Reis Rootsi juubelifestivalile 7 - 10 juuni!

Ühised tegemised
rbl

Kuna antud teemat on agiteeritud kodanik ivometsa poolt http://www.saabnet.ee/foorum/viewthread.php?tid=3838 :thumb:
siis soendaks teist veidi, sest 7- 10 juuni on juba homme :wise:
Üritusele sõidab esmakordselt ka Meie Oma Eesti Saabiklubi hiljem täpsustuvas kooseisus.:head::head:
Teekond festivalile võib jaguneda põhimõtteliselt kaheks, need kes eelistavad otseteed Rootsis sadamast (450km) ja need kes kasutavad juhust ning naudivad Sventsonite külalislahkust maalilistemas ja põnevamates kohtades enne Trollhättenit.
Siia teemasse on eriti oodatud postitused mis jagavad eelnevaid kogemusi just Rootsi selle piirkonna `heade kohtade`tarvis .
Ühtlasi püüaks kokku saada tulijate listi, sest äkki monopolistist laevafirma heldib kui meid on veidi rohkem ja vaigistab veidigi perekonna eelarves tekkivat keerist, sest siiani hindasid uurides ja arvestades nii kajuti kui autokokohaga edasi tagasi, võtab kukalt sügama, rääkimata 20 kroonisest bensiini liitri hinnast, mis meid ootab sealpool lahte.
Need on varjupooled mida valgustades ei kahane huvi vaid aitab planeerida reisi mille järgmine juubelifesivali võimalus tuleb juba 2017 :D

PS. Kõikvõimalikud asjalikud ettepanekud lisaks kogemustega Rootsi vahet sõelujate lahkelt jagatud infole on abiks meie mõnusale reisile.:cool:
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Ausaltöeldes pole ma ise metsikult svenssonite juures käinud, selle koha pealt midagi seletada ei oska. Küll aga peaks mõtlema mitme autoga mineku puhul autodevahelse suhtluse peale. Kas siis mingid walkie-talkie'd või lällarid vms. Lipusignaalid..:D
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
heikiw

Nooh,egas seda Svenssonite bensini pea ju paagitäit seal tankima.Kui piirduda edasi-tagasi sõiduga,siis Tallinnas paak veereni,peaks jaguma enamvähem.Vb. siis 20 liitrit teel veel.Ise eelmine sügis olin autoga Norras ja Rootsis ka tihti,kuna elasin ja töötasin mõni km. Eda piiripunktist.:wise:Norras töö,shoppamine Rootsi poolel!:P!Teel SAAB seal liigelda pingevabalt,saab nautida ka loodust.Kohvi on teel tanklates hea,parem kui meil.Süüa kannatab kah osta,kui veidi ringi vaadata.Marsruudi võib enne MAP24.com aadressil paika panna,tee nr-id jm. inff välja trükkida.Samas saab Rootsis edukalt ka atlase järgi sõita.Või siis uuem Saab mõni GPS-iga kah kambas:thumb:
Tallinkilt võib muidugi alet küsida.Kasulik on enne ka Tallink Club liikmekaart teha.Ühe edasi tagasi reisiga on selle maksumus tagasi ja plussis kah veel.Kaart ise kehtib 2 aastat.Ööbida suvel odavam ikka telkides,kohti selleks leiab.Või siis kui rahakott lubab,questhouse kasutada.Kui omad voodipesud kaasas,on neis hind madalam.Mul põhja pool Järpenis koht,kus tihti ööd olen olnud,maksab 2 ööd (linadega) koos hommikusöögiga rootsi lauas 630 sek-i kandis.Cashi pole Rootsi eriti kaasa vaja,pea igalpool SAAB kaardiga maksta.Vajadusel saab ka sula võtta välja,ilma lisa tasuta.Peab pangast küsima,millistest sularahaautomaatidest.Hansapangal oli igatahes nn.hoiupank rootsi keeles(täpset nimetust ei mäleta.)
rbl

walkietalkied mõttel on jumet ja kui meid grupeerub rohkem kui üks ekipaaz, siis vast leiab ka need vidinad.
6-10-ndal juunil loodan telkimisele tugineda Svensonite igamehe õigusele ja kui lõpuni ausaks jääda, siis mõni kord aastas lausa ootan õhtuid: 1 osa värsket õhku segatuna 2 osa moskiitosid.
Korra tõsisemaks minnes, siis huvituks nede saatusest kes esimese hooga tundusid kaasa tulema:

