SID

Kasutaja avatar
95SELaunch

Kas tqsiselt ostate uued SIDid va? Lugesin siin mqned teemasid... on ju vqimalik parandada, see sama lugu nagu OPEL SIDitega...aga piisavalt ohtlik operatsioon, tuttavad tegid, ise ka tahan proovida, leidsin manuali selle kohta, kas keegi saab veel midagi juurde soovitada?
iisak

Proovi-proovi:wise:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Kui oskad jootekolvi käes hoida ning leiad piisavalt õnne kusagil siis on see võimalik.
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

selle SID parandamisel on umbes neli miljonit postitamist üle kogu maailma. Ja neil on täpselt üks ühine joon: õnnestumise tõenäosus on ca 50% ja kestvusgarantiid ei ole.

Kestma saaks asja ilmselt nii, et väga ettevaatlikult meelitaks selle riba sealt lahti. Siis puhastaks korralikult kontaktid ära miski lahustiga. Ja siis vutt-vutt Tevalosse ja osta nö. kontaktiliim (pisike potska miski 500 eeku) ja siis kleepida uuesti.

Garantii, et toimib, well. Suhteliselt õnneküsimus. Väga täpselt peab liimima (kuna liim juhib elektrit, siis ei tohi kontakte selle liimiga 'kokku' kleepida), kirurgi käega mees peab olema. Keegi võiks järgi proovida. Ja kui töötab, siis põhmõtteliselt võiks töö sektsioonides jätkuda, ehk siis 3-4 peale ostetakse potska liimi ja kõik tegelevad käsitööga natukse aega :)
gsaab

Vaja oleks siis teha ka mask selle liimi pealekandmiseks ning abivahend kaabli fikseerimiseks/positsioneerimiseks. Aga ma kahtlen, et seda kaablit õnnestub katki tegemata lahti meelitada ning siis puhastada. Aga mine sa tea äkki on mingit sobivat lahustit ning äkki kellelgi on tutvusi mõnes cnc pingiga töökojas kus saaks selle liimi pealekandmise maski välja freesida?
KaidoV

Nii, ja see kõik oleks seda ajukeppi väärt?
Rahast/ajast rääkimata: liim, abivahend, mask - päris lambist vist keegi sulle seda valmis ei freesi, minu mitte-inserneri aju ütleb, et mingid mõõdud vms. pead sa ikka ette andma ja sealjuures piinliku täpsusega?

IMHO on mõistlikum sellele protsessile kuluvad ressursid suunata täiendava tulu teenimisele ja selle tulu eest lihtsalt korras asi osta.
Kui eesmärgiks on isetegemine ja näpuosavuse arendamine siis muidugi on kogu minu eelnev jutt pointless.
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: jupats
Kui oskad jootekolvi käes hoida ning leiad piisavalt õnne kusagil siis on see võimalik.
Jootekolviga pole seal midagi võimalik kestvalt teha. Jootejaamaga proff juba suudaks heal juhul.
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: KaidoV
Rahast/ajast rääkimata: liim, abivahend, mask - päris lambist vist keegi sulle seda valmis ei freesi, minu mitte-inserneri aju ütleb, et mingid mõõdud vms. pead sa ikka ette andma ja sealjuures piinliku täpsusega?

IMHO on mõistlikum sellele protsessile kuluvad ressursid suunata täiendava tulu teenimisele ja selle tulu eest lihtsalt korras asi osta.
Kui eesmärgiks on isetegemine ja näpuosavuse arendamine siis muidugi on kogu minu eelnev jutt pointless.
:headbang: Väga jutt...
Kõigele lisaks on ilmnenud,et kui ACC grafiitradadega lintjuhtmetelt juhtiv grafiidikiht lihtsalt pudeneb,lisaks kontaktipuudulikkusele displei klaasipinnal, tekivad katkestused ka SID`l kasutatud vaskradadega lintjuhtme radades.
Täielik pask.
Kasutaja avatar
95SELaunch

Homme proovin!
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

tegelt on pigem point selles, et inimesed ise tunnevad huvi sellise nokkimise vastu. Ja miks siis mitte rakendada seda inimkonna hüvanguks. Eeldame, et üks mees ostab selle liimipotsiku. Võibolla kolm. Oma hobiks ja naise näägutamisest pääsemiseks tõmmab oma konkusse uttu ja paneb ukse ka kinni. Nokib seal kaks päeva, teeb maski ka valmis... ja siis hakkab osutama teenust 100 eeku SID.

