Kuna keegi eriti ei taha SID-e raha eest remontida ja töö kvaliteedile garantiid ka ei anna siis otsustasin ise asja ette võtta.
Jagan oma kogemusi enda SID-i remontimisel, minul läks kõik õnneks ja asi särab nagu uus aga ma ei vastuta kui allpoolkirjeldatud tehnoloogia mõnel teisel juhul ei toimi või või siis toimib hoopis desktruktiivselt.
Alustuseks tegin kõik selle juhise järgi:
http://www.saab9-5.com/howto/sidrepair.htm
Õiget Torx8 võtit mul ei olnud, edukalt ja ettevaatlikult saab need kruvid lahti ka väikese kuuskant võtmega. SID laiali, katsetasin seal juhises soovitatud mehhaanilist surveavaldamist lindi ühendustele, et liim kinni pressida ja ühendused taastada, paraku see ei toiminud ja midagi paremaks ei muutunud.
Otsisin siis välja nõuka ajast pärit väikese võimsusega jootekolvi, selline trafoga ja vist 25W. Kasutades sedasama kuuskant võtit, millega SID-i lahti kruvisin, moodustasin võtmest ja jootekolvist miniatuurse triikraua ehk võti selili lindi ühenduste peale, jootekolvi ots võtme peale ja sujuvalt edasi-tagasi triikima.
Triikisin üle nii trükkplaadi kui ekraani ühendused. Tehnoloogia toimivuse lihtsat kvaliteedi kontrolli saab teostada, proovides trükkplaadi poolsest otsast ettevaatlikult lintjuhet servast lahti sikutada, enne triikimist tuli mul serv väga kergelt lahti, pärast oli kõvasti kinni.
Kogu selle tehnoloogia toimivus põhineb õige temperatuuri ja triikimise kiiruse kasutamises, et sulaks kinni liim ja sulama ei hakkaks lintjuhe, liiga madal temperatuur arvatavasti ei avalda soovitud mõju ja liiga kõrge temperatuuri kasutamise tagajärgi võib igaüks ise ette kujutada.
Kaua selliselt taastatud SID pilti ees hoiab ei oska veel öelda aga annan siin teada kui pildis mingid muutused toimuvad.
Edu SID-ide remontimisel

Rivo