Lisaväljakutse kokkutulekule tulijatele

Ühised tegemised
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14416
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#1

Istusin siin täna pisut, limpsisin õlut ja marineerisin liha. Ja mõtlesin pisut (vahel juhtub ka minul). Kokkutulekul on õhtu pikk ja sinna ka pisut elevust vaja. Mõtlesin, et ühendaks kasuliku meeldivaga ja kutsuks kaaskodanike pisikesele grillivõistlusele.

Mõte liikus umbes nii:

Kes tahab osaleda, valmistab kodus ilusti liha ette ja võtab kaasa. Et ei tekiks väga suurt segadust erinevate lihatükkide vahel, panen ette teha näiteks kaelakarbonaadi või ribi. No kilone laks ei tohiks kedagi jalust maha võtta? (Tallinna keskturu hinna järgi vastavalt 65 ja 45 eeku kilo).

Kohaletulnud võistleja toimetab oma portsu vaikselt korraldaja kätte, kes varustab selle numbriga. Nagu pimetestile kohane, teised numbri ja osaleja suhet ei tea. Žürii valime loosi teel ülejäänud kohaletulnute hulgas, vast 5-6 inimest (ja mitte osalejate kaaslased). Grillima paneme kellegi, kes tunnistab, et valdab grillimist, kuid ise osalejate hulka ei kuulu. Grillmeister küpsetab liha valmis ja žürii maitseb ja paneb punkte. Ülejääk küpsetatakse ka ära ja selle saab siis rahvas. Nagunii läheb ühiseks söömaks.

Auhinnaks võin ise välja panna näiteks kasti õlut. Kuna ise plaanin ka osaleda ja võib ka juhtuda, et võidan, siis jagan vabatahtlikult seda kasti ülejäänud osalejatega.

Kui nüüd keegi arvab, et kõlbaks osaleda küll, siis võib ju märku anda. Konkurentsi teadmine lisab põnevust.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
avelito
Postitusi: 700
Liitunud: N Juul 21, 2005 20:32
Asukoht:
Auto:

#2

Avelito ja Saabubeib on nõus, aga kuna me tuleme neljakesi, siis peab ka 2 kilo liha kaasa võtma vist.... :P
teager
Postitusi: 5749
Liitunud: R Veebr 18, 2005 22:52
Asukoht:
Auto:

#3

Küberi kurikuulus mulla marinaadis liha, jammi :P

Šaslõkk jääb siis mängust välja? Eestlastel šaslõki valmistamise kogemust vast rohkem kui liha marineerimist, kuigi nüüd pakutakse päris laia valikut grillkastmeid.

Kas autentsust ka kontrollitakse? Et liha peab olema täielikult enda ette valmistatud, ei tohi osta valmis marineeritud liha, ei tohi kasutada poes müüdavaid marinaade? Et lihtsalt täpsustada.

terv, teager
IFF
Saabiklubi liige
Postitusi: 2237
Liitunud: K Mai 11, 2005 21:40
Asukoht:
Auto:

#4

Algselt postitas: teager
Küberi kurikuulus mulla marinaadis liha, jammi :P
terv, teager

Huvitav jah, et mul ka just too sama marinaad ning küpsetus võtted meelde tulid esimesena :P
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14416
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#5

Algselt postitas: IFF
Algselt postitas: teager
Küberi kurikuulus mulla marinaadis liha, jammi :P
terv, teager

Huvitav jah, et mul ka just too sama marinaad ning küpsetus võtted meelde tulid esimesena :P
Ärge seletage, te saite ainult vorstikesi, mis peale "marineerimist" puhtaks pesti isegi..:P

Aga, loodame inimeste aususele, valmis liha poest ei osta, aga kõike poest saadaolevat võib kasutada marineerimisel. Ma olen isegi teinud liha nii, et põhjana võtan mõne püha mariia vedeliku ja siis tembin seda ühe ja teise asjaga. Ise siga tapma ei pea ja milles leotate seda, ise teate.

Mis šašlõkki puutub, siis tegelikult pole erilist vahet, kas teha tükkieks lõigatud liha või viilutatut. nagunii kallad selle hea ja paremaga üle ja kas sa nüüd kinnitad hunniku tikuga üksteise külge või viskad restile... ena mul asja. Mulle omale tundub, et suurt tükki on lihtsalt mugavam teha. Vähem mäkerdamist varraste jms-ga.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Mart900
Postitusi: 671
Liitunud: R Nov 18, 2005 14:17
Asukoht:
Auto:

#6

muide tegelikult oleks ka see päris huvitav kui sekka oleks poetatud paar rammusat poe viilu, pea asi et pärast üles tunnistataks, huvitav võrdlus moment oleks. ma arvan et olen samuti huvitatud kui suuudan välja mõelda kuidas ma seda eesti ühest otsast teise tassin(mul kodust tartu juba 3h sõitu)
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14416
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#7

Algselt postitas: Mart900
ma arvan et olen samuti huvitatud kui suuudan välja mõelda kuidas ma seda eesti ühest otsast teise tassin(mul kodust tartu juba 3h sõitu)
Seda ei tasu peljata. Selle lihaga ei juhtu selle poole päeva jooksul mitte midagi, marineerub isegi paremini kui külmas (vist oli kuni 2 korda kiiremini). Kui sa õhtul valmis teed asja ja külmikus hoiad ja siis selle hommikul kas külmakastis või kasvõi kasukasse mähituna kaasa võtad, siis ei juhtu sellega mitte midagi õhtuks.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Mart900
Postitusi: 671
Liitunud: R Nov 18, 2005 14:17
Asukoht:
Auto:

#8

siis tõmban õhtul kodus vibule nööri peale ja viskan taga istmele, vähem kui 2 nädalat countdown
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14416
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#9

Et siis mina, Mart900, Avelito.... Teager ka??? Pakkuge veel, pakkuge veel ..
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
rbl
Postitusi: 105
Liitunud: R Apr 14, 2006 15:55
Asukoht:
Auto:

#10

Ei tahaks reegleid muuta kuid kas võtaks veel lisaks seljafilee marineerimis võimaluse(üks isklikest eelistustest ;) ) .
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14416
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#11

eee... a miks ka mitte..:) ma pakkusin need omapoolsed selle järgi, et olen neid ise teinud. Ja mõte liikus rohkem selles suunas, et ei peaks hindama siga vs. kana.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
rbl
Postitusi: 105
Liitunud: R Apr 14, 2006 15:55
Asukoht:
Auto:

#12

Võtan seda siis kui selget jah vastust... :)
teager
Postitusi: 5749
Liitunud: R Veebr 18, 2005 22:52
Asukoht:
Auto:

#13

Algselt postitas: Cyber
Et siis mina, Mart900, Avelito.... Teager ka???

Esialgu siiski oleks nõus žüriis osalema või siis järelsöödikuna.

Grillimis/marineerimisoskused rooste lännu

terv, teager
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14416
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#14

OK, 4 osalejat siis praegu. Veel mõni ehk? sedasi ei saa zhürii veel kõhtu täis..:P
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
aljoga
klassiker
Postitusi: 962
Liitunud: N Veebr 26, 2004 17:08
Asukoht: Tartu
Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB

#15

ma võin väga pikantses marinaadis settinud heeringat grillida ;)
teager
Postitusi: 5749
Liitunud: R Veebr 18, 2005 22:52
Asukoht:
Auto:

#16

Algselt postitas: aljoga
ma võin väga pikantses marinaadis settinud heeringat grillida ;)

Kas seekord saab fileed? :P

Ma kardan, et see grill tuleb pärast seda operatsiooni maha matta, et ümberkaudsed normaalselt elada saaks.

terv, teager
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14416
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#17

Upitaks äkki seda teemat ka igaks juhuks, äkki tuleb mõni osaleja juurde. Mart900 kukkus osalejate hulgast ju ära..:(
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
S9K
Leidur Leo
Postitusi: 4304
Liitunud: L Nov 12, 2005 23:54
Asukoht: Viljandi
Auto: Maserati Quattroporte

#18

Seda fileed sööge ikka ennem kui grilli materjali kallale asute, muidu võib juhtuda nii, et kõhud jäävadki tühjaks;)
tarmiit
Saabiklubi liige
Postitusi: 394
Liitunud: K Juul 28, 2004 23:45
Asukoht:
Auto:

#19

Minul liha käima tõmmatud ja valmis konkurenti pakkuma!!
Puidust toodete valmistamine eritellimisel: http://www.isoptera.ee/
Trionic
Saabiguru
Postitusi: 7139
Liitunud: N Veebr 26, 2004 20:37
Asukoht:
Auto:

#20

Võin laup.mõne jala kulgeva saabisti kaasa haarata tallinnast.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14416
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#21

Algselt postitas: aljoga
ma võin väga pikantses marinaadis settinud heeringat grillida ;)
Tühja sa tast grillid, selle sööme niisama grilli kõrval ära. Peaasi, et sul ka sinna kõrvale käiv (õige) naps kaasas oleks.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
avelito
Postitusi: 700
Liitunud: N Juul 21, 2005 20:32
Asukoht:
Auto:

#22

Mis sellest grillivõistlusest saanud on üldse, palju osalejaid on ???

Zürii ei tohiks 24 h enne seda midagi süüa ka, muidu võib maitse tajumine puudulik olla:P
Mart900
Postitusi: 671
Liitunud: R Nov 18, 2005 14:17
Asukoht:
Auto:

#23

mis antud lisaväljakutsest sai? enda kaasaplaanitud tükid tegin kodus ära, kenad selja tükid asetasin 36h ohtrasse riivitud sibulasse, ühtegi teist maitset ei lisanud(isegi soola mitte) ja oi kurask kuidas kiskus keelt alla. tegi tuju natukenegi paremaks, ajasime kaasaga oma kaks saabi kõrvuti, vedasime teki nende ette maha ja grillisime ja lesotasime terve pühapäeva pärast-lõuna, ise irvitasime, et kas veame telgi kah lahti või ööbime autos :D .
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14416
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#24

Tarmiit ja Rbl jagasid esikohaõllekasti, mina sain kolmandana lihahaamri..:P Ise arvan, et päris hästi tuli välja. Enam-vähem nagu tahtsin. Aga ilmselt siis ei ühtinud minu maitse zhürii omaga..:) Aga noh, ise käisin zhüriid värbamas, kedagi süüdistada pole..:P
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
qdwin
Jaan Tatikas
Postitusi: 2342
Liitunud: T Sept 28, 2004 19:42
Asukoht: Tallinn ja Elva
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

#25

Algselt postitas: Cyber
Ise arvan, et päris hästi tuli välja. Enam-vähem nagu tahtsin.
Jäin vist tol hetkel kuskile jälle keelt pidi kinni. Oli Su liha ikka parajalt maamullas paneeritud, nagu parimatel päevadel? :poke:
Vasta