See on siis minu esimene Saab. Saab 9-3 sai valitud sellepärast, kuna mul eelmine auto oli 1993 Opel Vectra A diisel. Nimelt roolisüsteem, sillad ja põhjaalune olid minu jaoks juba tuttavad ning nende osad ka väga sõbralike hindadega. Plussiks on ka vanemat tüüpi B204E mootor, nagu ma nüüd hiljem aru sain.
Auto ise on Rootsist toodud aastal 2015. Seal on viimaseks kirjapandud läbisõiduks 260000 km. Ostes oli ees 299 tuhat. Nüüdseks olen autoga sõitnud ca 3 nädalat.
Põnev riistapuu kuid huvitavat ja vastakat tuuningut saanud. Minu arusaamist mööda on autole külge poogitud Aero paketi stanged ja mingi käredam väljalaskesüsteem(summutiots on küll väja jäme ja kurja väljanägemisega). Lisaks on tulede lüliti asemele paigaldatud turborõhu näidik - prioriteedid on eelmistel omanikel paigas olnud

Puudustest: Roostet on autole siia-sinna siginenud. Koopaääred ja siit-sealt mujaltki kobrutab. Läbiv rooste on pagasiruumis rattakoobaste taga. Samuti ei tööta korralikult pagasiluugi lukustus. Originaalraadio jaamade mälu ei toimi(pidavat tüüpprobleem olema). Konditsioneer on tühi. Termostaat ei sulgu korralikult(auto ei suuda töötemp. hoida). Ja nipet-näpet veel.