Suunatulede lüliti

Teemad elektroonikast...
Vasta
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Mida teha, et suunatulede lüliti püsiks "sees" kuni rooli tagasi keeramiseni, mu mõlemal masinal see viga küljes, et kipub end ise välja lülima pöördevõimalust oodates?
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Vahetada, see on kulunud. Kasutatu peaks saama ehk 100 eegu eest?? Vähemalt kunagi ma sain sellise summa eest. Uus maksab, võin eksida, vist 1000 ringis, või oli 700...Kunagi Trionic mainis mulle jutu sees, kahjuks ei mäleta täpselt.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Mis seal õieti ära kulub, mingid nukid? Uut ei kannata küll lähiajal muretseda, parem hoian sõrmega sees :)
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Algselt postitas: Ryhkija
Mis seal õieti ära kulub, mingid nukid? Uut ei kannata küll lähiajal muretseda, parem hoian sõrmega sees :)
Ma olen ka seda suunda piisavalt näpuga kinni hoidnud. Tuleb valida marsruut, kus tuleb pöörata ainult vasakule..;)
Seal sees on plastikust jullad, mis pika kasutamise peale lihtsalt ära kuluvad. Cruise controliga autodel ripub seal suunaka otsas see cruise juhtimise junn ka, see lisab lisaraskuse ja neil kulub see veel rutem.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

900-st ei tea midagi, aga vana 9000 suuna lüliti sees on kaugtule lüliti, mis kipub ära sulama/kuluma. on selline neljakandiline plastist tükk võlli küljes. nukk lükab lüliti kokku ja sile koht siis jälle lahti. omal töötas ostes ainult 1 nukk ja seega pidi iga kord kui kaugtulesid tahtsin panna täpselt 8 korda lülitit rebima.

võtsin siis selle kunagi algosadeks ja ehitasin epo liimist selle pisikese plastjupi selliseks tagasi, nagu ta olema peab ja töötas päris ilusti...ning tegelt töötab siiani.

äkki on midagi analoogset 900 lüliti juures?
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Kaugtule probleemidest pole kuulnud, kuigi lüliti vist kah seal sees, aga see ära väsiv suunatuli on küll üsna tavaline 900 puhul.
Pilt
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Zazouga täpselt sama probleem aga ei ole viitsinud veel juppideks asja arutada...ja päevad lähevad ka valgemaks ja ööd lühemaks:)

Aga kui võimalus, lammuta laiali ja saad teada, mis sees on;)
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Kuna probleem otseselt sõitmist ei takista, jätan ilmselt isegi sellega tegelemise soojemate ja pikemate päevade aega :P
Aga tänud kõigile, kes omi kogemusi jagasid:notworthy:
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

Zazouga täpselt sama probleem aga ei ole viitsinud veel juppideks asja arutada...ja päevad lähevad ka valgemaks ja ööd lühemaks

olen seda mitu korda lahti teinud ja võin sulle une pealt põhimõtet ja probleemi seletada :)

see on põhimõtteliselt halvasti konstrueeritud. tugevvoolu lülitus tehaks plastmassklemmiga. aja möödudes kontaktid kuluvad ja tekib sädelus, ning sellest lähevad kontaktid päris kuumaks, mis omakorda sulatab selle nelinurkse plastjuppi otsad ära.
keegi eraldi sulle seda pisikest juppi ei müü ja pead ostma terve lüliti, mis mkasab päris kena kopika (eriti kui on autopiloot ka seal küljes)

aga parandada on tegelt suht lihtne, ainult väga täpselt tuleb teha. mul algul ei tulnud piisavalt hästi välja ja siis oli ka jama. aga nüüd oskan hästi :)
ja selle parandamiseks pole vaja oodata soojasid ilmasid. 10 min. ja võtad lüliti roolisamba küljest maha, ning siis soojas toas kaminatule ääres vaikselt lammutad seda....

CS-il on õnneks veast aru saadud ja asi mõistlikult lahendatud.
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Ja et seda sädelust ei tekiks tuleks asi releede peale ümber ehitada. Siis käib lülitist ainult releede juhtimiseks vajalik vool läbi. Mõjub positiivselt ka tulede heledusele..:)
Pilt
suur

Kas siis 9000'l polegi releede peal asi?

EDIT: Cyber, sinu masinal on releede peal esituled, või räägid kellegi teise kogemustest?
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Aga kohati ei saa ma enam aru, mis mudelist jutt käib, alustasin ma 900 classicust, siis jõuti 9000 ni ja nüüd võiks nagu täpsustused juutres olla :o
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Jah minu oma on ringi tehtud eelmise omaniku poolt, (mälestus selle mainimisest on mul kusagil mälusopis..:)) Seda siis classic 900 peal. Seda on soovitatud paljudel autodel teha. Ära nullida see tulede toiteks kasutatava elektri liikumine läbi lülitite.
Pilt
farmacoma
Auto: 900 x2; 9000; 9-5

kas kuskil mingit täpsemat õpetust pole?
Trionic
Saabiguru

Mul neid korrastatud classiku lüliteid veel on.
farmacoma
Auto: 900 x2; 9000; 9-5

aga ikkagi, kuidas neid ümber teha releede peale?
Vasta