krt.. kuidas see SAABidega seotud on?? - Moderaatorite kirumise teema

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
batman

Cyber kirjutas:
"krt.. kuidas see SAABidega seotud on??"

Kuidas moodulmajad on SAABidega seotud?
Kuidas Eesti otsib superstaari on SAABidega seotud?
jne jne..
Mõned võivad mõned ei või?

Teema kirjelduses seisab, et "Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle..."
Ma arvasin , et Saabiga sõidavad tolerantsed inimesed.
aednik

Jah, kõik on kõigega seotud :P
Welcome to SAAB Universum! Truth is Out There!
Või nagu ütleb hiina vanasõna: Ega muidu tüli teki kui tõde mõlemal poolel ole. :)
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Siin kirjutatakse ikka tavaliselt muust mölast ka. Ärge krt pange omadele näkku:nono:, kas teil midagi kukub küljest ära kui keegi räägib moodul majadest ve?
suur

Ma selgitan teile natuke olukorda - moderaatoritel ja administraatoritel on suuremad õigused kui tavakasutajatel. Suuremad õigused on antud selleks, et saabifoorumist ei saaks mingit delfi kommentaarinurka ehk siis et väärt info prügi vahele ära ei kaoks. Paraku on see juba mõningasel määral juhtunud mistõttu on ka foorumi moderaatorid asjale pisut kriitilisemalt lähenema hakanud.
Paar punkti reeglitest:
  • Selle foorumi teemaks on SAAB!
  • Meeskond jätab endale õiguse keelata, käskida, puua ja lasta. Asjasse mittepuutuv kustutatakse.

Ehk siis keelan, käsen, poon ja lasen isegi siis kui tundub ebaõiglane. Ja kogu selle halva juures tuleb ju moderaatoritel teemasi korrigeerida, linke parandada, pilte väiksemaks teha ja mida iganes veel.

Teema Lukku.
EDIT: Tegelikult jätan teema lahti. kiruge siis siin moderaatoreid kui soovite. Loeksin huviga :)
EDIT: eesti superstaaride teema sai ka sellepärast lukku pandud, et seos saabidega puudus
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Ma lisaks siia veel selle, et otsest reklaami ma siia ei taha. Spetsaalsed pakkumised SAABirahvale "Pakkumiste" all, palun väga. Loba alla bändiveebi pakkuma, tänan, ei.

Ma olen seda juba ka varem maininud, et kui foorumil on paarsada kasutajat ja mõni neist libastub foorumiteemast välja, ei juhtu suurt midagi. See ei paista välja. Kui foorumil on 1100 kasutajat, siis kipub ka rohkem inimesi teemast mööda rääkima ja see hakkab välja paistma. Seega muutuvad moded/adminid kasutajate hulga kasvades kindlasti rangemaks.
Mainitud Moodulmajade teema tekitamise ajal oli meil enam-vähem ainult pool praegusest kasutajaskonnast.

Ma saan aru, et on hirmus ahvatlus küsida suure lugejaskonnaga foorumist ennast huvitavaid küsimusi, on ju lootust, et väga erineva elualaga inimesed seda näevad. Aga siiski palun inimestel oma hallollust kasutada sihtotstarbeliselt. Meil on olemas teema selle kohta, kes kus töötab. Võib ju ka sealt otsida ja otse pöörduda inimese poole. Kui juba avaldatud on sellised andmed, siis ma ei usu, et abist keeldutakse.

Lisaks juba mainitud poomisele ja laskmisele olen ma nõus pisut läbi sõrmede vaatama sellise inimese puhul, kes on pikemalt foorumi liige olnud ja kelle puhul on näha panust "ühiskonnale". Uskuge mind, peale kolmeaastast foorumikasutamist ja kahe ja poole aastast adminnimist, on üsna selge, kes jahvatab niisama ja kelle ütlemistest on kasu ka teistele...;)
Ma tegin kunagi ühe pisikese veebilehe, kus on mölaööbikute top100 olemas, eeldus sinna pääsemiseks on vähemalt 50 postitust. Arvutatakse postitusi päevas. Väga hästi näitab mölapidamatust, eriti kui vaadata postituste üldarvu ja liitumiskuupäeva suhet..;) Kõik seesama info on olemas kõigi profiilis, lihtsalt ma tõin selle ühele lehele... Peaks veel panema sinna juurde "Kõige aktiivsem foorumis"..