Saavutame kohe kaks ühe hoobiga: inimene suunab oma energia lisatulu teenimisele ja teised inimesed ei pea 4000 EEK-ga SID-i ostma, vaid saavad asja korda 100 eeguga :)

Ja tegelt on mõnes mõttes see DIY ju suhteliselt tervitatav... ei oska ju tänapäeva inimesed enam mitte miskit teha... käeline tegevus :P on suhteliselt unarusse jäetud.
Kasutaja avatar
95SELaunch

milleks see liim? Kahepoolne teip-lint, piisavalt paks peab olema, pole vaja midagi muud nagu skeemist aru sain... Kui qnnestub, panen siia skeemi ning juttu kuidas tegin seda, vb teen ise pilte protsessist ka
eeroz

No keskmisel Eesti inimesel kulub selle tulu teenimisele võibolla 2 nädalat. Ma ei mõista miks te materdate siin inimesi kes tahavad DIY stiilis midagi korda teha ja kohtlete kõiki inimesi kui viimaseid käpardeid kes kõik ettevõetud asjad perse keeravad? :freak:
iisak

Keegi ei üritagi kedagi materdada.
Lihtsalt elu on näidanud,et mõned asjad on parandamatud:bs:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
jannos

Käisin täna poes, koju tulin uue sid-iga. Ja rahakotis veidi alla 3000kr vähem. Eks vaatame, mis vanast saab.
Trionic
Saabiguru

Iisak on lähedal tõele. Kui ise oled suuteline pikseled ennitama,on kõik ok.
Raha eest tasub ainult automüüjal seda teha.Igipõline viga ja remont,isegi,kui õnnestub,on lühiealise efektiga.
Tormake VM`i nõudma,kuniks "ale" kestab.
KaidoV

Algselt postitas: eeroz
No keskmisel Eesti inimesel kulub selle tulu teenimisele võibolla 2 nädalat. Ma ei mõista miks te materdate siin inimesi kes tahavad DIY stiilis midagi korda teha ja kohtlete kõiki inimesi kui viimaseid käpardeid kes kõik ettevõetud asjad perse keeravad? :freak:

Loe mu postitus emotsioonivabalt läbi - keda ma seal materdan?
Avaldasin lihtsalt oma arvamuse. Mis puutub keskmisse Eesti inimesse siis nemad ei sõida Saabiga ja statistika on üldse üks tore asi millel sageli tegelikkusega pistmist pole.
yllar
Auto: Saab 9-3 SC Aero
Kontakt:

tartus parandatud sid kestab juba üle aasta :thumb:
eeroz

Algselt postitas: eeroz

Loe mu postitus emotsioonivabalt läbi - keda ma seal materdan?
Avaldasin lihtsalt oma arvamuse. Mis puutub keskmisse Eesti inimesse siis nemad ei sõida Saabiga ja statistika on üldse üks tore asi millel sageli tegelikkusega pistmist pole.

Esimesed 9-5-ed ei ole enam teab mis kallid autod ja keskmise sissetulekuga Eesti inimene võib selle endale osta küll (see ei ole huupi oletatud vaid konkreetsete näidete põhjal toodud) ja tema jaoks on see 5000 krooni väga suur raha. Ja see materdamise mainimine ei olnud otseselt sinule suunatud vaid seda on tunda teisteski uuemate Saabidega seotud DIY teemades.
Kasutaja avatar
95SELaunch

Ise tegin siis SID 1 korda, kui tulen koju panen foorumisse ka pilte (algasend, protsess, tulemus)
Peaaegu kqik kristallid tqqtavad, ja iga paevaga on neid rohkem ja rohkem:) On selgesti naha kqike reziime, aega, bens. kulu j ne
:drive:
eeroz

Tubli :beer:

Ootaks sult siis asjalikku TeeSeeIse juhendit.
Salenga

Äkki leiutad ka midagi SID2 koha pealt:cool:?
Kasutaja avatar
95SELaunch

SID on korras, isetehtud:headbang:
mm17

teenuse osutamise peale ei ole mõelnud või? :)
MangustGrupp

vaata internetis - kuidas saab parandada board computer BMW e39... kirjutati, et tuleb ilusti puhastada mingi vahendiga ja ilmub koik taas tagasi... pole proovinud, kuid kirjutakse et lihtne ;)
Jürgen

Algselt postitas: MangustGrupp
vaata internetis - kuidas saab parandada board computer BMW e39... kirjutati, et tuleb ilusti puhastada mingi vahendiga ja ilmub koik taas tagasi... pole proovinud, kuid kirjutakse et lihtne ;)
Aga saab ei ole Bmw kahjuks.
Vasta