12V kompressori valik

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
spike

seoses kummipaadi ostuga tuli idee, et miks raisata väärtuslike kilokaloreid, kui selle asemel on võimalik panna tehnika enda eest paati täis pumpama. nüüd otsingi suhteliselt pisikest kompressorit, mis töötaks 12V pingel, saaks vabalt kaasa võtta suuremale või väiksemale tripile, suudaks pumbata nii paati, jalgratta- kui ka autorehve ning lisaks oleks ka enam-vähem usaldatava manomeetriga.

prismades müüakse mingisugust allride toodangut ning netis olen näinud veel erinevat värvi (ei olnud vist vahetatavate :)) korpustega suurema õllepudeli mõõtu seadmeid. olgu see raha nii väike, kui tahes, päris minema ei taha visata ühtegi krooni. seega, kui kellelgi on analoogsete seadmete kasutuskogemust või teab mõnda head tootjat/mudelit/ostukohta, olen väga tänulik.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Korralik kahesuunalise pumbaga käsipump lööb tugevalt paremini kui mingi pisike elektrijunn.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
napoleon
Auto:

Cyber räägib õigust. Kunagi selle Prisma junni ostsin. Juhendis oli kirjas, et üle 10min järjest ei tohi kasutada, vahepeal peab jahtuda laskma. 15" tonnise rehvi ei saanud ka 2x10 minutiga täis. Junn vist vedeleb siiani kuskil nurgas, aga mingit praktilist väärtust ma sellel ei näe, kuna ainuke, millega see hästi hakkama saab, on lärmi tekitamine:D
Natuke mõtlemisainet igasuguste sigaretisüütajast töötavate vidinate teemal - kaitse on enamasti 20A, seega töötava mootoriga on maksimaalne kättesaadav võimsus 270-290W.
saab9-3

Kummipaadi jaoks ei sobi kindlasti kompressor. Müüakse aga selliseid õhkmadratsi pumpasid, mis ei suuda küll suurt survet puhuda, aga see-eest saavad hakkama suure õhukoguse transportimisega.

Midagi sellist:
Pilt
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Need ei saa madratsi pumpamisega ka eriti hakkama..:( Võib kasutada vast süte hõõguma puhumiseks vms tarbeks... Mul on miski kahesuunaline 10cm läbimõõduga ja ~35-40cm pikkune pump, see lööb ajaühikus kindlasti rohkem kui ükski neist "elektriturbodest"
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
saab9-3

Algselt postitas: Cyber
Need ei saa madratsi pumpamisega ka eriti hakkama..:( Võib kasutada vast süte hõõguma puhumiseks vms tarbeks... Mul on miski kahesuunaline 10cm läbimõõduga ja ~35-40cm pikkune pump, see lööb ajaühikus kindlasti rohkem kui ükski neist "elektriturbodest"

Ei ütleks, et ei saa. Ühte sellist katsetanud ise ja see suutis küll kõrge, kahe inimese madratsi puhuda suhteliselt kiiresti kasvõi täitsa kõvaks. Samal ajal ise põrgulärmi tehes... :)

E: Põrgulärmi tegi siis ikka masin :)
napoleon
Auto:

Algselt postitas: saab9-3
Ei ütleks, et ei saa. Ühte sellist katsetanud ise ja see suutis küll kõrge, kahe inimese madratsi puhuda suhteliselt kiiresti kasvõi täitsa kõvaks. Samal ajal ise põrgulärmi tehes... :)

Natuke OT aga kord hakkasid kaks naisterahvast samasugust madratsit täis puhuma. Puhusid, mis jõudsid, aga ei tahtnud see asi kuidagi edeneda. Pakkusin, et võin ka puhuda. Puhusime - ikka ei edenenud. Kui avastasin, et tühjendamise kork on unustatud kinni panna ja selle vea parandasin, saime samuti suhteliselt kiiresti madratsi täis puhutud. Põrgulärmi polnud, isegi vanduma ei hakanud keegi;) Oleks meil veel (käsi/jala)pump olnud, oleks vist "suhteliselt vägakiiresti" täis saanud;)
sigaelmar

Hasmar Autost tellisime kunagi suht korraliku olemisega 12V kompressori, maksis ka minu mäletamist mõõda ca 1500,-
suur

Algselt postitas: Cyber
Tead, ma olen selle korraliku kahesuunalisega korduvalt päris korralikult pulsi üles saanud enne magamaminekut. kaheinimesemadratsit annab jupp aega pressida. Ostsin ka sellise mootoriga odavpumba nagu pildil ja ütleks et saab kiiremini ja mugavamalt. Kui see odavpump saba annab, võtan järgmise.
Kasutaja avatar
spike

nii on see küll, et põrgulärm väljas ei tee väga muret, kuid autorehvi peab see atribuut kindlasti täis lööma... kui ei, siis ei ole mõtet.
Kasutaja avatar
hoclines

Ostsin mingi 2 aastat tagasi sellise pisikese ja pläriseva. Manomeeter läks tal kohe kutuks, aga riist ise plärises uhkesti igas olukorras kus pläriseda vaja oli, kuni nüüd viimaks õhtule läks. Kuna ka mina oma vererõhku ülesupitada ei armasta, olen jätkuvalt teema suur kõrv..
Kasutaja avatar
djk

kui korralikku tööriista vaja siis http://www.abv.ee/?group=10&group2=16&id=53
Vasta