Turvapadja väljalülitamist ei oska kahjuks kommenteerida...
OT:
Algselt postitas: Gunn
Minu teada ei ole keelatud turvahälliga lapse paigutamine esiistmele, aga ta peab tingimata olema NÄOGA SÕIDUSUUNAS (endal ka see periood elus olnud, kui väänik hällis kõrval istus). Tänapäevased turvahällid on ju mõlematpidi paigaldatavad:wise:Vastupidisel juhul võivad tagajärjed olla kurvad.

:
Väga tahaks vastu vaielda.

: Ise olen küll kokku puutunud ainult seljaga sõidusuunas kinnitatavate turvahällidega. Kas tõesti leidub ka näoga sõidusuunas hälle?

Oled kindel, et ei ajanud segi turvahälli ja turvatooli? Viimaseid leidub ka mõlemat pidi kinnitatavaid ja nt Rootsis peavad kõik lapsed sõitma kuni 3-aastaseks saamiseni seljaga sõidusuunas turvalisuse kaalutlustel kuna väikelapse kael ei olevat piisavalt tugev, et avarii korral muidu lapse pead paigal hoida.

Kuidagi ei tahaks uskuda, et imikut soovitatakse näoga sõidusuunas vedada.
Iseasi muidugi, kas eesti kahesed-kolmesed on nõus istuma sõidu ajal seljaga. Võibolla tagab suurema turvalisuse hoopis juhi närvide säästmine
Mis puutub kõige turvalisemasse istekohta autos, siis on arvamusi mitmesuguseid, olen kuulnud et kõige turvalisem on juhi seljataga istuda, kuna ootamatuste korral keerab juht refleksidest tulenevalt teise auto külje ohu suunas. Taga keskel on väidetavalt ka kõige ebaturvalisem istekoht (lend läbi esiklaasi)

ja turvalist istekohta autos on lapsukesele võimalik valida ikkagi ainult seni kuni neid on sul 1
:wise: oman kogemusi kahe mitte just ülirahuliku alla 4-aastase reisikaaslasega