uus saabi omanik.

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
toomas

mina olen nüüd ka paar kuud olnud uue auto omanik ja ostsin endale tartus saab 9-3, ja tekkiski uudishimu sellest saabi fenomenist et miks teised ei osta kellel pole olnud ja miks neil kel on olnud saab ostavad selle ikka ja jälle uuesti.mitte kuidagi ei taha marki vahetada.minu ostusoov tekkis ka puhtalt sellest et neli aastat tagasi sain sõita tagaistmel ühega,aga siis oli täiesti suva nagu iga teine autogi.aga kui nüüd ostmiseks läks oli korraga saab peas ja ära ei läinudki.
napoleon
Auto:

Eks üks põhjus on kindlasti see, et inimesed, kes SAABi ainult kaugelt näinud on, levitavad usinalt linnalegende, et juppe pole saada, need on kallid jne.
Keskmine eestlane seab auto ostmisel enamasti kriteeriumiks, et peab saama võimalikult odavalt punktist A punkti B ja siis pole SAAB tõesti kõige õigem valik.
Eks ta ole vist nii nagu kõige muuga, et kui pole paremat proovinud, siis pead seda mõttetuks kulutuseks ja kui korra proovid, siis enam kehvema peale tagasi minna ei taha;)
SeekordJaak
Saabiklubi liige

Midagi Saabis on, mis tõmbab. Minu kogemus on Corolla, Baleno, Citroen XM, Saab 96 ja 900NG. Corolla ja Baleno olid truud vähenõudlikud tegelased, aga paraku ei tekitanud mingit tunnet. Neist loobumine piirdus kaabukergitamisega ja läinud nad olidki.
Vanast Saab 96 lahkumine tekitas teadmise, et esimesel võimalusel tuleb samasugune uuesti soetada. Nii saigi tehtud ja mingit soovi teda maha müüa pole. 900 ost oli juba kindla teadmisega, et see on õige mark ja nende kahe aasta jooksul pole pidanud kahetsema. Mahukas, mugav, mõnusa tunnetusega jne. Hiljuti just mõtlesin, et selle 10 aasta jooksul, mis sarnase kerekujuga 900 9-3 toodeti, tekkis ja kadus 4 Corolla põlvkonda, aga Saab näeb tänagi veel üsna nooruslik välja. Sama aastakäigu Corolla kohta seda ütelda ei saa.

Hoopis teine asi on Citroen XM. Lagunes mis jube, aga meeldis sellegipoolest 100%. Kui rahapuu aias kasvaks, muretseks koheselt uuesti selle suurima Citroeni. Ajaloos teist nii mugavat (paraku ka tujukat) autot tehtud vist pole.

Ise ootaksin Saabilt saabilikku väikest linnaautot, aga seda vist ei tulegi...
Kasutaja avatar
aRtic

esimene oli Saab 99' , sealt algas Saabi huvi 16 aastaselt:), esimene tunne mis oli,meeldetuletas lennukit miskipärast :drive: , ning peale seda ostsin vanemat tüüpi 9000, ning siis järgmise kerega 9000 :beer:
Saingi

Meie pere esimene auto oli 96 L .Eesti kroon oli soetamise hetkel käibel olnud vist 2 kuud.Sellega läbisime u.100 000 km,kuni ta päris ära lagunes.Siis sai aastake sõidetud BMW-ga,kuni bensiini hind tõusis juba üle 3-e krooni.See jäigi viimaseks bensiini mootoriga autoks.Algas diisliajastu:
VOLVO 760 TD
VOLVO 760 TiC
VOLVO 940 TiC
Ja möödunud aastal jõudis aeg uuesti SAAB-i kätte (teiseks autoks peresse)ja miks ?
Mu abikaasa on 1.55m pikk ja SAAB 9-3 oli ainuke vastuvõetava välimuse ja sõiduomadustega auto,mida oli võimalik talle parajaks reguleerida.
Hetkel toetab SAAB-i siis VOLVO V-70 TDi.
Saingi

Tegelikult tahtsin küll kirjutada teema "uus saabi omanik"alla aga ju ma mõtlesin samal ajal midagi muud .Kellel väge,võib sinna tõsta eelmise mõtteavalduse.
Emmerich

Algselt postitas: Saingi
Mu abikaasa on 1.55m pikk ja SAAB 9-3 oli ainuke vastuvõetava välimuse ja sõiduomadustega auto,mida oli võimalik talle parajaks reguleerida.

