Istusin siin täna pisut, limpsisin õlut ja marineerisin liha. Ja mõtlesin pisut (vahel juhtub ka minul). Kokkutulekul on õhtu pikk ja sinna ka pisut elevust vaja. Mõtlesin, et ühendaks kasuliku meeldivaga ja kutsuks kaaskodanike pisikesele grillivõistlusele.
Mõte liikus umbes nii:
Kes tahab osaleda, valmistab kodus ilusti liha ette ja võtab kaasa. Et ei tekiks väga suurt segadust erinevate lihatükkide vahel, panen ette teha näiteks kaelakarbonaadi või ribi. No kilone laks ei tohiks kedagi jalust maha võtta? (Tallinna keskturu hinna järgi vastavalt 65 ja 45 eeku kilo).
Kohaletulnud võistleja toimetab oma portsu vaikselt korraldaja kätte, kes varustab selle numbriga. Nagu pimetestile kohane, teised numbri ja osaleja suhet ei tea. Žürii valime loosi teel ülejäänud kohaletulnute hulgas, vast 5-6 inimest (ja mitte osalejate kaaslased). Grillima paneme kellegi, kes tunnistab, et valdab grillimist, kuid ise osalejate hulka ei kuulu. Grillmeister küpsetab liha valmis ja žürii maitseb ja paneb punkte. Ülejääk küpsetatakse ka ära ja selle saab siis rahvas. Nagunii läheb ühiseks söömaks.
Auhinnaks võin ise välja panna näiteks kasti õlut. Kuna ise plaanin ka osaleda ja võib ka juhtuda, et võidan, siis jagan vabatahtlikult seda kasti ülejäänud osalejatega.
Kui nüüd keegi arvab, et kõlbaks osaleda küll, siis võib ju märku anda. Konkurentsi teadmine lisab põnevust.
Lisaväljakutse kokkutulekule tulijatele
Küberi kurikuulus mulla marinaadis liha, jammi 
Šaslõkk jääb siis mängust välja? Eestlastel šaslõki valmistamise kogemust vast rohkem kui liha marineerimist, kuigi nüüd pakutakse päris laia valikut grillkastmeid.
Kas autentsust ka kontrollitakse? Et liha peab olema täielikult enda ette valmistatud, ei tohi osta valmis marineeritud liha, ei tohi kasutada poes müüdavaid marinaade? Et lihtsalt täpsustada.
terv, teager

Šaslõkk jääb siis mängust välja? Eestlastel šaslõki valmistamise kogemust vast rohkem kui liha marineerimist, kuigi nüüd pakutakse päris laia valikut grillkastmeid.
Kas autentsust ka kontrollitakse? Et liha peab olema täielikult enda ette valmistatud, ei tohi osta valmis marineeritud liha, ei tohi kasutada poes müüdavaid marinaade? Et lihtsalt täpsustada.
terv, teager
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Ärge seletage, te saite ainult vorstikesi, mis peale "marineerimist" puhtaks pesti isegi..Algselt postitas: IFFAlgselt postitas: teager
Küberi kurikuulus mulla marinaadis liha, jammi
terv, teager
Huvitav jah, et mul ka just too sama marinaad ning küpsetus võtted meelde tulid esimesena![]()

Aga, loodame inimeste aususele, valmis liha poest ei osta, aga kõike poest saadaolevat võib kasutada marineerimisel. Ma olen isegi teinud liha nii, et põhjana võtan mõne püha mariia vedeliku ja siis tembin seda ühe ja teise asjaga. Ise siga tapma ei pea ja milles leotate seda, ise teate.
Mis šašlõkki puutub, siis tegelikult pole erilist vahet, kas teha tükkieks lõigatud liha või viilutatut. nagunii kallad selle hea ja paremaga üle ja kas sa nüüd kinnitad hunniku tikuga üksteise külge või viskad restile... ena mul asja. Mulle omale tundub, et suurt tükki on lihtsalt mugavam teha. Vähem mäkerdamist varraste jms-ga.
muide tegelikult oleks ka see päris huvitav kui sekka oleks poetatud paar rammusat poe viilu, pea asi et pärast üles tunnistataks, huvitav võrdlus moment oleks. ma arvan et olen samuti huvitatud kui suuudan välja mõelda kuidas ma seda eesti ühest otsast teise tassin(mul kodust tartu juba 3h sõitu)
- Cyber
- Kontakt:
Seda ei tasu peljata. Selle lihaga ei juhtu selle poole päeva jooksul mitte midagi, marineerub isegi paremini kui külmas (vist oli kuni 2 korda kiiremini). Kui sa õhtul valmis teed asja ja külmikus hoiad ja siis selle hommikul kas külmakastis või kasvõi kasukasse mähituna kaasa võtad, siis ei juhtu sellega mitte midagi õhtuks.Algselt postitas: Mart900
ma arvan et olen samuti huvitatud kui suuudan välja mõelda kuidas ma seda eesti ühest otsast teise tassin(mul kodust tartu juba 3h sõitu)
Algselt postitas: aljoga
ma võin väga pikantses marinaadis settinud heeringat grillida![]()
Kas seekord saab fileed?

Ma kardan, et see grill tuleb pärast seda operatsiooni maha matta, et ümberkaudsed normaalselt elada saaks.
terv, teager
Minul liha käima tõmmatud ja valmis konkurenti pakkuma!!
Puidust toodete valmistamine eritellimisel: http://www.isoptera.ee/
Võin laup.mõne jala kulgeva saabisti kaasa haarata tallinnast.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
mis antud lisaväljakutsest sai? enda kaasaplaanitud tükid tegin kodus ära, kenad selja tükid asetasin 36h ohtrasse riivitud sibulasse, ühtegi teist maitset ei lisanud(isegi soola mitte) ja oi kurask kuidas kiskus keelt alla. tegi tuju natukenegi paremaks, ajasime kaasaga oma kaks saabi kõrvuti, vedasime teki nende ette maha ja grillisime ja lesotasime terve pühapäeva pärast-lõuna, ise irvitasime, et kas veame telgi kah lahti või ööbime autos
.

- Cyber
- Kontakt:
Tarmiit ja Rbl jagasid esikohaõllekasti, mina sain kolmandana lihahaamri..
Ise arvan, et päris hästi tuli välja. Enam-vähem nagu tahtsin. Aga ilmselt siis ei ühtinud minu maitse zhürii omaga..
Aga noh, ise käisin zhüriid värbamas, kedagi süüdistada pole..

-
- Jaan Tatikas
- Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero
Jäin vist tol hetkel kuskile jälle keelt pidi kinni. Oli Su liha ikka parajalt maamullas paneeritud, nagu parimatel päevadel?Algselt postitas: Cyber
Ise arvan, et päris hästi tuli välja. Enam-vähem nagu tahtsin.