Probleem piduriketastega.

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Jürgen

Probleem selline, et ostsin Zimmermanni puuritud kettad, kõik oli väga okei. Sõitsin rõõmsalt Tallinnasse ja lasin hoolduse käigus need ka alla kruvida, aga oh imet - kõverad. Helistasin koheselt sellele firmale, nemad olid üllatunud, et on kõverad, kuna need pole just kõige odavamad kettad sellele autole. Igatahes nad olid nõus ümber vahetama, selle peale küsisin, aga kes siis uue vahetuse kompenseerib? Vastati, et mina ise ikka. Lõin selle peale käega ja olin nõus, peaasi, et korda saab. Tol päeval ei olnud võimalus enam ümber vahetada ja sai kokkulepitud, et sõidan Tartu nendega ja siis saadan neile els'iga kohale. Kõik paistis olevat juba hea, kuni eelmise nädalani kus öeldi, et asi on ikka vales paigalduses, sest kettad käisid pingis ja mõõdeti tulemusteks 0.9 ja 0.5, aga lubatud on 0.15(MIDA?). Mina ei olnud sellega mitte kuidagi nõus, kuna vanade ketastega ei ole mingeid probleeme hetkel - nemad ei oskanud midagi kosta selle peale. Küsisin mis saab siis? Olen pea 3000eek niisama ära põletanud ja pean siis vanadega edasi sõitma või? Sellele konkreetset vastust ei saadud ja lubati balanseeringusse viia kettad. Hetkel helistasin, küsisin kaugel on need kettad siis? Vastuseks sain, et homme on kaup minu käes ja kettad on ikkagi samas seisus - kõverad.

Mida teha, kas olengi raha lihtsalt maha viskanud ja pean õppima oma vigadest, et kõik mis läigib pole kuld?:fight::bs:

PS! Tegemist on üpris kuulsa varuosade firmaga, hetkel ei hakka siin veel nime avaldama, ehk laheneb asi lihtsamalt.:gun:
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

lihtsalt alati ei saa raha eest seda, mida tahad.
vii kskile treiali juurde las mõõdab yle ja teeb ta need 15 minutiga sirgeks, kui nii väga tahad neid .

seepärast ma olen alati propageerinud yletreimist, siis vähemalt tead, mis saad.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
KT100
Saabiklubi liige

Kuidas saab ketast valesti paigaldada?
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Edu tarbijakaitsega suhtlemisel...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
MadMan

Plaanisin ka neid kettaid osta, kuid ei tea kas julgeb?
Kas ATE Powerdisc kettaid on veel kusagil müügis?
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: ivomets
lihtsalt alati ei saa raha eest seda, mida tahad.
vii kskile treiali juurde las mõõdab yle ja teeb ta need 15 minutiga sirgeks, kui nii väga tahad neid .

seepärast ma olen alati propageerinud yletreimist, siis vähemalt tead, mis saad.

Kurat uute ketaste üle treimine on justkui rätsepal lastud enda mõõtude järgi tehtud ülikonna pintsaku ümber õmblimene. :wtf:
Iga ratas veab and then some!
janek555
Auto:

Treitud ketas sobib ka ainult tasaseks sõiduks,kuuma ta enam ei kannata.Pealegi kui tead,et ise neid kõveraks ei ajanud,tuleb süüdlane leida ja kahju temale suunata. Edu.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

0.9 ja 0.5 on ju suuremad numbrid kui 0.15. Ma pakun et need numbrid võiks olla viskamine millimeetrites... Samas ei mahu mulle hästi pähe, kuidas on võimalik piduriketast valesti paigaldada... see ei ole ometi raketiteadus ja seal ei ole ju tegu ka mingite erilisete pingutusmomentidega, et võiks kõveraks vedada vms...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
janek555
Auto:

Ketas vast kõveraks ei lähe,aga kui jätta ketta ja telje vahele näiteks roostetüki,siis viskama hakkab küll.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

Algselt postitas: Cyber
Samas ei mahu mulle hästi pähe, kuidas on võimalik piduriketast valesti paigaldada...

niimoodi saab kõveraks ajada , kui pidurisuportit mitte maha võtta ;)
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
janek555
Auto:

Algselt postitas: ivomets
Samas ei mahu mulle hästi pähe, kuidas on võimalik piduriketast valesti paigaldada...

niimoodi saab kõveraks ajada , kui pidurisuportit mitte maha võtta ;)

Kas tõesti on sellist asja juhtunud !!!:o
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Sealt ei saa ju ketast kättegi, kui supportit maha ei võta... peale ammugi mitte...
Pilt
Jürgen

0.9 ja 0.5 on ju suuremad numbrid kui 0.15.
Õige tähelepanek, tundub, et nad ei jaganud seda ise, homme helistan tuletan meelde:wall:
EDIT: No homme pidin saama koos ketastega paigaldusjuhendi ka kaasa!:headbang::headbang::headbang:
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

vot mida kõike tahmaninad myyvad ja numbritest ka mõhkugi ei jaga. v.a. raha numbrtest.

aga proovige ketast välja võtta ilma suportit eemaldamata; ega palju puudu ei jää, et välja tuleb; tagasi parem panna, saab suure haamriga lyya!!:headbang::headbang:
romza

See tõesti imelik, et uusi kettaid oleks vaja üle treida :freak:
romza
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Kui see 0,9 on ikka millimeetrites, siis viskamine küll kuidagi üle mõistuse suur, mitte ketas aga propeller.
Kavas endalgi Zimmermannid soetada, teeb ettevaatlikuks taoline info :mad:
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

jah, lubatud piirviskumine on 0,15 mm.
Jürgen

Nii vabandati ja öeldi siiski, et 0,09. Kell 16:00 lähen postimajja paki järele, olevat mingi piduriketaste paigaldusjuhend kaasa antud :facts:
Kasutaja avatar
Pootsman

Brembo ketas ja Ferodo DS Performance klots oleks minu soovitus

Zimmermanni kohta olen kuulnud erinevaid kommentaare. Ega ta midagi erilist pole. Opelil olid nii ees kui taga all need. Rajal ma nendega mingit eelist küll ei näinud Nissani originaal piduritega võrreldes
Jürgen

Sain kõverad kettad tagasi, mis on nende arust OK, egas midagi, suhtlen siis tarbijakaitsega.:fight:
Kasutaja avatar
Jaanus
Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16

Kui saladus pole, mis firmast sa need kettad tellisid?
Tean siis selle firmaga ettevaatlik olla :red:
olaviv

Mul ka need zimmermanid all. Ise paigaldasin ja täiesti kindel, et midagi valesti ei läinud, pöörasin eriti tähelepanu sellele, et midagi viltu ei oleks ja sodi ketta ning võlli vahele ei jääks. Peale paigaldamist ketta viskumist ei olnud. Ka esimene proovisõit oli piduritega kõik igati ok. Aga peale paarisaja km läbimist hakkas pidurdamisel vahel pedaal vibrama. Ratas maha ja keerutan ketast ning viskab. Õige vähe siiski, võimalik, et jääb lubatud 0.15 piiridesse. Ei viitsinud kella laenutada, et täpselt üle mõõta. Probleem pole suur, sõita saab ja enamasti pidurdades pedaal ei vibra, teatud kiiruse ja pidurdusjõu kombinatsioonis aga siiski. Natuke nagu häirib :)
Samas kettad koostöös Ferodo klotsidega tõesti pidurdavad hästi, erinevus varasema kooslusega on selgelt tuntav. Ka ei roosteta need zimmermanid nii kiirelt, kui odavad malmseibid.
Selle jutu peale ilmselt saabnetlased Zimmermani ei osta. Ma siiski ei tahaks antireklaami teha. Loodetavasti üksikud ebaõnnestunud isendid.

Tegelikult on veel variante pedaali vibrale, ei ole alati kõver ketas põhjuseks. Võibolla pidurikolv roostes ja jääb kinni, võib ka supporti liugsiin roostes olla.
Jürgen

Algselt postitas: olaviv
Mul ka need zimmermanid all. Ise paigaldasin ja täiesti kindel, et midagi valesti ei läinud, pöörasin eriti tähelepanu sellele, et midagi viltu ei oleks ja sodi ketta ning võlli vahele ei jääks. Peale paigaldamist ketta viskumist ei olnud. Ka esimene proovisõit oli piduritega kõik igati ok. Aga peale paarisaja km läbimist hakkas pidurdamisel vahel pedaal vibrama. Ratas maha ja keerutan ketast ning viskab. Õige vähe siiski, võimalik, et jääb lubatud 0.15 piiridesse. Ei viitsinud kella laenutada, et täpselt üle mõõta. Probleem pole suur, sõita saab ja enamasti pidurdades pedaal ei vibra, teatud kiiruse ja pidurdusjõu kombinatsioonis aga siiski. Natuke nagu häirib :)
Samas kettad koostöös Ferodo klotsidega tõesti pidurdavad hästi, erinevus varasema kooslusega on selgelt tuntav. Ka ei roosteta need zimmermanid nii kiirelt, kui odavad malmseibid.
Selle jutu peale ilmselt saabnetlased Zimmermani ei osta. Ma siiski ei tahaks antireklaami teha. Loodetavasti üksikud ebaõnnestunud isendid.

Tegelikult on veel variante pedaali vibrale, ei ole alati kõver ketas põhjuseks. Võibolla pidurikolv roostes ja jääb kinni, võib ka supporti liugsiin roostes olla.
Räägime ehk msnis sel teemal edasi? Ma usun, et neid inimesi on veel kellel sama mure, ma tean hetkel 2te peale minu ja sinu. Kardan, et see on mingi praak partii.
y2k87

autoosad.ee kohapealt veel niipalju , et enamus autovaruosi müüvaid firmasid tellivad sealt kaupa. Niiet muialt ostes zimmermannid, tulevad nad suure tõenäosusega ikkagi samast kohast. Firma ametlik nimi siis Balti autoosade as. http://www.autoparts.ee/balti/
Vasta