Elu õpetab

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
timutit

Eile juhtus selline tore lugu, et mu õues olevate romude( üle 20 tk.) vahel märatsesid 5 umbes 10-aastast poisikest.Kui ma lõuna ajal garaaži sõitsin, siis nägin neid.Nood panid muidugi kohe garaažide taha jooksu.Mina sõitsin neile järgi.Lõpuks hüppasin autost välja ja karjusin SEIS!.4tk jäid seisma, aga üks ei allunud korraldusele.Jooksin talle järgi ja võtsin käest KÕVASTI (sest ta tahtis lahti rabeleda) kinni.
Kamandasin nad enda autosse, et sõita romude vahele, et asjad üle vaadata- tekitatud kahjusid hinnata.Autode ümber käies nägin, et ühel autol oli küljeklaas lõhutud.Raiped ei tahtnud keegi asja omaks võtta.Võtsin kõge jutukama kõrvalasuvasse ruumi kaasa.Teised jätsin autosse luku taha istuma.Kaks poissi käis ruumis minuga kaasas ning purustaja oli kindlaks tehtud.Minu vestlus seal ruumis poistega oli ilma füüsilise vägivallata.Kurjus oli vaid sõnades.
Sel ajal,kui ma olin mõne poisiga garaažis,tegi keegi autos istujatest kõne 110-le, et keegi kuri onu ahistab lapsi.
Klaasi lõhkuja võttis ka asja omaks ja neli poissi tunnistasid seda.Tore.Sõitsime demolišonboi juurde koju, kus kasseerisin ta emmelt tekitatud kahju.Pärast viisin poisid kooli tagasi ja läksime sõbralikult laiali.Poisid said oma veast aru,emme sai asjast aru- kõik oli OK.Poistega sai juba pikka sõbralikku juttugi räägitud.
Läksin garaaži tagasi, et tööd teha.Paari minuti pärast tuli meie konstaabel kohale ja ütles, et asi paha.Tule jaoskonda.Siis saingi teada, et 110 kõne oli tehtud.Istusin seal jaoskonnas, kirjutasin kõigest seletuse.Poliis tegi ka lõhutud klaasist pildi.
Kõige vahvam selle asja juures oli see, et sain endale haldusõigusrikkumise ja trahvi 600.-.Selle eest, et ma poisikese käest kõvasti kinni võtsin.Füüsiline vägivald.Ma tõin talle siin foorumist läbi käinud jutu koera kohta, keda ei tohi enne lüüa, kuni ta sind ei ole hammustanud.Ründe peale veel lüüa ei tohi.
Kogu see õiguslik küsimustik sellises olukorras on liiga pikk ja keeruline, et selle üle jõuaks üldse mõelda.Ma ei pea ju teadma, et kes lõhkus või ei lõhkunud.Vale poiss oli endal püksid täis kusenud.

Ma ei teagi enam, mida teha, sellise olukorra uuel tekkimisel.Politsei ütles, et kirjuta avaldus, jne.Aga, kui poisid jooksid ära, siis ütlen ups ja ongi korras.Ära löö last.

Räägin siia otsa veel ühe endaga umbes kümme aastat tagasi juhtunud loo.Sõitsime sõbraga Tallinnas Endla tänava algusest kesklinna poole.Umbes 200m Paldiski maantee ristmikust linna poole minnes pikutas üks mees keset teed.Lihtsalt ei saanud enam edasi sõita, kuna mees pikutas tee peal ees.Auto jätsime seisma ja läksime välja asja uurima, et milles on probleem.Kui me onule lähenesime, siis ajas too end juba püsti ja tuigeras edasi.Ta oli kõvas joobes.Sõtsime siis edasi ja kõik oli tore, kuni paari tunni pärast meid arreteeriti ja viidi jaoskonda.Olime juba mitu tundi oma autoga tagaotsitavad olnud.Põhjuseks inimese alla ajamine ja sündmuskohalt põgenemine.No s..ta ka -pensionär nägi mingit osa ja tegi oma järeldused.Aga loll lugu oli see, et võimatu oli seda poliisile selgeks teha, et ei ole kedagi alla ajanud.Kuna ohvrit ei olnud ja autol ei olnud ühtki vigastust, siis tuli meid pinnida, et asjale sisu saada.Aga, kuna see ei tahtnud neil vedu võtta, siis maseerisid nad meid hea ja halva jutuga mitu tundi.Muidugi lasti meil õhtul minna.Aga minu jaoks oli sellel asjal moraal, et kohe tuleb igaks juhuks pilk kõrvale pöörata, kui kuskil on häda käes.Põle kuuld,põle näind.
snowguy

no see politsei on jah nii nagu ta on....hetk tagasi kuulsin sugulastelt et olid tartu linnas ringi sõitnud ja politsei nina alla oli üks osaleja väga rängalt auo alla jäänud...st auto sõitis küljepealt täie pasaga sisse
Vasta