EDIT: lisaks sellele läbi sõrmede vaatamisele. Kui on laia kõlapinda omav teema, mõni laialt levinud hobi (fotograafia näiteks), ei ole ka sellisele teemale vastu.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Eleri

Ma ei kiru kedagi, aga vaatasin top100 :red:
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
batman

Ma lisaks siia veel selle, et otsest reklaami ma siia ei taha. Spetsaalsed pakkumised SAABirahvale "Pakkumiste" all, palun väga

Siis võiks suunata posti vajalikku kohta/teemasse, mitte seda lukku panna ja öelda, et pole SAABidega seotud. :angry:

Kui kohalikud foorumi jumalad arvad, et see teema käib pakkumiste alla siis palun tõstke see sinna.

Ma saan aru, et on hirmus ahvatlus küsida suure lugejaskonnaga foorumist ennast huvitavaid küsimusi, on ju lootust, et väga erineva elualaga inimesed seda näevad. Aga siiski palun inimestel oma hallollust kasutada sihtotstarbeliselt. Meil on olemas teema selle kohta, kes kus töötab. Võib ju ka sealt otsida ja otse pöörduda inimese poole. Kui juba avaldatud on sellised andmed, siis ma ei usu, et abist keeldutakse.
Ma ei usu, et inimesed kes teevad töö kõrvalt mingit bändi asja on pannud oma ametiks bändi liige/omanik/laulja vms.

Loba teema tundus selle jaoks olevat piisavalt õige koht.

Peace:beer:
Kasutaja avatar
petsraibe

kui juba kirumiseks läks, siis otsides mõnele küsimusele siit vastust, leian tihti teemasid, kus lihtsale ei/jah küsimusele on vastatud, et sel teemal on juba kirjutatud, kasuta otsingut. Paremal juhul on ka lisatud lingid mingitele igivanadele teemadele, kus siis mitmekümne postituse seast peaks selle ei/jah üles leidma.
oluliselt lihtsam oleks vastatagi ei/jah ja panna teema lukku. on mul õigus? ei/jah?
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Mina näiteks ei oska otsingutki korralikult kasutada. Mingisuguses teemas räägiti kuidas otsida, milliseid väljendeid kasutada jne. Aga ei ole ma siiani aru sellest saand;)
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Pakkumise jaoks: Pakkuja rekvisiidid: nimed, kontaktnumbrid jms. Anonüümne pakkumine ei kõlba. Keegi kodanik "batman" pakub "hullumaja.com" saidis pinda... Milline seos on Batmanil ja hullumaja.com-il? Mina seda ei tea, võibolla leidsid sa selle pakkumise kusagilt hoopis?

Kas sellised nõudmised on liiast?

Lisaks, on see suunatud pakkumine SAABiomanikele? Või riputatakse see ka üles igale poole mujale? Kui suunatud, siis palun, kui lihtsalt levitamiseks kõikvõimalikes foorumites, tänan, ei.

Oleks lihtsalt vales alafoorumis, oleks liigutanud, aga kuna ei omanud mingeid mõistlikke parameetreid, siis läks lukku.

Ma loodan, et ma ei leia nüüd siit kommentaari, et "aga seal pole ju kirjas, et nii peab". Mingi "common sense" võiks ju olla. :wise: Mina isiklikult käsitlen igasugust identifitseerimatut pakkumist sisuliselt spämmina. Tahad äri või inimestele heategu teha, ole palun konkreetne asjas. Peaaegu nagu missivõistlustel, "Kes sa oled, kuskohast sa tuled ja mis on sinu missioon"..;)

Ma ei pea siin mingit ristisõda kellegi vastu personaalselt. Olen teinud varem ja teen edaspidi sedasama selliste teemade puhul.

:beer:
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Mina näiteks ei oska otsingutki korralikult kasutada. Mingisuguses teemas räägiti kuidas otsida, milliseid väljendeid kasutada jne. Aga ei ole ma siiani aru sellest saand;)
Foorumi enda otsingusüsteem on tõesti pisut põdur. Selle asja parandamiseks sai Foorumi allosasse lisatud Google otsingu aken. Kasutamisjuhendi leiab siit.

Petsraibe, sinu küsimusele vastuseks, jah, nii oleks ilusam, aga kui inimene on juba korduvalt seda teinud siis ühel hetkel enam ei viitsi, sest see on jälle... ja jälle .. ja jälle... Eks ta pisut on seotud selle eelmise küsimusega, otsingu kohta...
Pilt
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Ma usun küll, et siin on rohkem hobipiltnikke, kui bänditegijaid...

Ja Krss, kui meil sinusarnaseid siin palju oleks, siis ehk poleks neid piiranguid vaja, aga paraku ei ole võtta ..;) Leiab, aga enamust ei moodusta..;)

Jään endiselt seisukohale, SAABifoorum on SAABide kohta, koerafoorum koertele ja aednike foorum aednikele. Ühiste huvide avastamiseks on reaalelus palju parem kokku saada. Kokkutulekud, kõrtsiõhtud, mida iganes...
Pilt
Kasutaja avatar
Werdinand

Kas ei võiks neid spämmiks kvalifitseeruivaid teemasid kohe ilma hoiatamata ära kustutada? Teema läheb küll lukku, aga "surnult" jääb ta ju ikka arhiivi risustama :poke:
kaameraklõpsud @ phogulum.com
aednik

Aga kui moodulmaja on garaaziga, ja selles on Saab? Mhh?