Ma olen hommikuti 2,0m & õhtuti 1,98m ja meie 900NG juhiiste ei ole sugugi tagumises asendis nii, et SAAB tundub üsna "inimsõbralik" autu olevat :thumb:
¿_ __ ' ' )
( . ( . ) /|/|
LC___ @
¿___, ) (
suur

Põrutan OT
Algselt postitas: Emmerich
Algselt postitas: Saingi

Ma olen hommikuti 2,0m & õhtuti 1,98m ja meie 900NG juhiiste ei ole sugugi tagumises asendis nii, et SAAB tundub üsna "inimsõbralik" autu olevat :thumb:
Tonnisega on oluliselt kehvemad lood. Ma vaevalt üle 1,8m jajuhiiste juba taga lõpus. Põlved veel vastu armatuuri alumist serva ei käi, aga ma ei kujuta ette, mida mehed mõõdus 190+ cm teevad. Purustavad liiklusõnnetuses oma põlvi vastu armatuuri alumist serva?

To Saingi: Ma ei saanudki päris täpselt aru, kuhu sa selle teema teha tahtsid.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Algselt postitas: suur
To Saingi: Ma ei saanudki päris täpselt aru, kuhu sa selle teema teha tahtsid.
Sinna vist
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
pistyk
Auto: Honda Civic 2.2ctdi 103kw 2009.a.

üks väike küsimus.kas ma pean ark-i auto ümberkirjutamisele passi kaasa võtma või ajavad juhiload asja ära:cool: igaksjuhuks küsin,et üllatusi poleks..pass nimelt haapsalus
Parem varblane katusel,kui nuga neerus
teager

Algselt postitas: pistyk
üks väike küsimus.kas ma pean ark-i auto ümberkirjutamisele passi kaasa võtma või ajavad juhiload asja ära:cool: igaksjuhuks küsin,et üllatusi poleks..pass nimelt haapsalus

Arki kodulehelt
1) Sõiduki omanikuvahetuse vormistamisel uue ja vana omaniku vahetul juuresolekul ARK-s tuleb esitada järgmised dokumendid:

- ARK avaldus omanikuvahetuseks
- Sõiduki registreerimistunnistus
- Vormistajate isikut tõendavad dokumendid

- Teeliikluses osaleva sõiduki kehtiv liikluskindlustuspoliis

ning Riigiteataja
§ 2. Isikut tõendav dokument

(1) Isikut tõendav dokument (edaspidi dokument) on riigiasutuse poolt väljaantud dokument, kuhu on kantud kasutaja nimi ja sünniaeg või isikukood ning foto või näokujutis ja allkiri või allkirjakujutis, kui seadus või selle alusel kehtestatud õigusakt ei sätesta teisiti.

(2) Käesoleva seaduse alusel väljaantavad dokumendid on:
1) isikutunnistus;
2) Eesti kodaniku pass;
3) diplomaatiline pass;
4) meremehe teenistusraamat;
5) välismaalase pass;
6) ajutine reisidokument;
7) pagulase reisidokument;
8) meresõidutunnistus;
9) tagasipöördumistunnistus;
10) tagasipöördumise luba.

Kuna juhiluba siin nimekirjas pole, siis ilmselt pead võtma ette sõidu Haapsallu...või helistad ARK'i ja küsid järgi, ehk on neil seadusest leebemad tingimused...?

terv, teager
will

To Teager-sa ajad lõigud 1 ja 2 segamini. Esimeses lõigus selgelt öeldud, millistele tingimustele peab ARK-s esitatav dokument vastama ja need tunnused on juhiloal olemas.
ARK aktsepteerib juhiluba täiesti-nagu ka pangad jne.
teager

Selgeh, punkt 1 ja punkt 2 täiendavad teineteist, mitte ei välista.
Isiklikult pole juhiluba millekski muuks kui sõitmiseks tarvitanud :red:

terv, teager
pistyk
Auto: Honda Civic 2.2ctdi 103kw 2009.a.

ma siis ei hakka haapsallu täna minema
Parem varblane katusel,kui nuga neerus
Vasta