Samas jäi foorumist Trionicu jt asjatundjate postitustest silma, et kui 9-5 osta, siis kindlasti 3,0 V6 mootoriga, mis erinevalt R4 mootoritest on ennast üsna töökindlana üles näidanud. Kod. Teageri utsitamisel sai 9-5 V6 mudelitesse pisut rohkem süvenetud ja selgusele jõutud, et V6 võiks kindlasti olla kombinatsioonis Griffin paketiga, ning kahasse üsna usinalt ka erinevate riikide ostu-müügikuulutusi uuritud. Keremudelitest oleksin eelistanud universaali, kuna see on 9-5 puhul IMHO ilusaim variant ja lisaks ka väga praktiline (kavas oli perre ka koera võtmine). Samas pani mind isiklikult V6 mootorite juures tõsiselt pelgama nende kütusekulu.
Niimoodi mul käisid autoostu tujud ülesse ja alla, kuni ühel 2007.a märtsikuisel päeval tekkis foorumisse üks huvitav kuulutus – Saabide puhul üsna haruldast kirsipunast värvi 9-5 Estate Griffin. Kõik paistis olevat ideaalne – 2000.a väljalase, 3,0 V6 mootor, Griffini „täislaks” varustus, hele nahksisu (tume mind eriti ei sümpatiseeri) ja universaalkere. Lisaks oli auto algselt ostetud VM-st, kõik korrapärased (ja ka korrapäratud) hooldused tehtud ja masina suhtes kiitev sõnavõtt ka Trionicult (teades tema kalduvust perfektsionismile, siis oli sellega kõik öeldud

Nagu enda klassiku teemas sama päeva õhtul kirjutasin, siis olid emotsioonid suht laes, aga samas ka pisut vastandlikud. Vastandlikud eelkõige Saabidel esinevate tüüp(pisi)hädade tõttu – SID oli üsna loetamatu ja lisaks peksid segast ka esitulede kojamehed. Topsihoidja ka nagises vaikselt, aga järjekindlalt. SID sai kohe järgmise päeva hommikul Akordis paari tunniga korda tehtud ja nüüd töötab perfektselt. Kojameeste relee võtsin lõpuks niisama välja, et nad ei talitleks oma suva järgi, ja see asi ootab hetkel mikromootorite parandust/vahetust.
Nädalavahetusel sai ettevõetud ka pikem sõit Trt-Tln-Trt trassil, mis tõestas, et see 9-5 on ikka uskumatult mugav ja samas väga võimas masin. V6 nurrub vaikselt kapoti all, andes samas endast iga gaasiliigutuse peale vaikselt märku. Kui aga gaas põhja vajutada, siis see tõmme ja hääl, mis sellele liigutusele järgnevad, annavad pigem märku, et istun mingi vihase sportauto roolis, mitte universaalkerega pereauto rooli taga

Ja Harman Kardon 7+1 helisüsteem on ka väga muljetavaldav - ehkki mulle alguses tundus, et basse on pisut vähe (olin harjunud klassiku supakast tuleva "tümakaga"), siis nüüd saan aru, et kõik sagedused on tegelikult omavahel peaaegu ideaalses tasakaalus ja harmoonias.
Lõppkokkuvõttes olen masinaga hetkel väga rahul. Siinkohal tahaksin veel tänada masina eelmiseid omanikke (enne mind 2 omanikku, neist esimene keegi tegelane VM-st [size=-3](nüüd siis teada, et hoopis kod. Armin Kõomägi)[/size]), kes masina eest äärmiselt head hoolt on kandnud, samuti ka omanike palveid teoks teinud autoparandajaid! Teagerile kuulub ka selle masina juures suur tänu, kuna ilma tema utsitamiseta oleksin ma suure tõenäosusega mingi muu margi valinud

Koerale kah meeldib

PS: hoolimata 9-5 soetamisest olen „klassiker” endiselt edasi – klassik on ikkagi SAAB, mis kannab selle brändi ajaloolist identiteeti paremini edasi ja millise istudes on mul endiselt tunne, et olen 100% SAAB-is