Tere jälle!
Selline probleem, et peale ostmist ajasin auto kanali peale ja avastasin, et kliima kompressoril pole rihma peal...nii, et veel ei tea, kas töötab yldse või ei (ega muud moodi ju teada ei saa, kui rihma peale panen...mingid veateated vms?)
kui nüüd uut (st. kasutatud) kompressorit ostma hakkan, kas siis oleneb, kas on ACC või AC kompressor või on need samad asjad?
palju kliima täitmine maksma võiks minna?kus seda kõige soodsam teha oleks?
ACC
9000 on näiteks mitmeid erinevaid kompressoreid peal, mis ei sõltu küll sellest kas on AC või ACC. Kui rihm on maas, siis peab sellel mingi põhjus olema ja tõenäoliselt on pumbal mingi jama (samas võis lihtsalt rihm puruks minna ja uus pandi, mis kätte juhtus)
Veateateid kompressori korrasoleku kohta minuteada ei salvestata.
Eelnev jutt 9000 baasil, kuid usun et 900 on asi suhteliselt sama.
Vanasti maksis täitmine ca 800eek. Ise olen käinud Autopartneris ja mingi teine koht Viljandi mnt. alguses.
Veateateid kompressori korrasoleku kohta minuteada ei salvestata.
Eelnev jutt 9000 baasil, kuid usun et 900 on asi suhteliselt sama.
Vanasti maksis täitmine ca 800eek. Ise olen käinud Autopartneris ja mingi teine koht Viljandi mnt. alguses.
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
www.robolabor.ee
Kõigepealt tuleks käega kontrollida,kas kompressor üleüldse norm.ringi käib.
Edasi tehakse proovitäitmine värvainega segatud gaasiga ja siis saab juba võimalikke vigu diagnoosida. Kuivati tuleb igal juhul uus panna,kui süsteem tühi on.
Edasi tehakse proovitäitmine värvainega segatud gaasiga ja siis saab juba võimalikke vigu diagnoosida. Kuivati tuleb igal juhul uus panna,kui süsteem tühi on.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
+ reeglina ka värvaine 100.-
nii et nagu ma aru saan, siis kompressorist ei olene, kas on AC või ACC, see on mingite muude vidinatega ära määratud. Ja lugedes SAAB 900 WIS-i, sain teada, et pole ka vahet saab 9000 ja 900 kompressoritel. Olen siiani kõigest õigesti aru saanud?
ACC - kliimaseade
AC - konditsioneer
ehk siis kliimaseade on automaatika, mis reguleerib erinevaid klappe ja ventilaatorit vastavalt etteantud temperatuurile. ilma kliimata pead seda tegema käsitsi.
külma õhu saamiseks on mõlemal juhul sama süsteem (kondi pump, auruti, jms.)
AC - konditsioneer
ehk siis kliimaseade on automaatika, mis reguleerib erinevaid klappe ja ventilaatorit vastavalt etteantud temperatuurile. ilma kliimata pead seda tegema käsitsi.
külma õhu saamiseks on mõlemal juhul sama süsteem (kondi pump, auruti, jms.)
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
www.robolabor.ee
www.robolabor.ee
Kompressorid on täiesti erinevad.WIS pole varuosakataloog,vaid remondijuhis.Algselt postitas: maiuspala
nii et nagu ma aru saan, siis kompressorist ei olene, kas on AC või ACC, see on mingite muude vidinatega ära määratud. Ja lugedes SAAB 900 WIS-i, sain teada, et pole ka vahet saab 9000 ja 900 kompressoritel. Olen siiani kõigest õigesti aru saanud?
Saabidega seotud voodoo ja -abi
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
900 '94 kondi kompressor peaks EPC järgi kandma varuosanumbrit 47 59 148
Tonnisel on erinevaid variante. 4 silindriline 46 32 055 ja v6-l 46 35 108, mõlemad Seiko-Seiki omad. Lisaks on ka Sandeni toodangut 4 silidnrilisele 43 19 240 või 48 68 659
Nagu näha ei klapi 900-ga mitte midagi, nagu Trionic juba ütles.
Tonnisel on erinevaid variante. 4 silindriline 46 32 055 ja v6-l 46 35 108, mõlemad Seiko-Seiki omad. Lisaks on ka Sandeni toodangut 4 silidnrilisele 43 19 240 või 48 68 659
Nagu näha ei klapi 900-ga mitte midagi, nagu Trionic juba ütles.