Cyber -TULEB
gsaab - TULEB
qdwin?
aljoga?
stennadi
avelito - TULEB
saabubeib - TULEB
TGB?
Iuo?
SAABNINETHOUSAND ?
AndrusFJR - ?
rbl - TULEB

Palju Teid siiani oma ajagaafikut/olukorda hinnates tulemas on ja kas eelistatakse short cuti või siis veidi rohkem seiklemist ?
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Mina olen endiselt huvitatud. Aljoga oli ka, kuigi teda selles nimekirjas siin pole. Aga ma tean, et ta on väljendanud huvi..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
aljoga
klassiker
Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB

Cyberil tuline õigus - ma olen ka sellest tripist väga huvitatud (saatsin rbl-le ka u2u selle kohta). minu ainus tingimus oleks aga see, et saaksin liikuma hakata alles 8-nda (s.o reede) hommikul. neljapäev suure tõenäosusega väga-väga kinni.

PS: kas keegi teab kindlalt öelda, kas Paldiski-Kappelskäri liin on suletud? Tallinki veeb sellist liini enam ei anna ja Vana Tallinn on pandud Helsingi otsa sõitma :freak:
Andrus99
Saabiklubi liige

Mina kaa huvitatud, loodan ainult, et auto saab tip-top konditsiooni selleks ajaks. Väga pikast tiirust ei ole ilmselt huvitatud aga kui miski konkreetsem plaan hakkab tekkima, siis mine tea.

Paldiski-Kappelskäri liini enam ei ole jah, nii et otsetee on TLN-Stockholm.
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
KaidoV

Paldiski - Kappelskär sõidab BSL (www.bsl.ee) aga mul pole õrna aimugi saadavusest/kvaliteedist jne.
Helix

Algselt postitas: KaidoV
Paldiski - Kappelskär sõidab BSL (www.bsl.ee) aga mul pole õrna aimugi saadavusest/kvaliteedist jne.

Tegu sisuliselt kaubalaevaga, mõeldud rekkadele, kajuteid ca 20 tk, kannatab sõita küll...hädaga. Plussiks kiirus.
avelito

Avelito TULEB, eelistaks pikemat reisi shortcuti asemel.

walkie-talkiedest nii palju, et kui v¨tta kaasaskantav saatja(næiteks m¨ni cobra mudel ), kas see siis standartsete mudelitega ka åhildub ???
ill
Saabiklubi liige

Mis on standartne mudel? CB-d töötavad 27 MHz peal, on tavaliselt statsionaarsed ja suure leviga (mõni kuni mõnikümmned km), kasutavad analoogsidet. PMR-d töötavad 446 MHz peal, mahuvad pihku, leviala olenevalt olukorrast 100-400 meetrit, lageda välja peal ka rohkem, mõnedele on võimalik ka antenn külge kruvida leviala suurendamiseks, kasutavad digisidet. CB ja PMR omavahel ei suhtle.
avelito

Algselt postitas: ill
Mis on standartne mudel? CB-d töötavad 27 MHz peab, on tavaliselt statsionaarsed ja suure leviga (mõni kuni mõnikümmned km), kasutavad analoogsidet. PMR-d töötavad 446 MHz peal, mahuvad pihku, leviala olenevalt olukorrast 100-400 meetrit, lageda välja peal ka rohkem, mõnedele on võimalik ka antenn külge kruvida leviala suurendamiseks, kasutavad digisidet. CB ja PMR omavahel ei suhtle.

