Läheb küll OT, aga: kui minu käest on küsitud, kas Saabi on kallis pidada, siis olen alati vastanud, et EI OLE - aga ainult SIIS, kui oled teadlik ja hoolas omanik. Saab ei ole pommikindel nagu Toyota, kaugeltki mitte, aga kui oskad õigetele asjadele õigel ajal tähelepanu pöörata, siis saab jamasid ennetada. Karterituulutuse kit-i paigaldamine, õlivahetus iga 10k tagant, pärast külmkäivitust kulgemine pensionäri kombel vähemalt 7-8 min, occasional paugutamine tühjadel sirgetel, et karterituulutus umbe ei läheks, turbo jahutamine paar minutit tühikäigul pärast pikki otsi (või pärast "paugutamist"

), ksenoonide säästmine päevasel ajal udukate näol (vist ainult minu kiiks

) jne. jne. Kui häält hakkab tegema kett, siis on abiks Saabi 8-aastane mootorigarantii (mis on VM kaudu küll äärmiselt tricky, nagu ajalugu on näidanud, aga siiski - pretsedenditult pikk garantiiaeg tootja poolt). Ja 9-5 paljukirutud tagasild pole minu kasutuse jooksul veel oma olemasolust märku andnud, kuna väldin auke ja ei lase ka täishooga raginal üle trammirööbaste.... Kui välja arvata SID (mis polnud ka HÄDAVAJALIK remont), siis konkreetselt REMONDI jaoks on mul kulunud 0 krooni. Kõik investeeringud on suunatud iluvigadele, mugavustele, regulaarsetele hooldustele, välisele tuuningule jne. Automaatkast on muidugi omaette ooper, aga selle aeg-ajalt välja löövad kapriisid ei vaja samuti hädavajalikku remonti. Nüüdseks siis peaaegu 6 kuud ja üle 10 tuhande km probleemivaba kulgemist ja ei paindu minu keel ütlema, et 9-5 sitt auto on

Eriti arvestades kõiki plusse ja mõnusid, mis see auto hoidmise eest vastutasuks pakub (mida pole vaja vast siinkohal üles lugema hakata)
Teemasse niipalju, et uue 9-3 TTiD peaks tõesti hea mootor olema, eriti vaadates andmeid -> 132kW, 400Nm(!), 5.9l/100km. Maksimum rõhk oli vist 1,8 bari. Eks aeg muidugi näitab, kuidas töökindlusega on, 2 turboga mootor vist suht keeruline ja raske remontida.
"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson