Kindlustus PAREX-is, kogemused

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
spark
Saabiklubi liige

on kellelgi kokkupuudet Parex-i kindlustusega (kasko)
kuidas toimib kahjukäsitlus, kui peaks midagi juhtma :P
lihtsalt läbi E-kindlustuse on see kõige odavam (ehk ~2,3 koda!!!! soodsam kui IF)

tänud
will

Algselt postitas: spark
on kellelgi kokkupuudet Parex-i kindlustusega (kasko)
kuidas toimib kahjukäsitlus, kui peaks midagi juhtma :P
lihtsalt läbi E-kindlustuse on see kõige odavam (ehk ~2,3 koda!!!! soodsam kui IF)

tänud

Mul on. Ja ei mingeid pretensioone. Hinnad on neil sellepärast sellised, et alles sisenesid meie turule.
Eleri

kasko jah oma ette teema, muidu üldjuhul ju ükskõik, kuidas sa kõiki teisi autojuhte kindlustad.
Minul tuleb ka Saabi ostu ajast E-kindlustuselt kiri tabelliga, mille järgi maksan, ja tavaliselt valin odavaima võimaluse, kord on see if kord ergo seekord üldse QBE.
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
Kasutaja avatar
Rästas

Mul ei ole kaskot, kuid liikluskindlustuse teen alati aastaks korraga läbi e-kindlustusmaakleri ja olen Salva kindlustusele kuidagi lojaalseks jäänud. Ometi ta on kallim, kui mõni hiljuti turule tulnud kindustaja.

Kauaaegsematel kindustusfirmadel on ehk suuremad kogemused, muud ei oska arvata.
stennadi

Kasko peaks tehtud olema mõnes mainekas ja hea klienditeenindusega firmas ( sellest sõltub kui kiirest raha üle kantakse ja auto korda saab peale kõksu)
Kohustuslik liikluskindlustus on mõtekas teha võimalikult odavalt sest see ju sulle paugu korral raha ei maksa vaid korvab sinu tekitatud kahju juhul kui jääd süüdlaseks.(kui ise süüdlane pole siis maksab süüdlase kindlustusselts aga vat seda enne avariid ei saa väga valida, et mis seltsis kindlustatud autoga põkkuda) Seega enda seisukohast ju vahet pole mis nipiga minu sigaduse läbi kannataja raha kätte saab.

Kui õnnetuse põhjustajal pole liikluskindlustust maksab raha liikluskindlustuse fond, kes omakorda pärast kahjud süüdlaselt kohtu kaudu sisse nõuab.
Vat sellised tähelepanekud - võibolla mõni ei tea veel. :wise:
snowguy

salvaga pidi see nali veel olema et maksud kõrged kuid raha on sealt ikke väga raske kätte saada niiet loodan et kõksu ajal sealt ei pea summat juurutama

ise siiani ifi klient kuna tundus kõige odavam
veldur
Auto: 9-3 Aero 05

Endal selline mõte, et kui peaks järgmise Saabi liisuma, siis lasen kaskol vargusekorral omavastutust tõsta. See peaks kuumaksu vähendama.
Konkreetseid summasid pole veel uurinud.
Kasutaja avatar
tyygassiga

Tyygassiga on ise kah kindlustusmaakler ja püüdnud siiani oma oskusi ja teadmisi ka teiste saabiinimestega jagada. Tõsi foorumis ei ole oma nõuandenurka veel avanud.
Nüüd jälle paras aeg sekkuda. Liikluskindlustust ostke kellelt meeldib. Samas aga usun, et ega te ikka ei taha küll, et teile lemmikule sõidab otsa masin mis kindlustatud kindlustusseltsis, kes teeb kõik endast oleneva, et hüvitist mitte maksta või maksta võimalikult pika viivituse järel
Kaskot aga ainult kindlatest kohadest, isegi kui hind natuke kõrgem. Tänase päeva seisuga on Parexss'i vastu pärsi mitmeid kaebusi, mis sündinud sellest, et hüvitised ei taha kuidagi laekuda ja otsused venivad. Haruldased pole k ajuhtumid, kus Parexss soovib viga saanud autot Lätimaale remonti vedada. Kui sind eelnimetatud pisiasjad ei häiri, siis oled õige inimene ostma odavaimat kindlustus. :wise:

Siinkirjutaja ei taha küll öelda ühtegi paha sõna ühegi Perexss'i kohaliku töötaja kohta. Eelkirjeldatud probleemid on põhjustatud Lõunanaabritelt laekuvatest juhtnööridest.
kasparius
Overboost addict

Mina ka ei saanud rekka kindlustust valida kes Saabila kõlge pani, loodan et IF-il normaalsed remondifirmad vähemalt.
Sent from my Monte Carlo using B236
will

Algselt postitas: kasparius
Mina ka ei saanud rekka kindlustust valida kes Saabila kõlge pani, loodan et IF-il normaalsed remondifirmad vähemalt.

Sa võid ise ka valida. Otsi endale sobiv firma ja las saadavad IF-le pakkumise.
Kasutaja avatar
tyygassiga

kasko puhul soovitan alati pöörduda asjatundjate poole. Üks koht on e-kindlustus, kus juba tekkimas SAAB'i tütarklubi. Tänasesko on meie väikeses klubis 9-5 aero estate 2007 ja 9-3 aero 2006 (või oli ta 2005) ja kohe on lisandumas veel üks 9-3 ja siis vist veel üks. :headbang:
MaxPower

kui omale kaskot tegin siis nt üks liisinguselts ei pakkunudki Parex-t välja, samal põhjusel mida kodanik tyygassiga nimetas. Igaks juhuks valisin vähe kallima, endal pärast muret vähem!
suur

Kuna mul on juba NII VANA masin, siis paljud kindlustusbüroods keeldusid üldse kaskot pakkumast ning usaldusväärsetest teenusepakkujatest tuli kõige soodsam teha kindlustus IF kindlustuse e-büroos. Isegi e-kindlustuse pakkumistest oluliselt odavam. Lisaks kõigele muule pakkus if igakuisete maksete võimalust, mis minu arvates on kulude jaotamise seisukohalt mugavaim.
will

Algselt postitas: tyygassiga
Tyygassiga on ise kah kindlustusmaakler ja püüdnud siiani oma oskusi ja teadmisi ka teiste saabiinimestega jagada. Tõsi foorumis ei ole oma nõuandenurka veel avanud.
Nüüd jälle paras aeg sekkuda. Liikluskindlustust ostke kellelt meeldib. Samas aga usun, et ega te ikka ei taha küll, et teile lemmikule sõidab otsa masin mis kindlustatud kindlustusseltsis, kes teeb kõik endast oleneva, et hüvitist mitte maksta või maksta võimalikult pika viivituse järel
Kaskot aga ainult kindlatest kohadest, isegi kui hind natuke kõrgem. Tänase päeva seisuga on Parexss'i vastu pärsi mitmeid kaebusi, mis sündinud sellest, et hüvitised ei taha kuidagi laekuda ja otsused venivad. Haruldased pole k ajuhtumid, kus Parexss soovib viga saanud autot Lätimaale remonti vedada. Kui sind eelnimetatud pisiasjad ei häiri, siis oled õige inimene ostma odavaimat kindlustus. :wise:

Siinkirjutaja ei taha küll öelda ühtegi paha sõna ühegi Perexss'i kohaliku töötaja kohta. Eelkirjeldatud probleemid on põhjustatud Lõunanaabritelt laekuvatest juhtnööridest.

Hmm, siiani pole minul õnnetust juhtunud, kus ise hüvitist vajaks.
Kuid eelnevalt olen puutunud kokku kõikide seltsidega ja väheke jama on nende kõigiga ehk kõik nad püüavad vähem tasuda vms. Kuid meil selline tore asi nagu seadus ja selle alusel saab rõõmsalt viivist nõuda. Ning Läti vedada ei anna neile alust ei leping ega seadus.
Kasutaja avatar
spark
Saabiklubi liige

tutvusin PAREXI tingimustega ... http://www.parexins.ee//ee_vehicle.pdf
seal on 2 huvitavat punkti

Need on
3.7.4. ühe aastase kindlustusperioodi jooksul hüvitatakse kõige rohkem 2 kindlustusjuhtumit
(kui mulle on puu kapotipeale kukkunud ning järgmisena on keegi ka külje ära kriipinud ja kui ma peaks juhuslikult, ka kellegile kogematta tagant otsa sõitma, siis viimast mulle ei hüvitata, kuna 2 juhtumit on täis)

ja
9.5. Kindlustusjuhtumi toimumisel väljaspool Eesti Vabariiki on Kindlustusvõtja kohustatud andma hävinenud või kahjustatud sõiduki Kindlustajale üle Eesti Vabariigi territoorjumil.
(keegi või ma ise sõidan välismaal auto liikumisvõimetuks, pean ma selle kuskile eesti piiripunkti tarima – mis see kõik maksma läheb?)
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: roomlane
9.5. Kindlustusjuhtumi toimumisel väljaspool Eesti Vabariiki on Kindlustusvõtja kohustatud andma hävinenud või kahjustatud sõiduki Kindlustajale üle Eesti Vabariigi territoorjumil.
(keegi või ma ise sõidan välismaal auto liikumisvõimetuks, pean ma selle kuskile eesti piiripunkti tarima – mis see kõik maksma läheb?)

Kas sellist punkti pole, mis ütleb, et põhjendatud transpordikulud hüvitatakse?

Tavaliselt hüvitatakse põhjendatud transpordi kulud teatud piirides, a-la 2500 krooni.
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
tyygassiga

Ei hakka kommenteerima siinkohal Perxssi tingmusi aga:
1. Üldjuhul hüvitatakse kahjusid kuni kindlustussummani (Tavaliselt auto turuväärtus/ uutel autodel uue auto soetamisväärtus eriklausli alusel ja mitte kõigis seltsides). Nt kindlustussumma 100 000 eek siis sinna mahub 1x100 000 kahju või nt. 10x10 000 kahjusid). või teisiti vaadates - kui sul on kahju 10 000 ja see hüvitatakse, siis on sul kindlustuskaitset järel 90 000.
On võimalik osta kindlustuspoliis kalusliga, mille alusel taastub kindlustussumma ilma lisamakseta. Siis on muidugi makse kallim aga...See on igaühe oma valik, kuidas ta riske hindab ja kahjusid tekitab.
Selles suhtes hea tähelepanek, et kõike peab hoolegalugema ja aru saama
2. Auto kahjujärgse transpordi kulusid katavad kõik seltsid (ka Parexss). Üldjuhul pakuvad seltsid kahjujärgse transpordi mõistlike kulude hüvitamist kuni 2000 kuni 3000 eek. Ühel seltsil ei ole tigimustes mõistlikku ülempiiri üldse määratud.
Juhul, kui piiritagune avarii ei muuda autot täiesti vanarauaks, siis on võimalik teostada hädapärane remont aga selles osas peab eelnevalt kokku leppima kindlustusseltsiga. Kui kasko poliis kaasas on, siis on seal kirjas ka kahjukäsitluse number, kuhu helistades on võinmalik vastav kokkulepe ka saavutada.
epsum

Tyygassiga - olen ise töötanud kindlustuses ja siin sa paned ühe pisiasjaga mööda -
kindlustussumma on jah maksimaalne kahju, aga kindlustusjuhtumi kohta.
Ehk siis , kui sulle kukub puu kapoti peale, maksab kasko kapotivahetuse ( 10 000 krooni) ja kõik. case closed, kasko jääb sulle jätkuma lepingus määratud tähtajani ja kindlustussummaga 100 000 krooni.
Järgmine laks tuleb - vasja sõidab selga, remont 40 000 krooni. Jällegi , 1 kindlustusjuhtum, 40 000 krooni hüvitis, parandatud, case closed, kindlustussumma jääb sulle ikka järele 100 000 krooni. Ja nii kuni lepingu lõpuni.

Kindlustussumma on asja harilik ( / turuväärtus), elik summa mille korral kindlustusobjekti täielikul hävimisel sa saad soetada samaväärse uue eseme. Ja kõik. See lahutamine ja hüvitamine... kust sa seda kuulsid? Kui keski kindlustustegelane seda väitis, siis ole hea, anna mulle teada (privas), kui ühes kindlas seltsis, siis see inimene pole kindlasti pädev kindlustust müüma v kui mõnes muus seltsis, siis Kindlustusinspektsioon oleks kohe väga huviline antud juhtumit uurima, sest siin on ilmne vastuolu Võlaõigusseaduse kindlustusalaste peatükkidega.

epsum@kunagine riskiinsener
Kasutaja avatar
tyygassiga

:wall:
Tänud epsumile. :notworthy:

Niisugused jubedused tulevad sisse, kui enne saatmist oma kommentaari uuesti läbi ei loe. Summa vähendamise näide oli mõeldud eelajaloolise lähenemise illustreerimiseks aga olin jätnud selle mainimata. Loomulikult selliste asjadega enam ei tegeleta.
geneetik

Viimaks keegi mäletab, mis kindlustusselts see oli, mis Pronksööl Pärnu mnt'l rüüstatud Volvot sugugi ette võtta ei tahtnud? Viimaks Võsa Pets läks kaameraga kohale ja auto veeti selle peale üpris varsti ka remonti.
Kasutaja avatar
spark
Saabiklubi liige

3.7.4. ühe aastase kindlustusperioodi jooksul hüvitatakse kõige rohkem 2 kindlustusjuhtumit
siin ajasin natuke jura :red: ... sest see kuulub alalõigu alla
3.7 Kasutuskatkestuse hüvitamisel kohaldatakse järgmisi nõudeid: (ja see ei ole "see" kindlustusjuhtum)
bob

Parex on ok, julgen soovitada. Ise kasutan samuti Parexi kaskot.
will

Kohe varsti saan siia lisada oma kogemuse, sest keegi kes tunneb puudust millegi kriipimisest leidis huvitava objekti minu sõiduki näol :gun:
Seega siis mõlemad küljed kriibitud ja ees ootamas suur värvimine. Kõige rohkem ajab vihale see, et alles tegin oma kulu kirjadega värviparandused jne :wtf:
Kasutaja avatar
Rästas

Algselt postitas: will
Kohe varsti saan siia lisada oma kogemuse, sest keegi kes tunneb puudust millegi kriipimisest leidis huvitava objekti minu sõiduki näol :gun:
Seega siis mõlemad küljed kriibitud ja ees ootamas suur värvimine. Kõige rohkem ajab vihale see, et alles tegin oma kulu kirjadega värviparandused jne :wtf:
Assamait. See on kas laste rumalus või kellegi pahatahtlikus.

Teadsa, see on nagu mingi pahakoonlaste värk.
Kui ma lasin oma SAABil stange ära parandada, tekkis sinna järgmisel päeval kohe uus värvivigastus. Ühel teisel autol lasin terve külje ära värvida ja juba samal päeval, kui auto värvist kätte sain, tõmbas keegi parkimisgeenius Rävala parkimismajas mu mürkrohelisele autole punased värvikraaped peale.
Kasutaja avatar
Skybound

Algselt postitas: will

Ega sa Will juhuslikult kusagil invakohal parkinud? :P Kui vaadata valestiparkimise foorumit auto24-s, siis seal läheb sõda aina kurjemaks kahe kliki vahel ja see "karistus" on lubatutest veel üks leebemaid. Kahju muidugi :( Sul on kena auto ja vist ka samast autoaiast pärit.
"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson
Vasta