og 9-3 suur tuulemüra salongis

Autod, mille tootmisel GM-i käsi juba kõvasti mängus on.
kasparius
Overboost addict

Kui kiirus küündib 120 ja üle, hakkab tuult palju uste vahedest sisse tulema. Kas on vaja tihendidd vahetada(mis tunduvad täiesti ok korras) või on 9-3 tüüpviga? ng900-l tuli ka tuul sisse aga mitte nii palju... Ei osaka nagu asja kuidagi vaigistada, pigimatt va vilt siinkohal ei aita.
ANY Ideas?
Sent from my Monte Carlo using B236
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Tuul puhub ukse vahelt sisse??? uksed on ikka sirgelt ees ja fiksaatorid (krt mis nende pulkade maakeelne nimi võiks olla?) õiges kohas? Kui jah, siis on tihendidväsinud.
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Mul tekib ka müra kuid hoopis teistel kiirustel, ise olen arvanud, et ukse ehitus ongi selline. Samas annab see müra ka märku, et olukord hakkab ekstreemseks muutuma(minu puhul)
Kasutaja avatar
Jaanus
Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16

Tihendeid oled korralikult määrinud ja silikoonitanud?
kasparius
Overboost addict

just, et salongis mingit keerit pole, aga kuradi kõva tuulemüha on kui juba 140 ja edasi ;)
Juhiuks on natuke kõver, aga kõrvalistuja oma on korras ja sealt ikkagi tuleb ka tugevalt heli.:wtf:
Kasutaja avatar
Jaanus
Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16

Nii kiiresti ei tohi üldse sõita :nono: :P
Tan

Ei keerist, ei tuult, ei ülearust tuulevilinat. Ilmselt ikka midagi kõver seal. Või hoopis turbo vilistab ?
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige

Siis kui lõppkiirus saabub muutub müra ikka väga jõhkraks, peab vist Saabid kõrvuti ajama ja tihendi majandust võrdlema.
kasparius
Overboost addict

Algselt postitas: Tan
Ei keerist, ei tuult, ei ülearust tuulevilinat. Ilmselt ikka midagi kõver seal. Või hoopis turbo vilistab ?
Tänks mees.:P..muidugi turbo vilistab, aga mitte nii kõvasti.
Kes pakub võrdlust 9-3 kõrvuti ajada nagu rantto soovitas? T ahaks hirmasasti näha kuidas see tuulemüha ei tule 9-3-l maanteel salongi. Tallinna lähistel kedagi 9-3ga?
vulkanus
Auto: Saab 99 gle ja hunnik teiste markide esindajaid.

Ei ole see 9-3 ainuke saabide seas 9000 del on sama häda kohe imelik ,et seda puudust saabi tehas aastate jooksul ära ei likvideerinud
Ise olen üritanud küll reguleerida ja ma ei tea mis sada imet päris vaikseks ikka ei saa ainuke korralik lahend oleks aretada tuulesuunaja mis suunaks tuule tihendist mööda. Üritan enda tonnisele selle peale aretada eks siis näeb
csn

OT

Ettepanek: Otsige auto konsoolist VOLUME nupp üles ja keerake seda paremale. Vihin kaob ära.
kasparius
Overboost addict

minu autol kohe kindlasti ei kao volume nupu abiga see müra. see on tugevalt segav. Muide mõtlen, et kas tuulesuunaja ikka aitab?
Suunaja ajab õhuvooolu ju akende äärtest ära, aga kui tuul tuleb UKSEja KERE vahest. Kuidqas see suunaja võiks/peaks välja nägema mis tuule suunab uste vahest ära ja kus neid müüaksse?
vulkanus

kui ukse ja kere vahelt viliseb siis on lihtsam ise paigaldasin sinna samasuguse tihendi nagu esimese ja tagumise ukse vahele on pandud et tuul sisse ei pääseks igatahes see variant aitab
tonnisel ulub rohkem esi akna piilaris see palju hullem probleem

vot seda tahaks ma ise ka teada kus ja kas nihukesi suunajaid müüakse vähemalt teadaolevalt mitte saabile.

enamasti tuleb sellised mugavused ikka ise leiutada oma kogemusest lähtudes
epsum

Siin on asi ka vôrdlusmaterjalis - olgem ausad, OG9-3 on tuule- ja maanteemüra suhtes lärmakas auto, kui vôrrelda näiteks konkurentidega (3er bmw, C- mersu, 40 - seeria volvo). Umbes sama lärmakas kui A3/A4. Minu meelest (pole küll sinu autos istunud ega seda tuulemüra kuulnud), aga mis auto sul eelnevalt oli? Kui ülalviidatud kolmikust môni, siis sry, ei aita tihendite vahetamine ega muu keemia, kui ei, siis ilmselt uste reguleerimine/tihendite uuendamine avitab.
vulkanus

saab asja paremaks küll tuleb lihtsalt loominguliselt läheneda ja mõelda mis vigu on ehituses tehtud ,siis on võimalik ka midagi ära teha.
Müra saab igal juhul vaiksemaks kui väga häirib, kõik oleneb kui palju lammutada viitsid ja kogemusi on
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige

Minu eelmine masin(Ford Econoline 7,3D) ja praegust Saabi ei jõua võrrelda, kuid see tuule urin häirib pisut. Samas Saab ju katsetada näiteks maalri teibiga kus konkreetselt tuul vibrama hakkab. Teibid ühe ukse ääred üle nagu kiirendusvõistlustel.
kasparius
Overboost addict

Algselt postitas: epsum
Siin on asi ka vôrdlusmaterjalis - olgem ausad, OG9-3 on tuule- ja maanteemüra suhtes lärmakas auto, kui vôrrelda näiteks konkurentidega (3er bmw, C- mersu, 40 - seeria volvo). Umbes sama lärmakas kui A3/A4. Minu meelest (pole küll sinu autos istunud ega seda tuulemüra kuulnud), aga mis auto sul eelnevalt oli? Kui ülalviidatud kolmikust môni, siis sry, ei aita tihendite vahetamine ega muu keemia, kui ei, siis ilmselt uste reguleerimine/tihendite uuendamine avitab.
Ng900 oli
Seda teibivarianti mõtlesin isegi:eureka:
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Määrisin oma 9-5 tihendid teflon määrdega ära ning tuulekohin oligi kadunud. Isegi 200km/h oli müra summutus suhteliselt normaalne.
NG900 kohta jäi mul meelde nii palju et tihendid paistsid olema suhteliselt jäigad ning kulus paaalju määret:D
qdwin
Jaan Tatikas

Algselt postitas: jupats
Määrisin oma 9-5 tihendid teflon määrdega ära ning tuulekohin oligi kadunud. Isegi 200km/h oli müra summutus suhteliselt normaalne.
NG900 kohta jäi mul meelde nii palju et tihendid paistsid olema suhteliselt jäigad ning kulus paaalju määret:D
Mis teflonmääre see oli? Mille järgi ma ta ära tunnen poes? Aerosool või mingi plöga?
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

mõtekas on osta plöga. see püsib paremini peal ning ei määri nii palju kui aerosool. mul aerosool mille ostsin kadaka automaailmast. See asub kohe autovärvide juures. minu teada oli 2 firmat mis seda pakkusid.
Nastix

OT, üldistades jätab kuidagi kehva mulje see teema.
"On ikka jama, muidu hea auto aga näe 140 alates hakkab tuulemüha segama. Teine vastu, et määri möksiga kokku, mul isegi 200-ga sõites on normaalne."
Elaks me siis Saksamaal. Tean küll, et Saabiga võis vajadusel see kiirus väga kähku tõusta, kuid kas peab siis sellest valjusti...
Teema võib teha valju tuulemühina üle, ilma, et kiirustest rääkida. Loeme siin Saabnetis end ju ontlikeks liiklejateks.

(Tegelt ei taha kedagi konkreetselt kritiseerida, lihtsalt lõuna jäi söömata, kõht on tühi, kohvi otsas ja tuju läheb pahaks)
kasparius
Overboost addict

Algselt postitas: Nastix
OT, üldistades jätab kuidagi kehva mulje see teema.
"On ikka jama, muidu hea auto aga näe 140 alates hakkab tuulemüha segama. Teine vastu, et määri möksiga kokku, mul isegi 200-ga sõites on normaalne."
Elaks me siis Saksamaal. Tean küll, et Saabiga võis vajadusel see kiirus väga kähku tõusta, kuid kas peab siis sellest valjusti...
Teema võib teha valju tuulemühina üle, ilma, et kiirustest rääkida. Loeme siin Saabnetis end ju ontlikeks liiklejateks.

(Tegelt ei taha kedagi konkreetselt kritiseerida, lihtsalt lõuna jäi söömata, kõht on tühi, kohvi otsas ja tuju läheb pahaks)
Soovitage mulle mingit lahendust murele ja ma enam ei räägi kui kiiresti ma sõidan ;)
Tänud neile kes soovitavad midagi. See teflonmääre proovin ära, aga mis mark see plöga on "jupats"?
Kui päris aus olla siis tuleb see sound juba 120 peal salongi...niiet tavaline möödasõidu kiirus.:facts:
qdwin
Jaan Tatikas

Lähed poodi, ütled müüjaonule: palun mulle teflonmääret, aerosoolina ei taha. Ja onu lööb kulpi ja teeb mis kästud.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

väga nõme teema jah.
mingi 120 kihutaja - maantehull- vaja ikka selliseid meie teedele
proovi, äkki kaob kiirusel 170 ära.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
kasparius
Overboost addict

Algselt postitas: qdwin
Lähed poodi, ütled müüjaonule: palun mulle teflonmääret, aerosoolina ei taha. Ja onu lööb kulpi ja teeb mis kästud.
Kapitalismi rõõmud!

to Ivomets: Ei, hullemaks läheb :D
Vasta