Sorry, ei m¨elnud mitte standartset, vaid statsionaarset. Muidu oli endal plaan statsionaarne osta, aga kui kaasaskantavat, ja statsionaarset siduda ei saa, siis pole vist m¨tet.
wilddog
Juhtkoer
Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771

Enamus walkie-talkied on PMR (Personal Mobile Radio) sagedusel e 446MHz ja omavahel 100% ühilduvad. Leivi autost seest miski 300-400m. Autost väljas olen suhelnud ka 3km lagedamal maal. Välist antenni annab panna aga see PMR regulatsiooniga vastuolus. Kui kahel autol on autoantennid siis maanteel levi kisub sinna 8-10km vahele.

ja CB (CitizenBand) 27Mhz ja PMR 446MHz otseloomulikult üksteisest aru ei saa. Korralik CB antenn on ka 2m pikk :D

Ja on olemas nii statsionaarsed kui mobiilsed PMR ja CB jaamad
Eleri

Äkki oskab keegi kasvõi umbkaudset antud seikluse hinnaklassi öelda. teaks mõelda asja peale, kuna auto heaolu on mulle tähtsam kui temaga lõbutsemine.
Aitäh
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
rbl

Siiralt kahtlen, et kellelgi õnnestub vähemalt 3 päeva kestval reisil summaga alla 5000 hakkama saada. Pigem subjektiivsel hinnangul prognoosiks vahemikku 5 - 10 kg.
Püsikuludena millest ei pääse on transport nii meritsi kui maad mööda + muuseum, sest söömine on väga individuaalne harjumus.
Iga järgneva inimese kulu ühe auto kohta on mõistagi väiksem ja kui tegutseda mõistlikult olles varustanud end kodumaise telgi, toidu ja õllega siis jäävad kulud pigem 5000poole ;)
Kokkuvõtteks tegutseb turist nii kuidas ta end veel mugavalt tunneb ilma, et kannataks reisi olemus, sest mõnele piisab ainult õhust ja armastusest :P
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Trollhättanil on ka tehase varuosamüük plaanis... Head hinnad, tilkuv ila jms võivad rahakotile ka põntsu panna..:)

EDIT: Silja autopakett tln-Stockholm 3387.-
# Ühe suuna reis Tallinn - Stockholm või vastupidi 2-4 inimesele valitud kajutiklassis
# Auto ülevedu (kuni 5 m pikk ja kuni 1,8 m kõrge)

tagasi 3068.-

Seda kõike B kajuti puhul. A-kajut on kilo võrra suurema hinnaga.
(allikas]
Pilt
avelito

Kas selle juubelifestivali kohta mingit infot ka saab kuskilt. Uurisin ja puurisin erinevates foorumites, ja url-ide peal, aga infot ei saa !!!
teager

Algselt postitas: avelito
Kas selle juubelifestivali kohta mingit infot ka saab kuskilt. Uurisin ja puurisin erinevates foorumites, ja url-ide peal, aga infot ei saa !!!

Nt selle ürituse ametlikult kodulehelt?

Saabfestivalen 2007

terv, teager
Kasutaja avatar
tripp

Vist ei mängi välja sellel ajavahemikul, kuid ärge mind nimekirjast veel päris maha tõmmake, äkki annab midagi orgunnida...
[Trionic]: 9-5 kapoti all peabki midagi logisema..
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
avelito

Kui sinna juubliüritusele ikka minek on, siis kuidas piletitega on, kas igaüks vaatab ise kuidas saab, või võtame rahad kokku, ja bronnime.

Tallinkist infot küsides(a´la 20 autot) vastati mulle järgmiselt:

kahjuks liini Paldiski-kappelskär enam ei ole,seega tuleks kohti vaadata
Tallinn - Stockholm liinil.
Täpsema hinnapakkumise saan saata,kui täpsustate,kas oleks tegemist ühes
suuna reisiga või on plaanis ka tagasi tulek(kui on,siis mis
kuupäeval).kajutite hinnad on erinevatel nädalapäevadel erinevate
hindadega,kui võimalik pange sõidusoovid täpsemalt kirja ja märkige ka
ära,mitu reisijat on sõitmas ja millist kajutiklassi soovite.
Autode kohta oleks vaja märget,kas on tegemist tavaliste sõiduautodega,mis
mahuvad mõõtmetesse < 1,8m kõrgus ja <5 m pikkus?Kui on tegemist suuremate
autodega,märkige ära suurused.
Broneering oleks vaja teha suhteliselt varsti,sest hiljem võib juhtuda,et 20
autot ei ole enma võimalik kohtade vähesuse tõttu broneerida.