EDIT: Ma aretaks välja mingi süsteemi, millega eristada autode jutt muust lorast, näiteks mingite taustavärvide lisamisega vms. Kõige rohkem mööda jutt kõige kollasem näiteks.
Kasutaja avatar
Werdinand

Algselt postitas: ml

Ma aretaks välja mingi süsteemi, millega eristada autode jutt muust lorast, näiteks mingite taustavärvide lisamisega vms. Kõige rohkem mööda jutt kõige kollasem näiteks.

Kes seda hindama ja värvima hakkaks? Või õpetaks arvutile selgeks, et igas postituses peab sõna "Saab" sees olema?
Ma arvan, et endiselt oleks kõige lihtsam sellest muust jurast lihtsalt loobuda ja hoiduda...
kaameraklõpsud @ phogulum.com
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Algselt postitas: krss
Sarnane probleem on ka üle muru jalutamisega. Kui seda teeb üks inimene, ei ole sellele vaja reageeridagi. Kui seda teevad nii paljud, et muru selle raja kohalt rikutud saab, tuleb teha piirdeaed ette. Kui aga pooled inimesed eelistavad kõnnitee asemel sealt üle muru käia, tuleb teha sinna kõnnitee ja võimaldada neil seal käimist.
Väga hea võrdlus..:thumb: Ütleme siis nii, et minu arvates pole me veel sinna jõudnud, et peaks hakkama kõnniteed rajama.

Aga, hea küll. Tegeleme siis "proaktiivse probleemilahendamisega"..:) Vaatamata poomisele ja laskmsele arvan ma siinset paika siiski üsna inimsõbraliku kohana olema... Teeme siis küsitluse, kas peaks lubama Saabneti foorumis ka muuteemalised postitused? See ei saa kindlasti olema jah/ei stilis küsitlus, vaid pisut tingimuslik. Ma ei tahaks täiesti vaba lamisemist, peldikuseinaks muutumist. Jääks kindel alafoorum, võibolla mingi tingimus, et sinna postitada saab? võibolla veel midagi? On keegi kes vabatahtlikult on nõus mõned punktid kokku panema ja siis hääletusele??
Pilt
Black

Oi oi oi, mina ei kiru midagi ise olen samasugune mölaööbik 6. koht:love:
teager

Kas on ehk võimalik selline võimalus, et kasutaja saab "subscribeda" end teemadesse?

Et teha üks Totally OffTopic teema, ning kasutaja saab seadistada enda seadetes, et kas ta soovib seda teemat lugeda või mitte (s.t kas see teema on nähtav tal viimase24h postitustes või mitte)

Siis sinna teemasse võib lasta postitada niipalju offtopikut kui jõuab...

Teine äärmus - las see foorum olla AINULT Saabiteemaline. Võib lubada teemasid nagu Saabikute hobid, Saabikute teised autod jne. Kuid miks peab seda foorumit risustama mõtetustega :wtf:

Sellejaoks on teised foorumid, proovige kasvõi autopedede foorumit streetrace

terv, teager
Kasutaja avatar
optimus

Isiklikult arvan, et loba osa võiks olla aga see ei annaks postidele midagi juurde ja ei kajastuks ka seal esilehel.
Et kui mul tõesti igav on siis võin loba alateemasse minna ja lugeda.

Ei tea kas see ka võimalik on :)
snowguy

või lihtsalt lobale ja muule stuffile teha eraldi 24h näitaja

siis saaks ju aja surnuks lööjad loba all surkida ja ülejäänud asjalikku stuffi lugeda

samas on õige et neid päris köha nohu ja maja ning telesaateid ning lemmiktoite pole siia vaja

netis on olemas palju erinevaid jutukaid ning kui enamus rahvas neist siin üle ega ümber ei saa siis võiks neile ju oma niiöelda mängunurga ehitada koos mingi algelise msnniga...tean et see pole raske kuna tuttavatega oleme ehitanud väikese msnni taolise asja kus saab päevakohaseid asju arutada...niiöelda online mölaaken:bs:
aednik

Lõpuks jõuavad kõik välja ikka selle juurde, mida batman juba ülal mainis:
Teema kirjelduses seisab, et "Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle..."

