kohale rekkaga. Püstitaja tellis ühe upitaja, millega kõik maha tõsteti. Rekkaga toodi kohale kogu maja puitmaterjal (teise korruse fermid, karkassimaterjal, alusvöö, roovitus jpm), välisseinas olev tuuletõkke kipsplaat ning aurutõkke - ja katusekile. Soojustus ja aknad-uksed tuuakse kohale hiljem:
Lisatud failid
Kolmandal päeval oli järjekord fermide käes. Tõstmiseks vajaliku kraana tellis püstitaja ise. Tegelikult oli jube mugav see, et ise ei pea millegi pärast muretsema. Püstitaja on Kastelli poolt hangitud, järelvalve Kastelli poolt ning garantii kah olemas.
Lisatud failid
Lisatud failid
Lõpptulemuseks on väljast ilmastikukindel pakett, kus katusele on distantsliistuga kinnitatud katusekile, maja on tuuletõkkeplaadiga kinniseks löödud, uksed ja aknad on ees. Ustel on lukukorpused sees, endal tuleb lukud ja lingid juurde osta. Akende kremoonid on kaasas.
Lisatud failid
Lisatud failid
Seest pannakse ära 15 cm soojustust ja aurutõkkekile. Lisaks lüüakse ära esimese korruse roovitus, mille vahele tuleb hiljem endal soojustus panna. See jäetakse selleks, et saaks kommunikatsioone vedada. Samuti pannakse ära vahelae soojustus, muu tuleb II korrusel endal teha (katuse tuuletõke+katuse ja seinte soojustus ja tuuletõkkekile. Soojustusmaterjal ja tuuletõkkeplaat on Kastelli poolt.
Lisatud failid
Lisatud failid