Ehk on lootus piletid soodsamalt saad , kui grupile bronnida :freak:
rbl

Pileti varajane broneerimise vajadus koos loodetava soodusega on üks nimekirja kokkusaaamis eesmärke, teiselt poolt on oodatud ka arvamus mida mõni huviline on juba väljendanud, et kas minna otse või väikese ringiga.
Sellest sõltuvad startimise kuupäevad!
Esmalt pakuks välja 5-es + 14 h laevareisi ning 6-ndal alustada Rootsi teede tolmutamist, et siis umbes 7-ndal Trollhättanis kohal olla.
Võiks ju diskuterida, et liiga vara jõuame kohale aga see annb rahulikumalt reisimis võimaluse ja kuna herr Cyber juba reetis ühe motivaatori- jubina turg ,mis hiljem jõudjatele piiratuma valiku jätab.
Tagasi pöördumine toimuks pühapäeval 10-ndal ja vastavalt siis väljuvale laevale kas hommikul või õhtul....

Enamuse arvamusele tuginedes paneme kuupäevad paikka ja broneerime edasitagasi piletid!
avelito

Algselt postitas: rbl
Pileti varajane broneerimise vajadus koos loodetava soodusega on üks nimekirja kokkusaaamis eesmärke, teiselt poolt on oodatud ka arvamus mida mõni huviline on juba väljendanud, et kas minna otse või väikese ringiga.
Sellest sõltuvad startimise kuupäevad!
Esmalt pakuks välja 5-es + 14 h laevareisi ning 6-ndal alustada Rootsi teede tolmutamist, et siis umbes 7-ndal Trollhättanis kohal olla.
Võiks ju diskuterida, et liiga vara jõuame kohale aga see annb rahulikumalt reisimis võimaluse ja kuna herr Cyber juba reetis ühe motivaatori- jubina turg ,mis hiljem jõudjatele piiratuma valiku jätab.
Tagasi pöördumine toimuks pühapäeval 10-ndal ja vastavalt siis väljuvale laevale kas hommikul või õhtul....

Enamuse arvamusele tuginedes paneme kuupäevad paikka ja broneerime edasitagasi piletid!

Aga äkki moderatorid tekitaks mingisuguse tabeli, või lehe, kus soovijad saaksid panna kirja oma nime, ja kas soov oleks pikem ring - või otse, arvatavasti oleks vaja ka teada auto reisijate arvu(peale juhi).
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Õhtul vaatan, mis teha annab sellega. Aga iseenesest võib ka siia kirjutada ja siis saab teema algataja näpuga rida ajada ja tabelit pidada..:D

Ise tuleksin 2 täiskasvanut ja 1 laps. Päris juuniori jätaks koju seekord. Iseenesest olen selle ringivaatamise suhtes suht-koht erapooletu, kui enamus otsustab ringi vaadata, siis miks mitte, samas võib ka otse Trollhättanile lajatada.

Lugesin ka sealt ametlikust veebist välja selle, et svenssonitel on sel ajal mingi riiklik püha, reede on neil vaba ja ilmselt paljud võtavad siis ka neljapäeva vabaks, et varem kohal olla. Seega tuleks sättida nii, et neljapäeval suht vara kohal olla, sest muidu võib juhtuda, et pole end kuhugi ööseks panna..;)
Pilt
rbl

Olen ka ise nõus pigem varem startima ja kohal olema ning kaasa võtan oma teise poole (parema :D ) koos juunioriga e. 2 täiskasvanut + laps.
rbl

Edasi tagasi on http://www.bsl.ee/?id1=26&id2=86&keel=ee/ soodsaim ja kiireim aga maabumine on Stockholmi asemel Kapelskääris(80 km Stockholmist eemal).
Viimase reisi kogemusel ei meenutanud küll cruiisi aga eesmärgi täitis ;)
Vasta