Kas see pole siis eesti keeles juba välja öeldud!? Inimene usaldas Saabikuid, vaatas foorumis ringi ja tuli teemaga välja. Polegi nagu midagi lisada.
napoleon
Auto:

Mõtlesin natuke selle üle, et neid punkte pakkuda... üldiselt võiks teemadega, mis saabiga seotud pole, olla küll reegel, et see peab huvi pakkuma suurele osale lugejatest(kas suur on 20%, 50% või 80%, on juba keerulisem küsimus) aga teemadega moodulmaja/x bändi kontsert/naabrimehe roostes opel/... on ranget piiri raske tõmmata. Kui paneks pead kokku ja kirjutaks 20lk reegleid, ei viitsiks enamik neid nagunii lugeda:D
Kindlasti peaks keelatud olema igasugused kommertspakkumised, mis pole seotud saabiga ega suunatud ainult foorumi kasutajatele aga muus osas võiks olla nagu on ehk moded/adminid otsustavad oma äranägemise järgi, mis on lubatud ja mis mitte. Kui nad oleks siiani väga valesid otsuseid teinud, siis oleks kirumisi ka varem olnud või mõni teine saabiteemaline foorum püsti pandud;)
iisak

Mina isiklikult pooldan Loba olemasolu.Lihtsalt tahaks õhtul korraks arvuti taga tuttavas keskkonnas ka millestki muust lugeda,kui a`la "Mure Saabi käigukastiga" või "Ostan tonnise luugiamordid"....:wtf:
Maailmas on ka muid asju peale Saabide.Senimaani olen ma siinsest seltskonnast väga lugu pidanud oma peaaegu puhta keelekasutuse ja viisakuse pärast(mõned erandid välja arvatud).Näiteks SR ja Auto24foorumit ei suuda ma juba ammu lugeda,kuna seal on sõnal "moderaator" olematu tähendus ja hiljemalt 4.postitusest läheb lausropendamiseks.Grammatikast ma ei räägigi:fight:
Modedele soovin kannatlikku meelt ja rohkem tolerantsi. Meie,foorumikasutajad aga katsume mõttetutest postitustest hoiduda ja sisutuid teemasid mitte teha:nono:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
IFF
Saabiklubi liige

Mingil määral olen ma nõus, et loba peab jääma. Nii mõnedki korrad olen ennast harinud lugedes kellegi teise arutelu saabivälisel teemal. Eeldusel muidugi, et tegemist on asjaliku küsimuse ning sellele järgneva aruteluga.

Nigu vanarahvas ütles, et "pauku võib tulla ka harjavarrest", see tähendab et ei tea kunagi kui hea plaan või idee kellelgi juuste all varuks on!

Ja muidugi Keegi ei käsi ju Loba teema all olevat postitusi lugeda kodanikud. :eureka:
Iga ratas veab and then some!
napoleon
Auto:

Algselt postitas: krss
Aga kui teeks nii, et teema kustub (või liigutatakse arhiivi) peale seda, kui näiteks 60 päeva pole sinna enam ühtegi postitust tulnud? Kas seda saab teha automaatselt, adminne vaevamata?

See pole üldse hea mõte. Teadmine, et ükski postitus ei kao, paneb pisut rohkem mõtlema, kas ja mida kirjutada. Samuti on nii mõnigi lobateemas tehtud postitus asjalik, kuigi foorumi teemast mööda.
Tehnilise poole pealt - kui oleksid klient ja küsiksid, kas saab, vastaksin jaatavalt, kuigi juhiksin tähelepanu asjaolule, et see muudaks igasugused versiooniuuendused keerukamaks;)
Juhul kui keegi loba lugeda ei taha, võiks olla võimalus teha seadetes linnuke kuhugi, et loba enam viimase 24h postituste hulgas ei näidata (st algselt kõik näevad, kellele ei meeldi, see teeb linnukese) - ka see linnukeste arv peaks näitama päris hästi, kui paljud on lobast huvitatud ja kui paljud mitte.
Kohvipaksu pealt pakun, et nende huviliste hulk oleks umbes 90%;) Linnukese võimalust juba kommenteerisin.
Klubifoorum ongi natukene teistsugune asi kui lihtsalt automargi foorum, sest autofoorumis on kasutajad, klubis jällegi klubiliikmed, ja neid inimesi liitvaid teemasid on pea alati rohkem kui üks automark

Nii see on AGA mulle teadaolevalt klubifoorumit (veel?) ei ole...

Üldiselt nõustun iisak'u ja IFF'ga - lobateema võiks jääda. Pisut edasi mõeldes oleks võibolla isegi parem mõte, et lobateemad on viimase 24h postituse all, kuid ebasobivad tõstaks moded lukku panemise asemel kuhugi, kus need kedagi ei häiri, kuid teadlikult ja tahtlikult saab siiski lugeda ja vastata.
Vasta