Eesti keele grammatika ja õigekeelsuse vead

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
kjah

Tegin, teema kuhu alla võivad kõik panna grammatika ja õigekeelsuse vead, mis tehakse foorumis ja neid parandada. Ma arvan, et koguaeg igas teemas nendele poleks vaja tähelepanu pöörata ja teemat risustada.

sorry, aga see oleks minu arvamus
schlaam

juba selles postituses on neid üllatavalt palju :)
Kasutaja avatar
Rästas

Muide, täitsa huvitav teema ;)
Olnud ametilt tähenärija, ehk eesti keele korrektor.
Tiiu Erelti "Eesti keele ortograafia" on mul hästi pealuu sees.
Eesti keele teadlik moonutamine ei tee mitte nalja vaid muret. Rääkides puudulikust õigekirjast, siis seda saab õppida. Kuigi nõuka ajal anti düsgraafidele arstitõend ja neilt õigekirja selgekssaamist ei nõutudki.
Eksimused on aga inimlikud ja omamoodi toredad, kui kirjutavas pressis töötasin, siis sai igasuguseid pärleid kogutud :)
KT100
Saabiklubi liige

Seda tõendit antakse vist praegugi? Keskkooli lõpetaja saab seda kirjandi jaoks vist taodelda... õnneks endal pole vaja, aga paar tuttavat on küll olemas, kes asjast matsu ei jaga :mad:
www.hv.ee foorumis on nt pandud mingi veaparandaja peale: kui kirjutad valesti mingi tüüpilise vea, parandab ära. mõtetu, ültse jne..
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Algselt postitas: kjah
Tegin, teema kuhu alla võivad kõik panna grammatika ja õigekeelsuse vead, mis tehakse foorumis ja neid parandada. Ma arvan, et koguaeg igas teemas nendele poleks vaja tähelepanu pöörata ja teemat risustada.

Et teeme teema, kuis kõik saavad vigaselt kirjutada ja siis teistes teemades on õigekiri korras? Nii või? Oleks siis nii.. :( Risustamist poleks, kui vaevutaks teiste inimeste vastu pisut austust üles näitama ja õigekirjale tähelepanu pöörama. Sinu enda näide on siinkohal üsna hea, kuidas EI TOHI kirjutada. (veel üks) Üks pikk sõnade joru ilma kirjavahemärkide ja suurte tähtedeta. Ma saan aru mõningate vigade tekkimisest, küll kiirustamisest, küll mõtete hajali olemisest, aga sellist saasta, kus pole ei kirjavahemärke ega lause alguseid-lõppe ei taha ma näha!

Ma kavatsen ka edaspidi viriseda selliste kirjutajate kallal, kes täiesti teadlikult keelt risustavad ja arvan, et seda teevad ka teised. Tuletan veelkord meelde ka reegleid Kus üsna esimeste lausete seas on kirjas nii: "Hoia oma väljendused korrektsena. Eesti keel ei ole risustamiseks." (Huvitav, kui paljud üldse on viitsinud neid reegleid registreerimise juures lugeda?? )
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
saabu14jr
Saabiklubi liige

Mina eriti ei lugenud:poke:
napoleon
Auto:

Võib olla oleks lihtsam selle asemel et siia selline teema kirjutada hoopis välis keskkonnaga kohaneda ja selliseid vigu edaspidi vältida. Keskkoolilõpetaja jaoks ei tohiks see ju üle mõistuse keeruline olla.

Kodune ülesanne: leia eelnevast tekstist vähemalt 3 viga.
kjah

Algselt postitas: Cyber
Algselt postitas: kjah

Et teeme teema, kuis kõik saavad vigaselt kirjutada ja siis teistes teemades on õigekiri korras? Nii või? Oleks siis nii.. :( Risustamist poleks, kui vaevutaks teiste inimeste vastu pisut austust üles näitama ja õigekirjale tähelepanu pöörama. Sinu enda näide on siinkohal üsna hea, kuidas EI TOHI kirjutada. (veel üks) Üks pikk sõnade joru ilma kirjavahemärkide ja suurte tähtedeta. Ma saan aru mõningate vigade tekkimisest, küll kiirustamisest, küll mõtete hajali olemisest, aga sellist saasta, kus pole ei kirjavahemärke ega lause alguseid-lõppe ei taha ma näha!

Ma kavatsen ka edaspidi viriseda selliste kirjutajate kallal, kes täiesti teadlikult keelt risustavad ja arvan, et seda teevad ka teised. Tuletan veelkord meelde ka reegleid Kus üsna esimeste lausete seas on kirjas nii: "Hoia oma väljendused korrektsena. Eesti keel ei ole risustamiseks." (Huvitav, kui paljud üldse on viitsinud neid reegleid registreerimise juures lugeda?? )

Selle teemaga tahtsin öelda mitte seda, et ma jätkan järjekindlalt valesti kirjutamist vaid, kui midagi valesti läheb pole mõtet seda asja läbi mitme kasutaja meelde tuletada. Ühest korrast piisab. Olen oma vead ka enamjaolt juba parandanud. Kui teemas räägitakse rohkem kirjutamisest, kui vajalikust informatsioonist pole sellel ju mõtet.
Trionic
Saabiguru

Paranda siis enda poolt algatatud teemas ka oma kirjavead ära:cool:
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Ma olen alati soovitanud, lugege oma tekst enne postitamist läbi. Nupp nimega "Postituse eelvaade" on ka olemas. Saate oma vigu parandada ja nii mõnigi kord läheb tatipritsimise hoog ka üle..;).

Kui teemas räägitakse kirjavigadest rohkem, kui asjast endast, siis on ilmselt nende kirjavigadega asi ikka väga paha. Tasub ka meeles pidada, et loevad korraga paljud inimesed ja vastuseid võib tulla sama minuti sees mitmeid.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
heikiw

Jaapani suuremates firmades olla bosside maskotid puhkeruumides. Et kellel närv mustaks läheb, nahutab maskoti läbi ja siis töötab rahulikult edasi. Ei lähe kellegi tuju ära rikkuma - bossi sõimama, mõrvama vms või ei susise niisama nurgas.

Ei saa mitte vaiki olla:D

Kas Cyberi kuju toanurka:P,sorry totaalse nahaaalsuse eest!!! Loe läbi ja kustuta ära!!:beer:cyberiga tulevikus ehk;)
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Miks siis mina..:) Zazou on kõrgema astmega kuju..;)
Pilt
Vasta